Better Minds breidt aanbod van executive coaching uit met komst van Claudia Poels, voormalige topvrouw Telenet — Better Minds at Work
Claudia Poels

Better Minds breidt aanbod van executive coaching uit met komst van Claudia Poels, voormalige topvrouw Telenet

Mijn samenwerking met Better Minds is ‘a match made in heaven’.

Voormalige topvrouw bij Telenet maakt bijzondere carrièreswitch

 

“Iedereen die de oprechte wil heeft om zijn groeipotentieel te verzilveren, kan hoge toppen scheren”. Claudia Poels, voormalig HR-directeur bij Telenet, is er heel duidelijk over: ze gelooft in de groeikracht van mensen. “Ik heb het tijdens mijn carrière bij Telenet vaak zien gebeuren”, zegt Poels. “Met de juiste aanpak en omkadering, krijgen mensen vleugels. Hetzelfde geldt trouwens voor executives. Dat gegeven inspireerde me tot een persoonlijke carrièreswitch: ik wil mijn expertise on the field gaan gebruiken om senior leidinggevenden – die zich vaak eenzaam voelen aan de top – te ondersteunen en te coachen. Waarom ik zo hoog mik? Omwille van het hefboomeffect. Als de leiders aan de top de beste versie van zichzelf worden, volgt de impact op de ganse organisatie haast vanzelf. Zij vormen een cruciale katalysator voor innovatie en verandering.”

HR-manager van het jaar

Dat Poels zelf haar sporen heeft verdiend, behoeft geen betoog. Haar strafste wapenfeit is ongetwijfeld haar benoeming tot HR-manager van het jaar in 2015. Maar Poels heeft meer in haar mars dan dat. Haar loopbaan van 28 jaar tekende zich uit bij slechts twee verschillende werkgevers (“loyaliteit is een van mijn drijvende waarden”), die haar beiden andere kansen gaven. Bij EDS kon ze zich binnen het HR-vak in de breedte ontplooien, bij Telenet ging het – doorheen de vele opeenvolgende businesstransformaties – vooral de diepte in. Die twee rollen hebben Poels gebracht tot waar ze vandaag staat. “Vooral de laatste jaren bij Telenet heb ik mezelf fundamenteel moeten heruitvinden”, zegt Poels er zelf over. “Ik heb mezelf zien evolueren van een eerder directieve manager – via een participatief leider – naar een leider die zelf uit de schijnwerpers stapte, om de mensen die me waren toevertrouwd te laten schitteren. Het is een proces van loslaten dat heel wat guts vraagt. Maar wow, met wát een effect!”

Een gemeenschappelijke missie

Die rol smaakte naar meer, en dus besloot Poels om een professionele opleiding tot executive coach te gaan volgen, om zo haar jarenlange ervaring als coachend leider in het bedrijfsleven ook methodisch te onderbouwen. Zo kruiste haar pad dat van Elke Geraerts van Better Minds at Work. En ontdekten beide dames dat ze een gemeenschappelijke missie hadden. “Ik herinner me het eerste gesprek dat ik met Elke had alsof het gisteren was. Alles klopte: het was liefde op het eerste gezicht”, lacht Poels. “We willen allebei hetzelfde (impact creëren) en we geloven allebei hetzelfde (dat de mens gemaakt is om levenslang te leren). Voor mij was het een echte eye opener dat mijn fundamenteel vertrouwen in de menselijke groeikracht ook breinwetenschappelijke gronden bleek te hebben. Kijk, de telco wereld is – meer dan welke business ook – een snelle wereld: wat vandaag werkt, is morgen al achterhaald. Dat kan bedreigend klinken, maar als neuropsychologe wees Elke me op het feit dat het menselijke brein als het ware voorgeprogrammeerd is om zich continu aan te passen en te evolueren. Dit beeld – van de mens als flexibele geest – strookte met wat ik bij mijn medewerkers had zien gebeuren: mits de juiste ondersteuning en groeimindset, kunnen uitdagingen ervoor zorgen dat mensen boven zichzelf uitstijgen en soepel mee die bocht nemen. Toen Elke me voorstelde om de handen in elkaar te slaan, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Zelf neem ik in de rol als executive coach mijn jarenlange ervaring in het werkveld mee, Elke brengt haar wetenschappelijke inzichten rond kwaliteitsvol people management in. Een echte match made in heaven dus”.

Het ideale momentum

“Corona levert ons het ideale momentum om onze samenwerking waar te maken”, aldus Geraerts. “Never waste a good crisis: de quote is intussen misschien afgezaagd, maar daarom niet minder relevant. Aan de grens van onzekerheid ligt de grootste marge. Een bedrijf dat bijna letterlijk uit evenwicht wordt gebracht, heeft – tijdens het wankelen – enorm veel groei-energie. Die willen we met Better Minds gaan gebruiken om ervoor te zorgen dat onze klanten straks sterker uit de strijd komen. Agency en ownership moeten meer zijn dan modewoorden: ze vormen de kern van wat de (economische) realiteit van morgen nodig heeft.” Het is daarbij de menselijke touch die van een CEO een ware leider maakt, daarover liet Geraerts in haar recente boek Authentieke Intelligentie geen twijfel bestaan. Maar wie als bedrijfsleider in zijn volle kracht wil staan, moet naar zichzelf durven kijken, zich kwetsbaar opstellen en bereid zijn te groeien, als manager én als mens. Het hebben van een persoonlijk klankbord is daarbij cruciaal: executive coaching zou wel eens dé sleutel naar de toekomst kunnen zijn.

Zin om meer te weten? Stuur een bericht naar [email protected] 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23