Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingen

februari 2019

21feb(feb 21)09:3022(feb 22)17:00Tweedaagse: gezondheid en stressTweedaagse Coaching: Ontdek hoe je lichaam en geest zo veerkrachtig mogelijk maakt!

Details

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Een balans tussen deze twee is dan ook essentieel in het coachen van mensen met stress-klachten.

Een gezonde levensstijl zal mensen veerkrachtiger en stressbestendiger maken. Concreet hebben we het dan over gezonde voeding, voldoende beweging en een kwalitatieve nachtrust. In deze 2-daagse worden handvatten aangereikt om onze cliënten/medewerkers hier stap voor stap in te begeleiden.

Johnny Weustenraed legt de focus op beweging. Geen spectaculaire sportprestaties, maar gewoon bewegen. Dit omdat spanning en stress gereduceerd kunnen worden door meer te bewegen.  Enerzijds maak je kennis maken met een reeks bio-energetische oefening en anderzijds staan we stil bij hoe we meer beweging kunnen binnenbrengen in organisaties, zoals wandelend netwerken, wandelend vergaderen,… De oefeningen zijn praktisch, efficiënt en toepasbaar in elke coachruimte of kantoor of tijdens wandelcoaching.

Gewoonte-expert, Anneleen De Lille, legt uit hoe je een gezondere levensstijl ontwikkelt én volhoudt. Ze beschrijft een haalbare, oplossingsgerichte methode waarmee je stap voor stap leert om anders te denken over je voeding. Je relatie met voeding verandert, waardoor je als het ware lichaamsvriendelijke gewoontes in je hersenen programmeert. Zo wordt het volhouden van gezondere gewoontes een stuk makkelijker! Ze schreef hierover het boek ‘Denk Gezond, Dieet Gezond’.

Tenslotte gaan we samen met Prof. dr. Erik Franck stilstaan bij een goede nachtrust. Slaapproblemen komen immers zeer veel voor. Naar schatting 50% van de mensen worden ooit in hun leven geconfronteerd met enige vorm van slapeloosheid. Overdag kunnen ze zich moeilijker concentreren en ze presteren minder. ’s Nachts liggen ze te piekeren. Ze zien steeds meer op tegen gaan slapen en ontwikkelen een verkeerd slaapgedrag. De angst niet te kunnen slapen vergroot de stress en versterkt de slaapproblemen. Zo ontstaat een vicieuze cirkel met soms depressie tot gevolg. Medicatie brengt niet altijd de oplossing. In deze workshop zal u meer inzicht krijgen in deze problematiek en de niet-medicamenteuze aanpak van slapeloosheid. Een workshop met concrete tips om beter te slapen.

WANNEER & WAAR

Deze tweedaagse workshop vindt plaats op 21 & 22 februari 2019 van 09.30 tot 17.00 op Kanaal Site te Wijnegem.

PRIJS

Het tarief bedraagt 875 Euro, exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief documentatie, catering, parkeren, etc.

Slechts beperkt aantal deelnemers per sessie, dus wacht niet om je in te schrijven.

Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260 (op naam van Buysse-Geraerts).

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van 125 Euro aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich wel altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven.

 

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Anneleen De Lille

  Anneleen De Lille

  Better Minds at Work

  Anneleen De Lille is erkende, oplossingsgerichte psychotherapeute, coach. Ze werkte in het Verenigd Koninkrijk mee aan het prestigieuze Livewell-programma, waar ze samen met haar team al doende bewees dat overgewicht niet het nieuwe normaal hoeft te worden. Gedurende drie jaar specialiseerde ze zich in het helpen van mensen die willen afvallen. In 2015 besloot ze terug naar België te komen en hier haar missie verder te zetten. Dag na dag helpt ze individuen en organisaties om hardnekkige gewoontes te veranderen, met een hoge succesgraad.

  Better Minds at Work

 • Erik Franck

  Erik Franck

  Better Minds at Work

  Erik Franck is erkend psycholoog, gedragstherapeut (UGent) en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie. Hij is tevens Professor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen waar hij peoplemanagement doceert aan artsen en verpleegkundigen. Zijn onderzoek focust zich op ‘workforce management’ en ‘professional wellbeing’. Sedert 2003 werkt hij als klinisch psycholoog met specialisaties in burn-out en slaapproblemen. Vanuit Better Minds At work geeft hij trainingen, coaching, workshops en lezingen in organisaties in binnen en buitenland rond thema’s als professioneel welbevinden, burn-out en (coachend) leiderschap.

  Better Minds at Work

 • Johnny Weustenraed

  Johnny Weustenraed

  Better Minds at Work

  Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele coach. Doorheen zijn loopbaan binnen de zorgsector raakte hij geboeid door menselijke gedragingen. Hij ondersteunt in zijn praktijk en in diverse organisaties mensen met stress en burn-outklachten. Hij is tevens docent aan de University Colleges Leuven-Limburg en traint leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden zowel in profit als in non-profit organisaties. Zijn aanpak is stimulerend, zorgzaam, verbindend, praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht met de nodige humor.

  Better Minds at Work

Tijdstip

21 (Donderdag) 09:30 - 22 (Vrijdag) 17:00

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17

Schrijf je in

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info

info@bettermindsatwork.com
+32 (0)3 297 32 23