Tweedaagse: Organisatie Coaching

Nog 100 dagen om u in te schrijven!

Tweedaagse: Organisatie Coaching I 11.01 - 12.01

Organisaties zijn levende systemen die net zoals individuen kunnen inzetten op veerkracht. In levende systemen is alles met elkaar verbonden, net als in de natuur. De delen in een organisatie zoals teams, afdelingen, functies, visie, missie, doel en stakeholders vormen samen een geheel. Ze hebben elkaar nodig en beïnvloeden elkaar wederzijds. Net als levende systemen kennen organisaties een levenscyclus en er ontstaan allerlei dynamieken maar ook vaak hardnekkige patronen.

Inzetten op veerkracht betekent aansluiten bij de onderliggende organisatiedynamiek en -cultuur waardoor we meer bewust en op mensenmaat kunnen samenwerken.

Vanuit de systeemtheorie en oplossingsgerichte benadering plaatsen we medewerkers en organisaties in een ruimere context.

Bedrijfs- of organisatieopstellingen zijn in. Het is een goede manier om op een snelle en intense wijze inzicht te krijgen in wat er allemaal – bewust of onbewust – speelt in een organisatie. Daardoor komen alle pijn- of aandachtspunten, conflicten, stressaanwezigheid, burn-out en groeiopportuniteiten naar boven.  De methodiek beroert alvast tal van wetenschappers en business schools die er zich met stijgende interesse in verdiepen.

We focussen ons tijdens deze tweedaagse vooral op de energiebronnen in organisaties, focus creëert realiteit.

Wij zetten hierbij graag een stap verder dan ons louter te richten op risico-analyses, beleidsplanning en wettelijke verplichtingen. We kijken hoe medewerkers om kunnen gaan met veranderingen en daar zelfs energie uit kunnen putten. Uit de ervaring van alle medewerkers, uit de collectieve intelligentie putten we passende oplossingen voor moeilijkheden en uitdagingen op team- of organisatieniveau.

 

PROGRAMMA

Kennismaking: met elkaar in verbinding gaan

1. Wat is burn-out?

+ De symptomen zichtbaar maken- debat.

De impact op de organisatie en het individu- eigen verhalen/ getuigenissen.

Hoe een verandering creëren.

Ervaringen van Better Minds at Work bij organisaties in Benelux. 

2. Wat is veerkracht?

De impact van veerkracht ervaren bij jezelf en de andere - individuele en teamoefeningen.

Veerkracht inzetten binnen jouw organisatiecultuur - hoe doe je dat.

3.  Wat zijn organisatiesystemen en opstellingen?

Inzichten over deze systemische kijk binnen organisaties ontdekken - kleine oefeningen als opwarming.

Zicht krijgen & de impact hiervan ontdekken op de belemmeringen en vastgeroeste patronen binnen jouw organisatiesysteem- systeemopstellingen.

4.  Storytelling rond de verworven inzichten uit de drie thema’s in verbinding met jouw eigen organisatie – je eigen verhaal schrijven.

5. Jouw next step concreet omzetten in een actieplan.

                                                                                     

TEAM

Het team van Better Minds at Work staat klaar om je tijdens deze tweedaagse te inspireren! 

 

Elke Geraerts is managing partner van Better Minds at Work. Elke is doctor in de psychologie en bekleedde academische posities aan Universiteiten van Harvard, St. Andrews, Rotterdam en Maastricht. Ze zetelt in verschillende Raden van Advies, Toezicht en Bestuur, en combineert haar wetenschappelijke kennis met haar uitgebreide praktijkervaring. Ze is internationaal bekend als burn-out expert en publiceerde de bestsellers Mentaal Kapitaal en Het Nieuwe Mentaal.

 

 

 

 

 

 

Els Schepens is psychotherapeut en organisatiecoach. Ze doceert aan de TC-University in Rotterdam in de professionele coachopleiding. Aan de University Colleges Leuven- Limburg (UCLL) coacht ze leidinggevenden rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Els blikt terug op een jarenlange ervaring in het opleiden en trainen van mensen in diverse organisaties. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Ze geeft mensen de ruimte om te excelleren waarin ze goed zijn. 

 

WAAR EN WANNEER

Deze tweedaagse vindt plaats op 11 en 12 januari 2018 van 09.30 tot 17.00 op Kanaal Site te Wijnegem.

PRIJS

Het tarief bedraagt 875 Euro, exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief documentatie, catering, parkeren, etc.

Slechts beperkt aantal deelnemers per sessie, dus wacht niet om je in te schrijven. 

Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund.

GROEPSARRANGEMENT

Voor organisaties die meerdere deelnemers afvaardigen, hebben we speciale groepsarrangementen. Daarbij hoort een lagere deelnameprijs. Maar we hebben ook ervaring met diverse andere opties die het voor groepen extra aantrekkelijk maken om deel te nemen. Neem contact op met ons:  academy@bettermindsatwork.com

VOORWAARDEN

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van € 125,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich wel altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven.

Tweedaagse: Organisatie Coaching I 11.01

Nu inschrijven

Praktische informatie

Datum 11.01 - 12.01 I Locatie Kanaal Site - Stokerijstraat 19, 2110 Wijnegem

Inschrijven