Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

juni 2019

28jn09:3016:30Masterclass: E-coachingHoe vreemd het ook mag lijken, onderzoek toont aan dat online coachen een aantal niet te onderschatten troeven heeft, en een waardevolle aanvulling kan zijn op bestaande werkvormen.

Details

Het begrip e-Coaching lijkt wel een contradictio in terminis. Want hoe rijm je als coach nu een warme, empathische aanpak met het onpersoonlijke van een digitaal medium? Dreigen we op die manier niet het menselijke aspect van een face-to-face gesprek te verliezen? Hoe vreemd het ook mag lijken, onderzoek toont aan dat online coachen een aantal niet te onderschatten troeven heeft, en een waardevolle aanvulling kan zijn op bestaande werkvormen. Mits je je aan de juiste regels houdt, natuurlijk.  Benieuwd? Schrijf je dan in voor deze live introductie!

Deze Masterclass is iets voor jou wanneer:

+ Je als coach mee wil met je tijd, en nieuwsgierig kijkt naar digitale ontwikkelingen binnen het beroepsveld

+ Je wil weten welke verschillende vormen van e-coaching er bestaan, en welke bij jou past

+ Je benieuwd bent hoe je deze nieuwe werkvorm integreert in je dagelijkse coachpraktijk

+ Je wel eens aan den lijve wil ondervinden hoe een coachgesprek via Skype verloopt

Programma

In de voormiddag bekijken we het begrip e-coaching van alle kanten. Welke ladingen dekt de vlag? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat zijn do’s en don’ts voor een succesvolle digitale aanpak?

In de namiddag gaan we daadwerkelijk aan de slag met deze nieuwe werkvorm aan de hand van jouw casussen.

Je gaat naar huis met een actieplan rond online coachen in je eigen praktijk.

Trainer

Marie Loop was e-coaching-pioneer in België. Ze stond mee aan de wieg van één van de eerste programma’s voor online coaching en praat ons graag bij over de toepassing van digitale communicatie in de coachpraktijk. Marie vulde haar opleiding als Psychopedagoge aan met een specialisatie in contextuele therapie. Ze volgde een coachopleiding bij Better Minds at Work, en is er vandaag werkzaam als trainer en coach.

Procesbegeleider

Els Schepens is psychotherapeute en organisatiecoach en heeft een eigen praktijk. Ze is freelance coach voor Better Minds at Work en staat mee aan de wieg van de Better Minds Academy. Ze doceerde aan de TC-University in Rotterdam in de professionele coachopleiding. Aan de University Colleges Leuven- Limburg (UCLL) coacht ze leidinggevenden rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Els blikt terug op een jarenlange ervaring in het opleiden en trainen van mensen in diverse organisaties. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Ze geeft mensen de ruimte om te excelleren waarin ze goed zijn.

Wanneer

Vrijdag 28 juni 2019 van 9.30 tot 16.30 uur.

Omwille van de focus op praktijk, is het aantal plaatsen beperkt tot 15.

Waar

De sessie vindt plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, de Kanaal Site, goed bereikbaar vanaf de snelweg.

Tarief

€ 375. Dit bedrag is inclusief alle documentatie en catering.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260 (op naam van Buysse-Geraerts).

ANNULATIEVOORWAARDEN 

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van 95 euro aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelname bedrag verschuldigd. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich wel altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Els Schepens

  Els Schepens

  Better Minds at Work

  Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

  Better Minds at Work

 • Marie Loop

  Marie Loop

  Better Minds at Work

  Marie Loop was e-coaching-pioneer in België. Ze stond mee aan de wieg van één van de eerste programma’s voor online coaching en praat ons graag bij over de toepassing van digitale communicatie in de coachpraktijk. Marie vulde haar opleiding als Psychopedagoge aan met een specialisatie in contextuele therapie. Ze volgde een coachopleiding bij Better Minds at Work, en is er vandaag werkzaam als trainer en coach.

  Better Minds at Work

Tijdstip

(Vrijdag) 09:30 - 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23