Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

maart 2023

02maart(maart 2)09:3008jn(jn 8)16:30Basisopleiding: Better Minds Coach - GentDe Better Minds Coach opleiding is een 6-daagse basisopleiding voor professionals die het coachen willen inzetten als een krachtig instrument om het mentaal kapitaal van mensen en organisaties te versterken.

Details

In onze snelveranderende wereld zijn levenslang leren en zelfontplooiing niet langer een overbodige luxe. Coachen als leerinstrument wint dan ook in toenemende mate terrein: het is een wetenschappelijk onderbouwde en beproefde manier om mensen op interactieve wijze te begeleiden naar meer zelfbewustzijn en groei.

Deze 6-daagse Basisopleiding richt zich naar professionals die het coachen willen inzetten als een krachtig instrument om het mentaal kapitaal van mensen en organisaties te versterken.

Coaching is en blijft mensenwerk. Het succes van een coachtraject is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de coach: zijn/haar attitude, kennis, vaardigheden en focus zijn bepalend voor het uiteindelijke groeiproces van de coachee. Het spreekt dan ook voor zich dat professionele coaching een grondige opleiding vereist. Deze basisopleiding wil daarin een fundamentele eerste stap zijn: een gedreven en praktijkgerichte training in de basiscompetenties van een professioneel coach.

In deze opleiding leg je de basis om je naderhand verder te specialiseren. Binnen de Better Minds Academy kan je doorstromen naar één van de vier volgende specialisatie-domeinen:

1) Veerkrachtcoach (stress & burn-out)

2) Kinder & jongeren Veerkrachtcoach

3) Loopbaancoach

4) Organisatiecoach

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING?

 • Voel jij je geroepen om mensen in hun kracht te zetten? Droom je ervan hen uit hun comfortzone te halen en hen te stimuleren tot groei?
 • Wil je als zelfstandig coach aan de slag? Of vervul je een coachende rol binnen de organisatie waar je voor werkt? (bv. als leidinggevende/HR professional/preventieadviseur/vertrouwenspersoon/trainer)
 • Ben je op zoek naar een vorming die sterk evidence based en tegelijk hands on is?

Dan is deze basisopleiding iets voor jou!

TOELATINGSVOORWAARDEN

​+ Je hebt een bachelor- of masterdiploma of een gelijkgesteld cognitief niveau

+ Je hebt minimaal 3 jaar algemene werkervaring

+ Je hebt voldoende mogelijkheden en tijd om de geleerde competenties in een reële context te oefenen.

+ Je onderbouwt je ervaring en motivatie in een intakegesprek met de lesgevers. Dit intakegsprek dient om het beginniveau van de deelnemers in te schatten en zo een evenwichtige groepssamenstelling te garanderen.

HOE?

De opleiding volgt heldere doelstellingen en is opgebouwd volgens een goed doordacht curriculum. Ze is opgebouwd vanuit een duidelijk methodisch kader en wil een sterk ervaringsgerichte training zijn, waarin je vanaf dag 1 je coachvaardigheden oefent in een kleine groep en met reële vragen. De kracht van het groepsproces en het collegiaal leren zijn van onschatbare waarde voor een professionele ontwikkeling waarin menselijk kapitaal centraal staat. We geloven dus niet in klaslokalen volgepakt met deelnemers, maar kiezen bewust voor kleine groepen waarin veiligheid en vertrouwen centraal staan.

Tijdens de meeste lesdagen zijn er 2 trainers aanwezig voor persoonlijke begeleiding: net die extra touch die deze opleiding uniek maakt.

PROGRAMMA

Het volledige traject telt 6 lesdagen.

Het programma behandelt de basiscompetenties van een professioneel coach, waaronder:

+ Effectief communiceren vanuit een evenwichtige relatie

+ Zelfreflectie; je eigen attitude leren kennen en bijsturen

+ Richting geven aan het coachproces

+ Analyseren van de coachvraag

+ Opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan

+ Inzetten van hulpbronnen

+ Vertrekken vanuit (ethische) gedragscodes

De bouwstenen voor deze basiscompetenties worden trapsgewijs aangereikt en ingeoefend.

Na deze Better Minds Basis-coachopleiding ben je in staat om je verder te specialiseren als Veerkrachtcoach, Kinder- en jongerencoach, Loopbaancoach of Organisatiecoach. Je bouwt als het ware verder aan een gedegen loopbaan als Professioneel Coach. Daarnaast bieden wij onze alumni inspirerende navormingen en intervisiemomenten aan.

JOUW ONTWIKKELING IS ONZE ZORG

Jouw professionele vorming vindt plaats op verschillende niveau’s.

Lesdagen

Het programma omvat 6 lesdagen, telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Elke lesdag brengt huiswerk en de nodige zelfstudie met zich mee.

Leergroepen

Naast de reguliere lesdagen verwachten we van deelnemers dat ze zich onderling organiseren in leerbijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten reflecteer je samen met anderen op het leerproces en op jouw functioneren als coach. Je deelt ervaringen, oefent je competenties, observeert en geeft feedback. Op die manier verdiep en consolideer je je ontwikkeling.

Opdrachten en evaluatie

Naast de lesdagen en leergroepen verwachten we dat je zelfstandig gaat oefenen. De praktijkopdrachten bestaan uit het voeren van een coachgesprek met een cliënt in (a) een fictieve context (oefensituatie met bv. je partner, een vriend, een kennis) en (b) een reële context (een geprek met een cliënt die je opneemt op video). Van beide gesprekken maak je een reflectieverslag, waarin je reflecteert over je eigen handelen.

Daarnaast voer je een persoonlijk gesprek met één van jouw trainers. Samen ga je bepalen waar je staat in je ontwikkeling en waar je nog sturing kan gebruiken. Leidraad voor het gesprek zijn je logboek (zie onder), onze observaties tijdens de trainingsdagen, de video-opname van een coachgesprek en jouw reflectieverslag hierover. De eindevaluatie gebeurt aan de hand de vooropgestelde basis- competentielijst.

Logboek, POP en portfolio

Tijdens de opleiding houd je een persoonlijk logboek bij. Je stippelt je ontwikkeling uit via een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP). Alle informatie bundel je in een portfolio.

CERTIFICERING

Deze basisopleiding is een soliede basis om je naderhand verder te specialiseren en certificeren als professioneel coach.

JOUW TRAINERS VAN DIENST

Axelle Golinvaux en Muriel Velu zijn de vaste trainers van dienst.

Lees hier hoe anderen Axelle & Muriel ervaren: 

Mijn grote dank gaat uit naar Axelle Golinvaux en Muriel Velu voor het delen van hun grote kennis, voor het goede handboek, voor hun geduld, voor het coachen, voor hun waardevolle feedback op de video opname en voor hun warme en hartelijke ontvangst.

– Annelies L’écluse – Faciliteiten en Veiligheid Manager bij Panasonic Energy Europe NV

Ik heb enorm veel geleerd tijdens deze opleiding en ben er ook verder door gegroeid. En dat door jullie goede begeleiding, het delen van jullie expertise en ervaringen én ook door de medecursisten. Dank je wel Axelle & Muriel voor jullie support, jullie frisse blik en jullie ‘zijn’. Heel fijn om bij zo’n 2 topmadammen opleiding te mogen volgen! Ik heb de opleiding als zeer waardevol ervaren en ik ben enorm blij dat ik met jullie, Axelle en Muriel, dit traject heb mogen doorlopen.

– Barbara Uyttendaele

DATA – Basis-coachopleiding (6 dagen)

 • 2 maart
 • 14 maart
 • 30 maart
 • 25 april
 • 25 mei
 • 8 juni

WAAR

De sessies vinden plaats op een prachtige en inspirerende plek in Gent. Zelda&Zorro is de perfect locatie om tot nieuwe inzichten te komen en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een creatieve mindset zullen geven.

PRIJS

De prijs voor deze 6-daagse opleiding bedraagt €3.125. Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Better Minds at Work is een erkend dienstverlener van KMO-Portefeuille. Bekijk hier de voorwaarden. Ons erkenningsnummer is DV.O216260. 
Dit bedrag is inclusief alle documentatie en catering.
Combineer je deze specialisatieopleiding met onze andere coachopleidingen? Dan ontvang je 10% korting op het tarief van de specialisatie (geldig op Basisopleiding, Loopbaan Coachopleiding, Veerkracht Coachopleiding & Kinder- en Jongeren Veerkrachtcoachopleiding)

MEER INFO EN VOORWAARDEN

Neem contact op met Axelle Golinvaux voor gedetailleerde info en voorwaarden. Bij inschrijving laat je op deze pagina je gegevens al achter.

Contact via telefoon: +324 76 24 20 57 of e-mail: [email protected]

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulatie is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Bij annulatie vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang wordt 25% van de inschrijvingsfee in rekening gebracht.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Axelle Golinvaux

  Axelle Golinvaux

  Better Minds at Work

  Axelle Golinvaux is bedrijfspsycholoog & gecertifieerd business coach. Haar missie is om bij te dragen tot het mentaal welzijn en mensen in hun kracht te zetten in hun loopbaan. Axelle, die terugkijkt op 20 jaar HR ervaring in de bedrijfswereld, coacht en traint vanuit een positieve aanpak die getuigt van inzicht, scherpzinnigheid, authenticiteit en humor.

  Better Minds at Work

 • Muriel Velu

  Muriel Velu

  Better Minds at Work

  Muriel Velu behaalde een diploma in business management en pedagogische wetenschappen. Ze bouwde jarenlange ervaring op in het familiebedrijf door de ontwikkeling van bedrijfs- en HR processen. Daarnaast schoolde ze zich bij tot professioneel coach. Haar passies zijn mensen motiveren en laten groeien, communicatieve vaardigheden bevorderen en veranderprocessen begeleiden. Binnen Better Minds at Work geeft ze hierrond workshops en coaching in het Nederlands, Frans en Engels. Als trainer/coach zijn haar troeven: praktisch, efficiënt en oplossingsgericht. Spontaniteit, enthousiasme en optimisme zijn enkele woorden die haar persoonlijk typeren.

  Better Minds at Work

Tijdstip

Maart 2 (Donderdag) 09:30 - Juni 8 (Donderdag) 16:30

Locatie

Zelda&Zorro

Kompasplein 18, 9000 Gent

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23