Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

november 2019

26nov12:3018:30Rol van de mens op de werkvloer in tijden van Artificiële IntelligentieDe rol van de mens in tijden van artificiële intelligentie (A.I.): een steeds belangrijker thema. Welke banen blijven bestaan en in welke vorm? Blijven mensen eigenlijk wel belangrijk? Wat verandert er nu precies door de komst van A.I. op de arbeidsmarkt? De ins & outs leren? Ontdek het tijdens dit evenement in Rotterdam!

Details

Rol van de mens op de werkvloer in tijden van Artificiële Intelligentie

Waarom mensen altijd winnen van computers

De rol van de mens in tijden van artificiële intelligentie (A.I.): een steeds belangrijker thema. Welke banen blijven bestaan en in welke vorm? Blijven mensen eigenlijk wel belangrijk? Wat verandert er nu precies door de komst van A.I. op de arbeidsmarkt?

De ins & outs leren? Kom naar ons prachtige event op 26 november in Rotterdam. Krijg kennis en inspiratie van de koplopers op dit vlak. Zo geeft neuropsychologe en keynote spreker Elke Geraerts een pleidooi dat mensen altijd zullen winnen van computers door onze authentieke menselijke vaardigheden. De Gemeente Rotterdam geeft inzicht in hun innovatieve methodes om hun medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Een diversiteit aan originele workshops, van future-proof adviseur, het aanleren van lef tot de ethiek binnen een wereld van A.I., geven je energie en moed om (verdere) stappen te gaan zetten en je organisatie future-proof te maken.

Een inspirerende middag voor organisaties die al met beide voeten in de toekomst staan en willen netwerken met andere organisaties. Om daarna verder te kunnen lezen over het onderwerp krijg je het boek ‘Authentieke Intelligentie. Waarom mensen altijd winnen van computers’ van Elke Geraerts mee.

Datum, tijd en locatie:

5 november 2019 | 16.00-17.00: online dialoog, vanuit je bureaustoel

26 november 2019 | 12.30-17.30: bijeenkomst in Rotterdam
Groot Handelsgebouw – Stationsplein 45 Ingang A – 4e verdieping – zaal: Kaleidoscope

Je kunt uiteraard ook enkel aan één van de onderdelen deelnemen.
Zie hieronder het gedetailleerde programma.

Voor wie?

Bezig met je strategie voor de komende jaren? Je business plan aan het schrijven en kennis & ideeën nodig? Als HR bezig met het thema duurzame inzetbaarheid? Een goed organisatieadvies schrijven?

Dit is voor alle professionals die te maken hebben met verandering in de organisatie door technologie.

Waarom mag je dit evenement niet missen?

 • Je ontdekt hoe je in een digitale wereld het beste uit jezelf en jouw medewerkers haalt
 • Je leert welke impact je kan hebben op de wereld van morgen en hoe je daar vanuit jouw organisatie het best op inspeelt
 • Je ontmoet gelijkgestemden om ervaringen en kennis mee uit te wisselen vanuit een grote diversiteit aan organisaties; van overheid, MKB tot multinational

Het evenement wordt georganiseerd door:

Better Minds at Work – trainingen en advies op het gebied van duurzame inzetbaarheid

Synthetron – tool voor online dialogen als start van een verandertraject

Gemeente Rotterdam – koploper op het gebied van duurzame inzetbaarheid

Programma 5 november: online dialoog

In voorbereiding op de bijeenkomst van 26 november organiseert Synthetron een online dialoog over de vraag ‘Hoe neem jij je medewerker mee in de digitalisering van je organisatie?’ Deze dialoog vindt online plaats op 5 november van 16-17 uur. We gaan in een interactieve sessie met elkaar uitwisselen wat jij en anderen doen. De opbrengst presenteren we op 26 november en op de synthetron.com site. Schrijf je voor de dialoog hier in.

Programma 26 november: bijeenkomst

12.30-13.00: Inloop

13.00-17.30: Programma, met onder andere:

 • Keynote Authentieke Intelligentie door neuropsychologe Elke Geraerts
 • Twee workshoprondes (zie voor details hieronder)
 • Ervaring en kennis uitwisseling op basis van Synthetron sessie van 5 november

17.30-18.30: Borrel

De voertaal is Nederlands

Inschrijven?

Schrijf je hier in voor de sessie van 5 november 16-17u vanuit je bureaustoel – gratis.

Schrijf je hier in voor de sessie van 26 november 12.30-17.30u in het Groot Handelsgebouw te Rotterdam – 75 euro

 

Details programma 26 november:

Keynote Authentieke Intelligentie – Elke Geraerts – oprichter Better Minds at Work

Klik hier om kennis te maken met neuropsychologe en bestseller schrijver Elke Geraerts

De digitale revolutie is een feit, en dreigt ontelbare banen te ontwrichten. Steeds luider klinkt de vraag of wij mensen nog wel kunnen opboksen tegen robots en artificiële intelligentie. In dit hoogst actuele betoog wijst Elke erop dat het tijd wordt om technologie te demystifiëren, en de mens weer centraal te zetten. De neuropsychologe onderzoekt welke uniek-menselijke kwaliteiten kunnen worden ingezet om onze professionele toekomst veilig te stellen, en welke troeven je het best verankert in het DNA van je organisatie, wil je je bestaansrecht behouden in deze disruptieve wereld. Een inspirerend manifest voor organisaties die met beide voeten in de toekomst willen staan.

Workshops:

Alleen met lef creëer je verandering – Better Minds at WorkDeborah van den Bos

Verandering vergt altijd lef. Lef om uit je comfortzone te stappen en iets nieuws te doen of op een andere manier te doen. Lef om ook te zeggen wat je nodig hebt, om te reflecteren en je gewoontes of denkbeelden te veranderen. Om beweging te creëren moet je weten hoe je mensen kan aanzetten tot het tonen van lef en hoe je ze over de weerstand tegen verandering laat stappen. In deze workshop neem je het volgende mee:

 • Wat faciliteert en blokkeert het tonen van lef
 • Wat kun je zelf doen om mensen met lef verandering door te laten gaan

Ons creatief kapitaal: Verbeelding zorgt voor innovatie – Better Minds at Work – Tessa van Grafhorst

Innovatief denken en creativiteit worden steeds belangrijker voor organisaties om zich te kunnen blijven onderscheiden en ontwikkelen. Hoe zorg je ervoor dat mensen creatief en innovatief denken? Dit zijn typisch menselijke kwaliteiten. Het is dit vermogen dat ervoor gezorgd heeft dat we als mensen uit de donkere spelonken zijn ontsnapt en een wereld gecreëerd hebben van mensenrechten en landen, wolkenkrabbers, flipflops, roomijs en ja: A.I. In deze workshop neem je het volgende mee:

 • Je krijgt inzicht in het faciliteren van verbeelding en creativiteit
 • Hoe je de verschillende fases van creativiteit en innovatief denken in de werkomgeving toe kan passen

New tech als voorloper in het digitaliseringstijdperk. Wat kun je leren van hun cultuur? – Judith Weuring, partner Synthetron

Je (digitale) strategie komt alleen goed tot uiting als de organisatiecultuur deze ondersteunt: Culture eats strategy for breakfast. Hoe zorg je ervoor dat je strategie en cultuur samenwerken, zodat jij als organisatie future proof blijft? Laat new tech organisaties je daarin inspireren: de voorlopers in digitalisering en nieuwe technologie, maar ook in vooruitstrevende werkwijzen en organisatiemodellen. In deze workshop leer je de do’s en don’ts en pas je ze toe op je organisatie ontwikkeling vraagstuk.

Morgen is anders dan gisteren – Marcel Jongmans & Michiel van der Pols

Artificial intelligence, robotisering en een verregaande digitalisering van onze werkprocessen maakt dat ons werk verandert met de snelheid van het licht. De toekomst is al begonnen! Maar veranderen is niet een van de sterkste punten van de mens. Zeker niet op de werkvloer. Uitspraken zoals ‘We doen het al jaren zo!’, ‘Waar blijft de menselijke maat?’ en ‘Wat moet ik dan straks nog doen?’ hoor je veel.

Het lijkt een contradictie, maar mensen veranderen pas als ze vaste grond onder de voeten hebben. Een basis van waaruit ze opereren. Weten wie je bent, wat je talenten zijn en wat je missie is, maken dat je jezelf staande kunt houden in iedere situatie. Oud special forces marinier Michiel van der Pols en Marcel Jongmans gaan op hun eigen unieke manier op zoek naar de missie van de medewerker. Door ze die missie te laten (her)ontdekken, vinden medewerkers en leidinggevenden weer hun basis van waaruit ze iedere verandering aankunnen.

Michiel deelt daarbij zijn ervaringen vanuit een wereld die per seconde kan verschillen, vertelt over zijn eigen transformatie en het vinden van zijn missie. Marcel deelt zijn bijna twintig jaar ervaring over veranderende organisaties en welke stappen je kunt nemen om je medewerkers die hun missie hebben gevonden goed en krachtig in te zetten om als organisatie ‘the next step’ te kunnen nemen.

Kernwoorden: interactief, down to earth, niet lullen maar poetsen, helder.

Ethiek en digitalisering – Judith Weuring, partner Synthetron

De vraag hoe ver we gaan met digitalisering en technologie wordt steeds relevanter en klinkt luider. Immers, al onze technologie berust op door mensen ingevoerde keuzes. Ook in jouw organisatie spelen dit soort ethische vraagstukken; wat wil je dat (tech) teams wel doen en wat niet? Wat is ethisch juist en waar ligt de grens? In deze workshop leer je over ethische factoren die meespelen bij het nemen van beslissingen in je hele organisatie. Door deze factoren te kennen bepaal je na deze workshop beter wat binnen jouw organisatie juist en onjuist is vanuit een ethisch perspectief.

Rotterdamse Future Work Skills: Jouw werk, onze toekomst! – Gemeente Rotterdam

De wereld verandert, en de gemeente Rotterdam verandert mee. Sociale en technologische ontwikkelingen zoals globalisering, de digitale transformatie, de shift naar online leven en werken, en de veranderende arbeidsmarkt hebben een directe impact op de manier waarop we werken. De ontwikkelingen gaan razendsnel en doen een steeds groter beroep op ons aanpassingsvermogen. Wat houden deze ontwikkelingen in en wat voor invloed hebben ze op ons werk? Wat zijn belangrijke vaardigheden, nu en in de toekomst, en wat voor invloed heeft de mindset van medewerkers op omgaan met verandering? Op basis van deze vragen heeft de gemeente Rotterdam een model opgezet om de organisatie én haar medewerkers future proof te maken. Tijdens deze workshop duiken we dieper in de methoden en technieken van het model en de aanpak die we gebruiken en die jou kunnen helpen dit in jouw organisatie toe te passen.

Impact van digitalisering op de rol van de adviseur – Gerlof Schutte van Cascade Organisatie- en Mensontwikkeling

Met producten en diensten kunnen adviseurs steeds minder het verschil maken en kenniswerk wordt in toenemende mate vervangen door de computer. De verkoopadviseur, maar ook interne adviseurs zoals bijvoorbeeld HR Business Partners en Controllers, zullen dus op andere vlakken waarde moeten toevoegen om relevant te blijven, zowel op kennis-, vaardigheden als persoonlijkheidsgebied. Onder meer strategische kennis van business modellen, het goed kunnen interpreteren van data en andere (inter)persoonlijke skills worden doorslaggevend in het succes van de toekomstige adviseur. Gerlof legt in deze workshop uit hoe de toekomstige adviseur een échte business partner wordt.

Coachend beweging en verandering creëren – Better Minds at WorkIvete Brito Silva

De enige constante is dat er altijd verandering zal zijn. In onze snel veranderende samenleving en arbeidsmarkt zijn we bezig met continu verbeteren evolueren. Hoe veranderingsvaardig is jouw organisatie vandaag en morgen, wanneer de impact van AI alleen maar zal stijgen?

In deze workshop sta je stil bij hoe jij zelf en je collega’s/medewerkers met veranderingen omgaan. Hoe kun jij vanuit jouw rol beweging creëren? Je krijgt coachingstools om mensen mee te krijgen.

Wat neem je mee?

 • Je krijgt inzicht in hoe jij zelf staat in het thema verandering
 • Je gaat actief aan de slag met de vraag hoe je vanuit jouw rol beweging kunt creëren richting een verandering
 • Je krijgt inzicht in coaching vaardigheden om beweging te creëren

Van een team naar een stam: Bouwen aan vertrouwen – Better Minds at WorkRemy van Gelder

Vertrouwen opbouwen, versterken en herstellen zullen we nooit via een algoritme kunnen programmeren bij computers. Het is dus een uniek menselijke sterkte! Het wordt dé competentie van de toekomst want alleen als er vertrouwen is, zullen mensen hun eigen authenticiteit durven tonen en het beste van zichzelf geven. We nemen de vertrouwensversnellers onder de loepe alsook de vertrouwensbrekers. In deze workshop neem je het volgende mee:

 • Inzicht in ‘vertrouwensversnellers’ en ‘vertrouwensbrekers’ om daarmee een stevig team te kunnen bouwen
 • Handvatten om je eigen geloofwaardigheid te vergroten en zo beweging te creëren

Schrijf je hier in voor de sessie van 5 november 16-17u vanuit je bureaustoel – gratis.

Schrijf je hier in voor de sessie van 26 november 12.30-17.30u in het Groot Handelsgebouw te Rotterdam – 75 euro

 

Tijdstip

(Dinsdag) 12:30 - 18:30

Locatie

Groot Handelsgebouw

Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23