Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingen

februari 2019

07feb(feb 7)09:3008(feb 8)16:30Tweedaagse: organisatiecoachingTweedaagse Coaching: Systemisch coachen in organisaties rond stress en burn-out

Details

Bedrijfs- of organisatieopstellingen zijn in. Het is een goede manier om op een snelle en diepe wijze inzicht te krijgen in wat er allemaal – bewust of onbewust – speelt in een organisatie. Daardoor komen de wezenlijke aandachtspunten, conflicten, stressaanwezigheid, burn-out factoren en groeiopportuniteiten naar boven.

Organisaties zijn levende systemen die net zoals individuen kunnen inzetten op veerkracht. In levende systemen is alles met elkaar verbonden, net als in de natuur. De delen in een organisatie zoals teams, afdelingen, functies, visie, missie, doel en stakeholders vormen samen een geheel. Ze hebben elkaar nodig en beïnvloeden elkaar wederzijds. Net als levende systemen kennen organisaties een levenscyclus en er ontstaan allerlei dynamieken maar ook vaak hardnekkige patronen.

Inzetten op veerkracht betekent afstemmen met de onderliggende organisatiedynamiek en -cultuur waardoor we meer bewust en op mensenmaat kunnen samenwerken.

We focussen ons tijdens deze tweedaagse vooral op het fenomeen veerkracht en burn-out in de organisatie en onze eigen rol hierin.

Vanuit een systemische expertise en methodologie kijken we hoe medewerkers om kunnen gaan met veranderingen en daar zelfs energie uit kunnen putten. Uit de ervaring van alle medewerkers, uit de collectieve intelligentie putten we passende oplossingen voor moeilijkheden en uitdagingen op team- of organisatieniveau.

Deze tweedaagse is een introductie in systemisch werk in organisaties.

WAT LEER JE

+ Je leert er hoe je je coachvaardigheden optimaal kan inzetten bij leer- en ontwikkelingsprocessen van organisaties.

+ Je leert vanuit een systemisch perspectief kijken naar de organisatie als een samenhangend geheel en weet het business perspectief te verbinden met het perspectief van cultuur en mensen.

+ Je leert veranderingen van binnenuit te benaderen en aan te sluiten bij de vraag van je cliënt en van de organisatie. Je krijgt ook dieper inzicht in wat je rol is als coach binnen het grotere geheel.

+ Je bent in staat je vinger op een zere plek te leggen in complexe vraagstukken en durft bespreekbaar maken wat niet uitgesproken wordt.

PROGRAMMA

+ Organisaties als levende systemen

+ Dynamieken van balans in organisaties

+ Veerkracht versus bore- en burn-out

+ Individueel versus relationeel en veld perspectief

+ Exploratie van eigen organisatiesituaties: triggers, valkuilen, energiegevers en –vreters, blinde vlekken, mijn rol en aandachtspunt als coach.

+ Op zoek naar ondersteuning, oplossingen en hulpbronnen

+ Mijn groei en zelfzorg: personal branding & personal care

+ Toekomst creëren: bore- & burn-out als een collectief fenomeen

+ Integratie, persoonlijk actieplan

WAAR EN WANNEER

Deze tweedaagse vindt plaats op 7 & 8 februari 2019 van 09.30 tot 16.30 op Kanaal Site te Wijnegem.

PRIJS

Het tarief bedraagt 875 Euro, exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief documentatie, catering, parkeren, etc.

Slechts beperkt aantal deelnemers per sessie, dus wacht niet om je in te schrijven.

Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260 (op naam van Buysse-Geraerts).

VOORWAARDEN

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van € 125,- aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich wel altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Els Schepens

  Els Schepens

  Better Minds At Work

  Els Schepens is psychotherapeut en organisatiecoach en heeft een eigen praktijk. Ze is freelance coach/trainer van het eerste uur voor BM@W en staat mee aan de wieg van de Better Minds Academy. Ze doceerde aan de TC-University in Rotterdam in de professionele coachopleiding. Aan de University Colleges Leuven- Limburg (UCLL) coacht ze leidinggevenden rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Els blikt terug op een jarenlange ervaring in het opleiden en trainen van mensen in diverse organisaties in transitie. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Ze geeft mensen de ruimte om te excelleren waarin ze goed zijn.

  Better Minds At Work

 • Kristin Verellen

  Kristin Verellen

  Peel The Onion

  Kristin werkt op het kruispunt van organisatieverandering, menselijke ontwikkeling en maatschappelijk relevante innovatie. Met haar organisatie Peel The Onion ondersteunt ze ontwikkeling- en veranderingsprocessen op het niveau van mens, organisatie en merk. Ze begeleidt leidinggevenden en hun teams om vanuit de bestaansreden van de organisatie en in afstemming met de drijfveren van de doelgroep en het bredere veld, de toekomststrategie scherp te stellen (organisatie- en merkstrategie), en creatief tot leven te brengen in een inspirerend verhaal (communicatie extern & intern), vernieuwende initiatieven (creativiteit & innovatie) en in succesvolle samenwerkingsverbanden (teamwerking & leiderschap). Ze integreert systemische, co-creatieve en psychosociale Gestalt methodieken en rituelen tot een ervaringsgerichte, interactieve en beklijvende werkwijze. Dit past ze toe op zowel op “soft skill’ vraagstukken over persoonlijke groei, leiderschap, samenwerking, teamontwikkeling, stakeholdership, talentontwikkeling .... als op ‘business” vraagstukken over organisatie, missie/visie, strategie, verandering, innovatie, merkarchitectuur. Ze werkt graag vanuit een helder mandaat waarbij ze flexibel en resultaatgericht de gepaste rol kan opnemen voor het geheel (trainer, facilitator, consultant, coach (individueel, team, executive), systemisch opsteller of psychotherapeut). Met het vrijwillig burgerinitiatief We have the choice dat Kristin heeft geïnitieerd, worden er ter preventie van een verdere polarisering in de maatschappij interculturele cirkels aangeboden aan kwetsbare groepen onder professionele begeleiding: een nieuwe creatieve vorm van een oud ritueel dat openheid en verbinding creëert over de verschillen heen.

  Peel The Onion

Tijdstip

7 (Donderdag) 09:30 - 8 (Vrijdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17

Organisator

Team Better Minds At Workinfo@bettermindsatwork.com

Better Minds at WorkStokerijstraat 173e verdieping - ingang aan achterzijde Silo

Schrijf je in

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info

info@bettermindsatwork.com
+32 (0)3 297 32 23