Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

maart 2021

04maart(maart 4)09:3025mei(mei 25)16:30Basisopleiding: Better Minds Coach - GentDe Better Minds Coach opleiding is een 6-daagse basisopleiding voor professionals die het coachen willen inzetten als een krachtig instrument om het mentaal kapitaal van mensen en organisaties te versterken.

Details

De Better Minds Coach opleiding is een 6-daagse basisopleiding voor professionals die het coachen willen inzetten als een krachtig instrument om het mentaal kapitaal van mensen en organisaties te versterken.

Je wil in je eigen coachpraktijk of in je organisatie (in de hoedanigheid van leidinggevende / HR professional / preventieadviseur / vertrouwenspersoon) werken aan een coachend klimaat dat bevlogenheid, dynamiek en enthousiasme bevordert bij cliënten en medewerkers. In verschillende sectoren behoren begeleiding en coaching immers tot de kerntaken van het beroep.

Coachen wint als leerinstrument effectief in toenemende mate terrein. Het is een krachtige manier om mensen, groepen en organisaties op een interactieve wijze te begeleiden tot zelfontplooiing. Coaching is werk op mensenmaat. Het grootste deel van het effect van coaching ligt bij de kwaliteit van een coach: zijn/haar vaardigheden, mogelijkheden, limieten en de kwaliteit van zijn/haar aanwezigheid en focus. Hiervoor is een multi-dimensionele kijk op de mens en de wereld nodig, een ruime en integrale manier van waarnemen.

De aangeboden kennis, werkvormen en ervaring van onze Better Minds Coach opleiding verdiepen je inzicht in je rol als coach en in de brede betekenis van coaching.
Je oefent in een aandachtvolle aanwezigheid, zonder ingevangen te raken in het wereldbeeld van je cliënt. Je leert om empathie te combineren met het creëren van helderheid en een “open” houding aan te nemen als basis voor het coachproces.

Deze basisopleiding biedt een gedreven training in de basiscompetenties van een professioneel coach: effectieve communicatie vanuit een evenwichtige relatie, richting geven aan en faciliteren van het coachproces, grondhouding, persoonlijk ontwikkelingsplan, ethiek en gedragscode, zelfreflectie, analyse van de coachvraag, proceshantering, actieplanning, inzetten van hulpbronnen,… De bouwstenen voor deze basiscompetenties worden trapsgewijs aangereikt en geoefend.

Je krijgt als het ware een onderdompeling in de coach basisvaardigheden om je van hieruit te specialiseren als professioneel coach. Onze Better Minds Academy biedt 4 specialisaties: 1) veerkrachtcoach (stress & burn-out), 2) mentaal kapitaal coach, 3) loopbaancoach en 4) organisatiecoach.

Voor wie?

Met de bij ons behaalde certificatie in bovenstaande specialisaties als Professioneel Coach kun je:

+ In je functie als leidinggevende/HR professional/preventieadviseur/vertrouwenspersoon je coachvaardigheden toepassen

+ Zelfstandig en professioneel functioneren als coach (in je eigen praktijk)

+ Wetenschappelijk onderbouwde inzichten vertalen en methodieken beheersen om vanuit het Nieuwe Mentaal te coachen (focus op pro-activiteit, breinmogelijkheden, empathisch leiderschap)

+ Organisaties en individuen coachen naar effectief en veerkrachtig gedrag

+ Werkdrukbeleid in organisaties implementeren (preventie, draagvlak, werkplezier en bevlogenheid ontwikkelen)

+ Reflecteren op je eigen handelen als coach (cognitief, emotioneel en sociaal meesterschap)

Toelatingsvoorwaarden

​+ Je hebt een bachelor of master diploma of een gelijkgesteld cognitief niveau

+ Je hebt minimaal 3 jaar algemene werkervaring

+ Je hebt voldoende mogelijkheden en tijd om de geleerde competenties in een reële context te oefenen.

Organisatie

De opleiding is opgebouwd volgens een goed doordacht curriculum en heldere doelstellingen en is opgevat als een ervaringsgerichte training. Verwacht bij ons geen grote klaslokalen volgepakt met deelnemers, maar kleine groepen waar veiligheid en vertrouwen centraal staan. Je oefent vanaf dag 1 de coachvaardigheden in kleine groepen en met reële vragen. Er is veelvuldige terugkoppeling van en naar de werkcontext. Bij het merendeel van de lesdagen zijn er 2 trainers aanwezig voor persoonlijke begeleiding, net die extra touch die deze opleiding uniek maakt.

De coachcompetenties worden aan het einde van de opleiding getoetst via een assessment, ondersteund door een presentatie en videomateriaal. Bij elke module zijn er aanvullende beoordelingstaken. Je krijgt regelmatig feedback van je trainers over je coachvaardigheden. Van de deelnemers verwachten wij dat ze zelf leergroepen organiseren waarin intervisie en oefensessies uitgebreid aan bod kunnen komen. Zo worden de verworven skills geconsolideerd en verdiept.

Naast de lesdagen, het huiswerk en de leergroepen verwacht de Better Minds Academy dat je investeert in zelfstudie.

Programma

We beogen, in een persoonlijke en warme sfeer, het opleiden van de basisvaardigheden voor professionals die zich vlot willen profileren in zowel een organisatie- als individuele context.

De contacturen lopen van 9.30 tot 16.30 uur. Het volledige traject telt 6 lesdagen.

Na deze Better Minds Coach opleiding kan je verder specialiseren als veerkrachtcoach, loopbaancoach, mentaal kapitaal coach of organisatie coach. Je bouwt als het ware verder aan een gedegen loopbaan als Professioneel Coach. Wij dragen er bovendien zorg voor dat onze alumni blijvend worden geprikkeld.

Jouw ontwikkeling

Leergroepen

Tijdens de opleiding zijn er leerbijeenkomsten. Samen met andere deelnemers reflecteer je op het leerproces en op jouw functioneren als coach. Het doel is een verdieping in je ontwikkeling naar een professionele coach waarin je ervaringen deelt, observeert, elkaar feedback geeft en je competenties oefent.

Opdrachten en evaluatie

De opdrachten bestaan uit het voeren van een coachgesprek met een cliënt in een oefen- en in een reële context (video-opdracht). Daarnaast voer je een persoonlijk gesprek met één van jouw trainers. Samen ga je bepalen waar je staat in je ontwikkeling en waar je nog sturing kan gebruiken. Het logboek en de observaties tijdens de trainingsdagen gebruiken we als leidraad. De evaluatie gebeurt op basis van de bereikte competenties.

Logboek en POP en portfolio

Tijdens de opleiding houd je een persoonlijk logboek bij. Je volgt je ontwikkeling via een POP (persoonlijk ontwikkelingsplan). Alle informatie bundel je in een portfolio.

Praktijk coaching

Gedurende de opleiding voer je in de praktijk minimaal 2 coachsessies uit en maak je hiervan een reflectieverslag (onderdeel van je portfolio). Reflectie is een belangrijk onderdeel van de opleiding: leren stil staan en kijken naar je eigen handelen. Via video-opnames krijg je gerichte feedback.

WIE, WAAR EN WANNEER? 

De sessies gaan door in Gent. Ze vinden plaats in een uniek huis dat verschillende artistieke plekjes heeft die je tijdens de opleiding een creatieve mindset zullen geven. Deze plaats is makkelijk bereikbaar vanaf het station (op 3 min wandelafstand van het station Gent Sint-Pieters).

Axelle Golinvaux en Muriel Velu zijn de vaste trainers van dienst.

Lees hier hoe anderen Axelle & Muriel ervaren: 

Mijn grote dank gaat uit naar Axelle Golinvaux en Muriel Velu voor het delen van hun grote kennis, voor het goede handboek, voor hun geduld, voor het coachen, voor hun waardevolle feedback op de video opname en voor hun warme en hartelijke ontvangst.

– Annelies L’écluse – Faciliteiten en Veiligheid Manager bij Panasonic Energy Europe NV

Ik heb enorm veel geleerd tijdens deze opleiding en ben er ook verder door gegroeid. En dat door jullie goede begeleiding, het delen van jullie expertise en ervaringen én ook door de medecursisten. Dank je wel Axelle & Muriel voor jullie support, jullie frisse blik en jullie ‘zijn’. Heel fijn om bij zo’n 2 topmadammen opleiding te mogen volgen! Ik heb de opleiding als zeer waardevol ervaren en ik ben enorm blij dat ik met jullie, Axelle en Muriel, dit traject heb mogen doorlopen.

– Barbara Uyttendaele

DATA – Basisvaardigheden van coachen (6 dagen)

 • 4 maart
 • 16 maart
 • 30 maart
 • 21 april
 • 4 mei
 • 25 mei

Certificering

Deze basisopleiding is een solide stap om je verder als coach te specialiseren en te certificeren als professioneel coach.

PRIJS
€ 2.880 : 6 dagen Basisopleiding Better Minds Coach. Dit bedrag is inclusief alle documentatie en catering.
Als je de Basisopleiding combineert met één van de specialisaties (veerkrachtcoach/stress & burn-out,  mentaal kapitaal coach, loopbaancoach) ontvang je 10% korting op het tarief van de specialisatie.
Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260.

MEER INFO EN VOORWAARDEN

Neem contact op met Axelle Golinvaux voor gedetailleerde info en voorwaarden. Bij inschrijving laat je op deze pagina je gegevens al achter.

Contact via telefoon: +324 76 24 20 57 of e-mail: [email protected]

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Axelle Golinvaux

  Axelle Golinvaux

  Better Minds at Work

  Axelle Golinvaux is bedrijfspsycholoog & gecertifieerd business coach. Haar missie is om bij te dragen tot het mentaal welzijn en mensen in hun kracht te zetten in hun loopbaan. Axelle, die terugkijkt op 20 jaar HR ervaring in de bedrijfswereld, coacht en traint vanuit een positieve aanpak die getuigt van inzicht, scherpzinnigheid, authenticiteit en humor.

  Better Minds at Work

 • Muriel Velu

  Muriel Velu

  Better Minds at Work

  Muriel Velu behaalde een diploma in business management en pedagogische wetenschappen. Ze bouwde jarenlange ervaring op in het familiebedrijf door de ontwikkeling van bedrijfs- en HR processen. Daarnaast schoolde ze zich bij tot professioneel coach. Haar passies zijn mensen motiveren en laten groeien, communicatieve vaardigheden bevorderen en veranderprocessen begeleiden. Binnen Better Minds at Work geeft ze hierrond workshops en coaching in het Nederlands, Frans en Engels. Als trainer/coach zijn haar troeven: praktisch, efficiënt en oplossingsgericht. Spontaniteit, enthousiasme en optimisme zijn enkele woorden die haar persoonlijk typeren.

  Better Minds at Work

Tijdstip

Maart 4 (Donderdag) 09:30 - Mei 25 (Dinsdag) 16:30

Locatie

Gent

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23