Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

februari 2019

28feb09:3016:30Masterclass: intervisiemethodiek voor deskundigheidsbevorderingIn deze masterclass word je ondergedompeld in “the state of the art” van intervisie: je leert competenties en vaardigheden versterken van mensen in een bepaald vakgebied.

Details

In deze masterclass word je ondergedompeld in “the state of the art” van intervisie: je leert  competenties en vaardigheden versterken van mensen in een bepaald vakgebied. In een intervisiesessie doe je  beroep op collega’s om samen oplossingen te creëren voor persoons- en functie-gebonden vraagstukken. Natuurlijk vertrekken we vanuit de Better Minds visie op coachen waarbij het oplossen van problemen vervangen wordt door het bouwen aan oplossingen en het leren van successen.

+ Je leert als coach je eigen “scherpe geest” te gebruiken in het creëren en ondersteunen van veranderingsprocessen.

+ Je draagt iets bij aan de ontwikkeling van collega’s

+ Je leert  je eigen ontwikkelingswens centraal te stellen

+ Je leert om te gaan met je eigen kwetsbaarheid en die van de ander

+ Je leert groepsprocessen faciliteren aan de hand van een aantal specifieke modellen

+ Je leert afspraken maken in functie van het proces en de noden van de deelnemers

+ Je leert qua vorm strak te leiden met zachtheid voor de inhoud

+ Je leert een intervisiegroep op te zetten

Programma

 • BASISMETHODIEK VOOR INTERVISIE
  We gaan op verkenning aan welke voorwaarden een intervisiegroep moet voldoen om de beste resultaten te bekomen.
  Er bestaan erg veel werkvormen voor intervisie, we starten met een basismethodiek om deze dag al heel snel aan de slag te gaan met vragen en issues van de deelnemers.
 • CASUSBESCHRIJVING EN INBRENG
  Goede casusinbreng  is niet louter een vraag naar advies, maar eerder een stelling of een beleving die gedeeld wordt. Op deze manier spoort intervisie aan tot verandering en groei. De casusinbreng op zich is al een eerste vorm van (schriftelijke) reflectie.
 • DE KUNST VAN HET LUISTEREN EN VRAGEN STELLEN
  Het doel van intervisie is in eerste instantie niet het zoeken van antwoorden, maar het stellen van vragen om tot inzichten te komen. Vragen stellen is in feite het intervisievoertuig. Dit vereist een nieuwsgierige en open houding van de deelnemers. Veronderstellingen en interpretaties zetten we even aan de kant om samen met collega’s op onderzoek te gaan.
 • REFLECTIE
  In intervisie gaat het om het stimuleren en begeleiden van ervaringsleren. Reflectie is daarbij een essentiële vaardigheid.  Je leert je besluitvorming te onderbouwen, zowel bij successen als bij mislukking.

De kracht van onze methodiek is dat niet alleen de inbrenger van een vraagstuk antwoorden aangereikt krijgt, maar dat ieder van jullie met inzichten naar huis gaat.

Wat anderen zeggen over de Masterclass “intervisiemethodiek”

“Els zorgde voor heel wat interactie en bracht de sessie op een toffe, creatieve en open manier. Zij zorgde ook voor een veilig gevoel binnen de groep. Zo voelde het voor vele groepsleden veilig om iets over zichzelf te vertellen en zich kwetsbaar op te stellen.” (medewerker VAPH, Vlaamse overheid)

 “Els zorgt ervoor dat elk lid iets kan meenemen uit de intervisie. Dit doet ze door de concrete case open te trekken en te laten herformuleren zodat ieder een eigen invulling kan geven voor zijn eigen cases of moeilijkheden die men tegenkomt. Zo krijgt de intervisie iets universeels zonder dat het inboet aan concrete praktijkinvulling.” Karolien Corten VAPH

Wie

Els Schepens is psychotherapeute en organisatiecoach en heeft een eigen praktijk. Ze is freelance coach van het eerste uur voor Better Minds at Work en staat mee aan de wieg van de Better Minds Academy. Ze doceerde aan de TC-University in Rotterdam in de professionele coachopleiding. Aan de University Colleges Leuven- Limburg (UCLL) coacht ze leidinggevenden rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Els blikt terug op een jarenlange ervaring in het opleiden en trainen van mensen in diverse organisaties. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Ze geeft mensen de ruimte om te excelleren waarin ze goed zijn.

Wanneer

Maandag 28 februari 2019 van 9.30 tot 16.30 uur.

Het aantal plaatsen is beperkt tot 15 deelnemers!

Waar

De sessie vindt plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, de Kanaal Site, goed bereikbaar vanaf de snelweg.

Tarief

€ 350. Dit bedrag is inclusief alle documentatie en catering

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260 (op naam van Buysse-Geraerts).

Annulatievoorwaarden

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van 95 Euro aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich wel altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Els Schepens

  Els Schepens

  Better Minds at Work

  Els Schepens is psychotherapeut en organisatiecoach en heeft een eigen praktijk. Ze is freelance coach/trainer van het eerste uur voor Better Minds at Work en staat mee aan de wieg van de Better Minds Academy. Ze doceerde aan de TC-University in Rotterdam in de professionele coachopleiding. Aan de University Colleges Leuven- Limburg (UCLL) coacht ze leidinggevenden rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Els blikt terug op een jarenlange ervaring in het opleiden en trainen van mensen in diverse organisaties in transitie. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Ze geeft mensen de ruimte om te excelleren waarin ze goed zijn.

  Better Minds at Work

Tijdstip

(Donderdag) 09:30 - 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17

Organisator

Team Better Minds At Workinfo@bettermindsatwork.com

Schrijf je in

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info

info@bettermindsatwork.com
+32 (0)3 297 32 23