Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

september 2019

10sept09:3016:30Masterclass: Organisatieoaching 3.0 in het agile tijdperkReflecteren over en leren uit concrete team & organisatie cases met 3.0 coachinguitdagingen.

Details

Organisatieoaching 3.0 in het agile tijdperk: reflecteren over en leren uit concrete team & organisatie cases met 3.0 coachinguitdagingen.

Kader
De huidige context van continue verandering en digitale transformatie in organisaties vraagt om zelforganiserende, agile teams en netwerken. Een samenspel van mensen die snel, flexibel en proactief kunnen inspelen op steeds nieuwe uitdagingen en hiervoor een gepaste leeromgeving kunnen creëren. Veel van onze leiding gevenden verliezen daardoor de vaste grond van onder hun voeten terwijl het werk niet stilvalt. Er is helaas geen blauwdruk of 5 stappenplan om dit spanningsveld te hanteren. Er ontstaan wel beelden van hoe het (anders) zou kunnen. Velen spreken erover. Maar wat is de concrete realiteit in de organisaties en aan welk soort coachingopdrachten mag je jezelf vandaag en in de toekomst verwachten?

Doelstelling
Leer uit het leerproces en de successen van anderen. Een dag om mythes te doorprikken en de violen af te stemmen op de toekomst.

Leerresultaat
Pascal Van Loo brengt concrete casussen vanuit de Vlaamse overheid, KULeuven en Stedelijk Onderwijs Antwerpen waar hij als intern transitiemanager de principes van agile werken en bijvoorbeeld Frédéric Laloux dagelijks in de praktijk bracht. Op basis hiervan leer je is de concrete realiteit in de organisaties en met welke uitdagingen organisatiecoaches worden geconfronteerd.

Voor wie?
Voor iedereen die actief mee wilt nadenken over wat de coachinguitdaging in organisaties zijn in het agile tijdperk van vandaag en morgen.

Programma
In een interactieve werkvorm stap je als deelnemer in de rol van leidinggevend beslisser en vertaal je 3 principes (zelforganisatie, heelheid en evolutionaire bestemming) in concrete acties. Een dag om zelf aan de slag te gaan met real life coachingopdrachten uit het agile tijdperk. We kunnen zelf experimenteren met actuele praktijkcases in organisaties. Wat zou onze eerste diagnose en voorstel voor aanpak zijn? Vervolgens halen we inspiratie uit de oplossingen die er bij de organisaties van de praktijkcases effectief zijn doorgevoerd.

Pascal werkt in de workshop graag vanuit bewust gekozen doorbraakmomenten. Die keuze maakt hij in overleg met de deelnemers op basis van hun behoeften. De focus ligt op wat jullie als groep bezig houdt:
– Teams of organisaties
– Strategie, structuur of cultuur interventies
– De interventies op zich of het systemisch opzetten en “verkopen” van de ontwerpaanpak aan een directie
– Cocreatie of top-down interventies
– Tools om beweeglijk te werken

Voorbeelden
Strategie: Purpose vanuit strategische programmalijnen. Waar maken we het verschil?
Cultuur & structuurverandering vanuit wholeness. Hoe brengen we een grote groep mensen in beweging?
Persoonlijk leiderschap als gedeeld leiderschap. Hoe ontwikkelen we onze mensen vanuit teamontwerp en teamcoaching? Welke instrumenten gebruiken we dan? Hoe bouwen we ambassadeurs
Gastdocent: Pascal Van Loo. Docent & procesbegeleider Kristin Verellen

Data
10 september 2019

De contacturen lopen van 9.30 tot 16.30 uur.

Toelatingsvoorwaarden
+ Je hebt een bachelor of master diploma of een gelijkgesteld niveau
+ Je hebt minimaal 3 jaar algemene werkervaring waarbij coaching behoort tot je rol
+ Je kan deze Masterclass apart volgen of als onderdeel van de 11-daagse opleiding tot Organisatiecoach. Voor deelnemers die voor de gehele coachopleiding en certificering gaan gelden toelatingsvoorwaarden en een intakegesprek.

Plaats
De sessies vinden plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een creatieve mindset zullen geven. Adres: Better Minds at Work, Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem.

Tarief
€495 voor de tweedaagse. Dit bedrag is inclusief alle documentatie en catering.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260 (op naam van Buysse-Geraerts).

Annulatievoorwaarden

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hier voor wordt een bedrag van 95 euro aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelname bedrag verschuldigd. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich wel altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Els Schepens

  Els Schepens

  Better Minds at Work

  Els Schepens is psychotherapeut en organisatiecoach en heeft een eigen praktijk. Ze is freelance coach/trainer van het eerste uur voor Better Minds at Work en staat mee aan de wieg van de Better Minds Academy. Ze doceerde aan de TC-University in Rotterdam in de professionele coachopleiding. Aan de University Colleges Leuven- Limburg (UCLL) coacht ze leidinggevenden rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Els blikt terug op een jarenlange ervaring in het opleiden en trainen van mensen in diverse organisaties in transitie. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Ze geeft mensen de ruimte om te excelleren waarin ze goed zijn.

  Better Minds at Work

 • Kristin Verellen

  Kristin Verellen

  Peel The Onion

  Kristin werkt op het kruispunt van organisatieverandering, menselijke ontwikkeling en maatschappelijk relevante innovatie. Met haar organisatie Peel The Onion ondersteunt ze ontwikkeling- en veranderingsprocessen op het niveau van mens, organisatie en merk. Ze begeleidt leidinggevenden en hun teams om vanuit de bestaansreden van de organisatie en in afstemming met de drijfveren van de doelgroep en het bredere veld, de toekomststrategie scherp te stellen (organisatie- en merkstrategie), en creatief tot leven te brengen in een inspirerend verhaal (communicatie extern & intern), vernieuwende initiatieven (creativiteit & innovatie) en in succesvolle samenwerkingsverbanden (teamwerking & leiderschap). Ze integreert systemische, co-creatieve en psychosociale Gestalt methodieken en rituelen tot een ervaringsgerichte, interactieve en beklijvende werkwijze. Dit past ze toe op zowel op “soft skill’ vraagstukken over persoonlijke groei, leiderschap, samenwerking, teamontwikkeling, stakeholdership, talentontwikkeling .... als op ‘business” vraagstukken over organisatie, missie/visie, strategie, verandering, innovatie, merkarchitectuur. Ze werkt graag vanuit een helder mandaat waarbij ze flexibel en resultaatgericht de gepaste rol kan opnemen voor het geheel (trainer, facilitator, consultant, coach (individueel, team, executive), systemisch opsteller of psychotherapeut). Met het vrijwillig burgerinitiatief We have the choice dat Kristin heeft geïnitieerd, worden er ter preventie van een verdere polarisering in de maatschappij interculturele cirkels aangeboden aan kwetsbare groepen onder professionele begeleiding: een nieuwe creatieve vorm van een oud ritueel dat openheid en verbinding creëert over de verschillen heen.

  Peel The Onion

 • Pascal Van Loo

  Pascal Van Loo

  SYNTRA Vlaanderen

  Pascal Van Loo is een ondernemer en organisatiecoach die zijn dromen weet te realiseren. Als master Arbeids- en organisatiepsychologie ligt zijn passie in het creatief ontwerpen van leren, organisatieverandering- en transitiemanagement. Hij gaat veel verder dan een klassieke adviseur en gaat samen in de modder, om mee te ploeteren en te vinden. De gepaste interventie op het juiste moment is zijn leuze. Hij stond aan de wieg van Obelisk en Pasas en werkte de laatste jaren vooral als intern transitie of change manager bij oa. de Vlaamse overheid, KuLeuven en Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Recent werd hij directeur P&O bij SYNTRA Vlaanderen. Zijn specialiteiten: senior strategie adviseur, teamcoach, Leider & people manager, cocreatief Change management in netwerken, systeemtransities, het designen en begeleiden van strategische-, veranderings- en vormingstrajecten, waardengedreven organisatieculturen vertalen in concreet gedrag, (erkende) bemiddeling bij conflicten. Zijn boek Ronde Vierkanten komt uit in 2019 bij Lannoo Campus. Zijn diploma’s & continue professionalisering: General Management: Advanced Management Programme Vlerick (2014-2015) / Master in de Psychologie, optie Arbeids-, Organisatie- en Gemeenschapspsychologie, KuLeuven, 1987-93 – Resultaat: Grote Onderscheiding. Gelijkgesteld door ervaring met academisch niveau doctor “docent” via de regeringscommissaris /Erkend Sociaal Bemiddelaar Jaaropleiding aan KuLeuven-KHL (2010-2011) / 25 jaar intensieve praktijkervaring als bedrijfsleider en consultant.

  SYNTRA Vlaanderen

Tijdstip

(Dinsdag) 09:30 - 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17

Schrijf je in

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info

info@bettermindsatwork.com
+32 (0)3 297 32 23