Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

mei 2022

04mei19:0021:30Boekvoorstelling: Als je niets verandert, verandert er dan iets?Benieuwd naar wat zelfleiderschap is en hoe ook jij dit kan gebruiken in je (professionele) leven, team of organisatie? Tijdens deze avond belichten we het concept zelfleiderschap met verschillende sprekers én vanuit verschillende invalshoeken. Want als je niets verandert, tja, verandert er dan iets?

Details

De helft van mijn bestaan heb ik besteed aan het begeleiden van mensen bij hun zoektocht in hun leven. Een zoektocht naar voldoening, zingeving en geluk. ‘Als je niets verandert, verandert er niets’ is dan ook het resultaat van twintig jaar ervaring in het begeleiden van mensen op hun levenspad. In combinatie met theoretische modellen en wetenschappelijk onderzoek vertaalde ik mijn verhaal over zelfleiderschap in vier transformaties, aldus Erik Franck.

Zelfleiderschap gaat over het nemen van verantwoordelijkheid om het leven in handen te nemen. Je hebt namelijk op elk moment en op elke plaats een keuze: je kiest zelf welk gedrag je stelt. Als mens hebben we immers de mogelijkheid om geconditioneerde responsen te overstijgen middels reflectie en wat we denken en hoe we met de dingen omgaan doelbewust te beïnvloeden. Anders dan dieren die veel meer vanuit hun instinct reageren.

Benieuwd naar wat zelfleiderschap is en hoe ook jij dit kan gebruiken in je (professionele) leven, team of organisatie? Tijdens deze avond belichten we het concept zelfleiderschap met verschillende sprekers én vanuit verschillende invalshoeken. Naast de auteur Erik Franck zullen ook Prof. Dr. Guy Hubens (Decaan van de Faculteit Geneeskunde & Gezondheidswetenschappen, Uantwerpen), Mevr. Inge Vervotte (Voorzitter dagelijks bestuur VZW Emmaus), Mevr. Tatyana Beloy (onderneemster en actrice), en dr. Elke Geraerts (CEO van Better Minds at Work) hun visie op zelfleiderschap toelichten in hun dagelijkse bezigheden en organisatie.

HET BOEK EN DE AUTEUR

ALS JE NIETS VERANDERT, VERANDERT ER NIETS
Een gids om je leven zelf te sturen

Zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfcontrole en zelfcompassie. Dat zijn de vier tools die gedragstherapeut Erik Franck aanreikt in zijn hands-on boek ‘Als je niets verandert, verandert er niets’. Een rechttoe-rechtaan titel die perfect omschrijft waar Erik voor staat. Geen vage praatjes, maar concrete tips en onderbouwde theorieën die jou motiveren om het leven bij de ballen te grijpen. Het uiteindelijke doel? Zelfleiderschap. Want wanneer je ervoor kiest om je innerlijke kompas te volgen, kom je hoe dan ook op je eigen pad terecht. ‘Als je niets verandert, verandert er niets’ is een kraakheldere gids voor het leven, met eenvoudige adviezen die jij hier en nu kan toepassen om je doelen op lange termijn te bereiken. 

 

 

Auteur

Erik Franck is psycholoog, gedragstherapeut (UGent) en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie. Hij is deeltijds Professor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen waar hij peoplemanagement doceert aan artsen en verpleegkundigen. Sinds 2003 werkt hij als klinisch psycholoog, met specialisaties in burn-out en slaapproblemen. Vanuit Better Minds at Work geeft hij coaching en lezingen in organisaties in binnen- en buitenland rond thema’s als professioneel welbevinden, burn-out, kwaliteit van slaap, veerkrachtige communicatie en (coachend) leiderschap.

WANNEER

Deze boekvoorstelling vindt plaats op woensdag 4 mei 2022. Om 19 uur gaan de deuren open voor een kleine receptie, we starten het inhoudelijke programma om 19u30. Rond 21u15 ronden we af en wordt er een netwerkmoment voorzien.

LOCATIE 

Campus Drie Eiken
Universiteitsplein 1 te Wilrijk
Aula Fernand Nedée

Makkelijk met de auto te bereiken, afrit UZA. Gratis parkeren op P3.

PRIJS

De kostprijs bedraagt €50, exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief het boek Als je niet verandert, verandert er niets van Erik Franck.

De winst wordt geschonken aan Oekraïne 12 12.

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang bent u 25% van de inschrijvingsfee verschuldigd.

Tijdstip

(Woensdag) 19:00 - 21:30

Locatie

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1, Wilrijk

Schrijf je in

    Sign up for our newsletter


    Contacteer ons voor meer info

    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23