Tweedaagse: Gezondheid en stress

Nog 254 dagen om u in te schrijven!

Tweedaagse: Gezondheid en stress I 14.06 - 15.06

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Een balans tussen deze twee is dan ook essentieel in het coachen van mensen met stress-klachten.

Een gezonde levensstijl zal mensen veerkrachtiger en stressbestendiger maken. Concreet hebben we het dan over gezonde voeding, voldoende beweging en een kwalitatieve nachtrust. In deze 2-daagse worden handvatten aangereikt om onze cliënten/medewerkers hier stap voor stap in te begeleiden.

In het eerste deel zien we, met Johnny Weustenraed, hoe spanning zich kan vastzetten op de spieren en chronische klachten kan veroorzaken, zoals maag- en darmklachten en een verzwakt immuunsysteem.  U maakt kennis met een reeks eenvoudige, bio-energetische bewegingen waarmee we opgebouwde spanning in het lichaam kunnen opheffen. Deze oefeningen zijn praktisch, efficiënt en toepasbaar in elke coachruimte of kantoor of tijdens wandelcoaching.

In het tweede deel legt gewoonte-expert, Anneleen De Lille, uit hoe je een gezondere levensstijl ontwikkelt én volhoudt. Ze beschrijft een haalbare, oplossingsgerichte methode waarmee je stap voor stap leert om anders te denken over je voeding. Je relatie met voeding verandert, waardoor je als het ware lichaamsvriendelijke gewoontes in je hersenen programmeert. Zo wordt het volhouden van gezondere gewoontes een stuk makkelijker! Ze schreef hierover het boek ‘Denk Gezond, Dieet Gezond'.

Tijdens de tweede dag hanteert Paul Van Den Bosch in zijn speech ‘Coachen naar een gezonde en actieve levensstijl’ het principe van de ‘Gouden Cirkel’ van Simon Sinek. Hij zoekt samen met ons eerst en vooral naar een antwoord op de vraag ‘Waarom zouden we moeten bewegen’, om dan via ‘hoe’ bewegen te komen tot de uiteindelijke beweging zelf, het ‘wat’. Stress, en het beheersen ervan, neemt hier een centrale plaats in. Paul Van Den Bosch reikt hier ook een tool aan om deze stress, en daarmee ook het werkverzuim, actief en op een gezonde manier te bestrijden. Zijn collega van Energy Lab, Sanne Stegen, doctor in de bewegingswetenschappen, houdt van een workshop met wat fysiologische diepgang. We zoomen samen in op de bufferende werking van de spier en het ontstaansmechanisme van chronische ziekten. De bufferende werking is meer dan ooit belangrijk geworden, gezien de overvloed aan voedsel in onze maatschappij. We onderwerpen jullie aan een health scan, wat een combinatie is van een vragenlijst en enkele laagdrempelige fysieke testen (handknijpkracht, flexibiliteit, …) waarbij een evenwichtige inschatting wordt gemaakt over jouw fysieke gezondheid.

Tenslotte gaan we samen met Prof. dr. Erik Franck stilstaan bij een goede nachtrust. Slaapproblemen komen immers zeer veel voor. Naar schatting 50% van de mensen worden ooit in hun leven geconfronteerd met enige vorm van slapeloosheid. Overdag kunnen ze zich moeilijker concentreren en ze presteren minder. ’s Nachts liggen ze te piekeren. Ze zien steeds meer op tegen gaan slapen en ontwikkelen een verkeerd slaapgedrag. De angst niet te kunnen slapen vergroot de stress en versterkt de slaapproblemen. Zo ontstaat een vicieuze cirkel met soms depressie tot gevolg. Medicatie brengt niet altijd de oplossing. In deze workshop zal u meer inzicht krijgen in deze problematiek en de niet-medicamenteuze aanpak van slapeloosheid. Een workshop met concrete tips om beter te slapen.

 

WIE 

 

Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele coach. Hij is tevens docent aan de University Colleges Leuven-Limburg en traint leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden zowel in profit  als in non-profit organisaties. Hij werkt als lichaamsgerichte coach en gebruikt bio-energetische oefeningen bij cliënten met stressklachten.

 

 

 

 

Anneleen De Lille is erkende, oplossingsgerichte psychotherapeute, coach. Ze werkte in het Verenigd Koninkrijk mee aan het prestigieuze Livewell-programma, waar ze samen met haar team al doende bewees dat overgewicht niet het nieuwe normaal hoeft te worden. Gedurende drie jaar specialiseerde ze zich in het helpen van mensen die willen afvallen. In 2015 besloot ze terug naar België te komen en hier haar missie verder te zetten. Dag na dag helpt ze individuen en organisaties om hardnekkige gewoontes te veranderen, met een hoge succesgraad. 

 

 

Erik Franck is erkend psycholoog, gedragstherapeut (UGent) en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie. Hij is tevens Professor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen waar hij peoplemanagement doceert aan artsen en verpleegkundigen. Zijn onderzoek focust zich op ‘workforce management’ en ‘professional wellbeing’. Sedert 2003 werkt hij als klinisch psycholoog met specialisaties in burn-out en slaapproblemen. Vanuit Better Minds At work geeft hij trainingen, coaching, workshops en lezingen in organisaties in binnen en buitenland rond thema’s als professioneel welbevinden, burn-out en (coachend) leiderschap.

 

 

Paul Van Den Bosch is Master in  Lichamelijke Opvoeding  en Bewegingswetenschappen. Hij werkt(e) in zijn 25-jarige coachcarrière met topatleten als Eric Geboers, Georges Jobé, Marc Herremans, Luc Van Lierde, Sven Nys, de renners van het wielerteam van LOTTO Soudal en vele anderen. Met zijn atleten behaalde hij vijf Europese titels en tien wereldtitels in vijf verschillende sportdisciplines. Paul Van Den Bosch schreef 17 (sport)boeken, waarvan een aantal vertaald werden in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Portugees. In 2009 richtte hij met Bob Verbeeck van het sportmarketingbureau GOLAZO Sports het trainings- en begeleidingscentrum Energy lab op. Tijdens zijn speeches en coaching gaat Paul vanuit zijn uitgebreide ervaring in de topsport in op de noodzakelijke skills om veerkracht te versterken.

 

 

 

    Sanne Stegen is een van de pijlers bij Energy Lab. Ze is doctor in de bewegingswetenschappen, en houdt van workshops       met wat fysiologische diepgang! A|ls project manager ontwikkelt en implementeert ze campagnes voor gezondheid en           beweging. 

 

 

 

 

 

 

 

WANNEER & WAAR

Deze tweedaagse workshop vindt plaats op 14 en 15 juni 2018 van 09.30 tot 17.00 op Kanaal Site te Wijnegem. 

PRIJS

Het tarief bedraagt 875 Euro, exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief documentatie, catering, parkeren, etc.

Slechts beperkt aantal deelnemers per sessie, dus wacht niet om je in te schrijven. 

Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund.

GROEPSARRANGEMENT

Voor organisaties die meerdere deelnemers afvaardigen, hebben we speciale groepsarrangementen. Daarbij hoort een lagere deelnameprijs. Maar we hebben ook ervaring met diverse andere opties die het voor groepen extra aantrekkelijk maken om deel te nemen. Neem contact op met ons:  academy@bettermindsatwork.com

VOORWAARDEN

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van € 125,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich wel altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven.

Tweedaagse: Gezondheid en stress I 14.06

Nu inschrijven

Praktische informatie

Datum 14.06 - 15.06 I Locatie Kanaal Site - Stokerijstraat 19, 2110 Wijnegem

Inschrijven