Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

juni 2019

18jn(jn 18)09:3025(jn 25)16:30Masterclass: Coachen van het co-creatief en zelflerend vermogenParticipatieve werkvormen om in synergie vernieuwende ideeën en duurzame meerwaarde te creëren

Details

Coachen van het co-creatief en zelflerend vermogen: participatieve werkvormen om in synergie vernieuwende ideeën en duurzame meerwaarde te creëren.

In onze complexe maatschappij waarin veranderingen zich snel opvolgen, is het belangrijk om een nieuwe manier van overleg te initiëren die het mogelijk maakt om flexibel en raak:
– Op verandering, opportuniteiten en uitdagingen te anticiperen of te reageren
– De gezamenlijke competenties en creativiteit in synergie te laten werken tot een resultaat dat groter is dan de som van de delen.
– Tot gedragen beslissingen te komen die een duurzaam draagvlak bieden voor verdere ontwikkeling

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Al proberen we in onze vergaderingen nieuwe ideeën te lanceren, toch worden afwijkende ideeën vaak eerst onthaald op een kritisch afwegen, wat ze meestal niet overleven. En als er tijd wordt gemaakt om een creatieve sessie te organiseren voor vernieuwende ideeën, dan vinden de deelnemers het meestal een inspirerend moment, maar zijn ze achteraf wel teleurgesteld omdat weinig of geen ideeën worden omgezet in beslissingen en actie.
Het hoeft dus niet te verbazen dat de oude manier van vergaderen, debatteren en onderzoeken vaak leidt tot een gevoel van frustratie, tijdsverlies en status-quo. Tijd dus voor een nieuw soort participatieve brainstorm en dialoog waarin de intelligentie, creativiteit en zelfsturende kracht van een groep maximaal wordt benut.

Doelstelling
Een ervaringsgerichte kennismaking met een waaier van co-creatieve en effectieve werkvormen waarmee je het patroon doorbrekend denken, creativiteit en innovatie in een onderneming, afdeling, team of stakeholdersgroep kan stimuleren.

Leerresultaat
In deze interactieve workshop leer je hoe je een brainstorm of co-creatie moment tot meer kan maken dan een plezierig en inspirerend moment van samenzijn. Je leert stap voor stap de regels van de kunst. Via een waaier van makkelijk inzetbare methodes die we toepassen op eigen praktijkcases kan je zelf experimenteren als coach om een co-creatieve dialoog en brainstorm te starten, begeleiden en tot een goed resultaat te brengen.

Voor wie?
Voor iedereen die geïnteresseerd is om zichzelf, collega’s en partners te stimuleren tot het doorbreken van de routine, het transformeren van saaie vergaderingen in boeiende en productieve co-creatieve momenten. Voor al wie toekomstbouwende manieren van samen denken, verbeelden en vorm geven wil uitproberen. Vernieuwende werkvormen die het maximum halen uit de gezamenlijke intelligentie van een groep en tegelijkertijd heel verbindend werken.

Programma:

Dag 1: Brainstorm to results

 • Creativiteit: belang, stimuli en hindernissen
 • Randvoorwaarden en idea killers
 • Creatief proces en startvraag
 • Brainstorm in de praktijk: experimenten met diverse methodieken voor idee ontwikkeling, idee selectie & verrijking, draagvlak creatie, idee activatie
 • Tips & tricks voor facilitering

Dag 2 Co-creative dialogue

 • Urgentie en relevantie
 • Verschillende benaderingen
 • Succescriteria & valstrikken
 • Werkvormen in praktijk: De Bono thinking hats, appreciative inquiry, world café, open space, circling, co-creative constellation…
 • Tips & tricks voor facilitering

Data:

18 & 25 juni 2019 

De contacturen lopen van 9.30 tot 16.30 uur.

Toelatingsvoorwaarden:

​+ Je hebt een bachelor of master diploma of een gelijkgesteld niveau

+ Je hebt minimaal 3 jaar algemene werkervaring waarbij coaching behoort tot je rol

+  Je kan deze Masterclass apart volgen of als onderdeel van de 11-daagse opleiding tot Organisatiecoach. Voor deelnemers die voor de gehele coachopleiding en certificering gaan gelden toelatingsvoorwaarden en een intakegesprek.

Waar?

De sessies vinden plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een creatieve mindset zullen geven.

Tarief

€ 990 voor de tweedaagse. Dit bedrag is inclusief alle documentatie en catering.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260 (op naam van Buysse-Geraerts).

Annulatievoorwaarden

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hier voor wordt een bedrag van 95 euro aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelname bedrag verschuldigd. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich wel altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Els Schepens

  Els Schepens

  Better Minds at Work

  Els Schepens is psychotherapeut en organisatiecoach en heeft een eigen praktijk. Ze is freelance coach/trainer van het eerste uur voor Better Minds at Work en staat mee aan de wieg van de Better Minds Academy. Ze doceerde aan de TC-University in Rotterdam in de professionele coachopleiding. Aan de University Colleges Leuven- Limburg (UCLL) coacht ze leidinggevenden rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Els blikt terug op een jarenlange ervaring in het opleiden en trainen van mensen in diverse organisaties in transitie. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Ze geeft mensen de ruimte om te excelleren waarin ze goed zijn.

  Better Minds at Work

 • Kristin Verellen

  Kristin Verellen

  Peel The Onion

  Kristin werkt op het kruispunt van organisatieverandering, menselijke ontwikkeling en maatschappelijk relevante innovatie. Met haar organisatie Peel The Onion ondersteunt ze ontwikkeling- en veranderingsprocessen op het niveau van mens, organisatie en merk. Ze begeleidt leidinggevenden en hun teams om vanuit de bestaansreden van de organisatie en in afstemming met de drijfveren van de doelgroep en het bredere veld, de toekomststrategie scherp te stellen (organisatie- en merkstrategie), en creatief tot leven te brengen in een inspirerend verhaal (communicatie extern & intern), vernieuwende initiatieven (creativiteit & innovatie) en in succesvolle samenwerkingsverbanden (teamwerking & leiderschap). Ze integreert systemische, co-creatieve en psychosociale Gestalt methodieken en rituelen tot een ervaringsgerichte, interactieve en beklijvende werkwijze. Dit past ze toe op zowel op “soft skill’ vraagstukken over persoonlijke groei, leiderschap, samenwerking, teamontwikkeling, stakeholdership, talentontwikkeling .... als op ‘business” vraagstukken over organisatie, missie/visie, strategie, verandering, innovatie, merkarchitectuur. Ze werkt graag vanuit een helder mandaat waarbij ze flexibel en resultaatgericht de gepaste rol kan opnemen voor het geheel (trainer, facilitator, consultant, coach (individueel, team, executive), systemisch opsteller of psychotherapeut). Met het vrijwillig burgerinitiatief We have the choice dat Kristin heeft geïnitieerd, worden er ter preventie van een verdere polarisering in de maatschappij interculturele cirkels aangeboden aan kwetsbare groepen onder professionele begeleiding: een nieuwe creatieve vorm van een oud ritueel dat openheid en verbinding creëert over de verschillen heen.

  Peel The Onion

Tijdstip

18 (Dinsdag) 09:30 - 25 (Dinsdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17

Schrijf je in

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info

info@bettermindsatwork.com
+32 (0)3 297 32 23