Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

januari 2020

14jan09:3016:30Healthy Minds Coachopleiding - GentDe Healthy Minds Coachopleiding is een 6-daagse opleiding voor diëtisten, voedingsdeskundigen, personal trainers en psychotherapeuten die oplossingsgerichte coachingsprincipes willen inzetten bij het coachen van mensen naar een gezonde levensstijl.

Details

Wat?

De Healthy Minds Coachopleiding is een 6-daagse opleiding voor diëtisten, voedingsdeskundigen, personal trainers en psychotherapeuten die oplossingsgerichte coachingsprincipes willen inzetten bij het coachen van mensen naar een gezonde levensstijl.

Waarom?

Je wil mensen/coachees inspireren om lifestyle-adviezen op een oplossingsgerichte manier in hun routine te integreren en op die manier gewoontes te kunnen volhouden.

Hoe?

Voeding, beweging, hersenen, emoties en hormonen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en worden ook best als synergetisch geheel gezien in de transitie naar een gezonder leven. Je leert de componenten op een geïntegreerde wijze aan te pakken en je ontwikkelt een oplossingsgerichte mindset, het ultieme instrument om nieuwe gewoontes te ontwikkelen én vol te houden.

Op een zeer interactieve en ervaringsgerichte manier raak je vertrouwt met de houding, principes en technieken van het oplossingsgericht coachen. Je krijgt tools die je onmiddellijk kan inzetten op maat van elke cliënt met als doel een duurzaam resultaat te bekomen.

Resultaten halen bij je cliënten is zeker geen sinecure en vraagt inzicht in het ganse fysiologisch functioneren én de gedachtewereld van je cliënt.

Enkel een totaalaanpak zal de beoogde duurzame resultaten bewerkstelligen en voor jou de mond aan mond reclame voort brengen. Multidisciplinair samenwerken is dan ook altijd een grote troef.

Wat neem je mee?

 • Oplossingsgerichte coaching principes en denkkader
 • De wetenschap over de synergie tussen voeding, beweging, hersenen en hormonen in een geïntegreerd plan van aanpak
 • Impact van dagelijkse stress op je lichaam, ademhaling en voeding
 • Basistechnieken van verbindend communiceren
 • Gebruiksklare tools uit de oplossingsgerichte, cognitieve gedragstherapie
 • De oefen- en intervisiemomenten, geven je de kans om je sterktes als coach verder te ontdekken en ontwikkelen in een veilige setting, met de ondersteuning van zeer motiverende trainers.

Doelgroep?

Diëtisten, voedingsdeskundigen, personal trainers, psychotherapeuten en coaches die mensen begeleiden naar een gezondere levensstijl.

Programma

Om te starten geeft Anneleen De Lille je een tweedaags bad in oplossingsgerichte coaching. Je leert de basisprincipes voor een begeleiding waarin de cliënt de switch kan maken van een gezond voornemen naar een effectieve verandering in zijn levensstijl. Niet door direct voedings- of bewegingsadvies, maar door als het ware de coachee te helpen om het hoofd te draaien van de probleemanalyse (het “calimerodeuntje”) naar de oplossingsanalyse (het “caliherolied”).

Trainer/coach Nele Lenaers geeft je een kader om te durven gaan naar diepere oorzaken gerelateerd aan stress. We grijpen vaak naar ‘comfortfood’ als reactie op stress. Nele geeft je inzicht in de stressresponsreactie, leert je de signalen van stress herkennen bij jezelf en je coachee. Je ontdekt het verschil tussen acute en chronische stress en de impact op je brein en lichaam ervan. Nele laat je kennis maken met hartcoherentie en je ervaart hoe je via eenvoudige ademhalingstechnieken zelf een impact kan hebben op je stressrespons.

Sonja Kimpen laat je proeven van levensstijl coaching. Pas als we het leven en de uitdagingen van onze cliënten begrijpen, kunnen we tot een haalbare oplossing komen. Je leert verschillende levensstijl-aspecten op een geïntegreerde wijze aanpakken op een zeer no nonsens pragmatische manier.

Nele Lenaers gaat tenslotte dieper in op het model en de rol van verbindende communicatie.  Stilstaan bij je gevoel, zoeken naar de achterliggende behoefte van dit gevoel, leren om hierover te communiceren, geven je een houvast om je coachee te begeleiden naar gezonde keuzes.

Data

 • 12 & 15 november 2019: Oplossingsgerichte coachingsprincipes en denkkader door Anneleen De Lille
 • 29 november 2019: Levensstijl-coaching door Sonja Kimpen
 • 03 december 2019: Impact van dagelijkse stress op je lichaam, ademhaling en voeding door Nele Lenaers
 • 10 december 2019: Verbindend communiceren en Intervisie door Nele Lenaers
 • 14 januari 2020: Tools uit de oplossingsgerichte, cognitieve gedragstherapie, evaluatie en graduation party! Met trainers, Sonja, Nele en Anneleen

De contacturen lopen van 9.30 tot 16.30 uur.

We beogen een zeer persoonlijke aanpak (in een kleine groep) waarbij je kan rekenen op de steun en inspiratie van professionals  met jarenlange praktijkervaring. Je gaat telkens naar huis met wetenschappelijk onderbouwde tools die je meteen kan gebruiken in de praktijk.

Wie?

Anneleen De Lille

Anneleen De Lille is Master in Counseling (Universiteit Nottingham) en erkend oplossingsgerichte coach. Ze werkte in Groot-Britannië mee aan het livewell-programma, waarbij ze vele honderden personen op weg zette naar een gezondere levensstijl, door zich te specialiseren in gewoonteverandering. In haar boek Denk Gezond Dieet Gezond (2017, Lannoo) deelt ze haar inzichten hoe je slechte gewoontes kan afleren, goede kan ontwikkelen én volhouden. In haar boek en trainingen laat ze feilloos zien hoe we onszelf voor de gek kunnen houden en welke mechanismen daaraan ten grondslag liggen en komt steeds met verhelderende en gemakkelijk toepasbare tips om stap-voor-stap een gezondere levensstijl aan te nemen. Ze is een enthousiaste spreekster en weet haar kennis als geen ander op een heel toegankelijke, motiverende en toepasbare manier over te brengen.

Sonja Kimpen

Sonja Kimpen, master bewegingswetenschappen (KU Leuven), pionierde 30 jaar geleden in België met haar gedachtegoed en coachstrategieën. Zij volgt hiervoor de wetenschappelijke evoluties op de voet. De nieuwste bevindingen over hersen- en hormonenwerking bevestigen nu haar jarenlange toegepaste inzichten.
Met 15 bestsellers, verkocht Sonja Kimpen reeds meer dan één miljoen boeken. Haar primetime tv-programma’s hadden een grote bijval en worden internationaal overgenomen. Ze is een veel gevraagd spreker omdat ze een publiek kan enthousiasmeren door haar stimulerend taalgebruik. Haar fundamentele inzichten maken haar al jarenlang tot de autoriteit in Vlaanderen op het gebied van vitaliteit. In deze opleiding deelt ze al deze inzichten graag met de gezondheidsprofessionals van vandaag!

Nele Lenaers

Nele Lenaers is arts van opleiding (KULeuven). Zij startte haar loopbaan als huisarts en schoolde zich om tot bedrijfsarts. Binnen bedrijven neemt zij vaak deel aan reïntegratietrajecten en helpt zij mee aan het uitzetten van een welzijnsbeleid.

Om haar werk meer diepgang te kunnen geven volgde ze verschillende coachopleidingen, en starrte zij haar eigen coachpraktijk.   Nele is erkend stress en burnoutcoach en hartcoherentiecoach. Als docent combineert ze rust met prikkelende inzichten, die telkens wetenschappelijk onderbouwd zijn. Rust, degelijkheid en een holistische visie op de mens en zijn context, typeren Nele.

Toelatingsvoorwaarden

​+ Je hebt een bachelor of master diploma of een gelijkgesteld cognitief niveau

+ Je hebt voldoende mogelijkheden en tijd om de geleerde competenties in een reële context te oefenen.

Plaats

De sessies gaan door in Gent. Ze vinden plaats in een uniek huis dat verschillende artistieke plekjes heeft die je tijdens de opleiding een creatieve mindset zullen geven. Deze plaats is makkelijk bereikbaar vanaf het station (op 3 min wandelafstand van het station Gent Sint-Pieters).

Prijs

€ 1.980 voor de volledige cursus.

Het is ook mogelijk om enkele dagen mee te volgen in plaats van de volledige cursus aan het tarief van 340 per trainingsdag.

-> Schrijf je je in met 3 personen of meer, dan ontvang je 10% korting op deze inschrijvingen.

Prijs is exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260 (op naam van Buysse-Geraerts).

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is mogelijk tot veertien dagen voor aanvang van het seminar. Vanaf veertien dagen voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Anneleen De Lille

  Anneleen De Lille

  Better Minds at Work

  Anneleen De Lille is Master in Counseling (Universiteit Nottingham) en erkend oplossingsgerichte coach. Ze werkte in Groot-Britannië mee aan het livewell-programma, waarbij ze vele honderden personen op weg zette naar een gezondere levensstijl, door zich te specialiseren in gewoonteverandering. In haar boek Denk Gezond Dieet Gezond (2017, Lannoo) deelt ze haar inzichten hoe je slechte gewoontes kan afleren, goede kan ontwikkelen én volhouden. In haar boek en trainingen laat ze feilloos zien hoe we onszelf voor de gek kunnen houden en welke mechanismen daaraan ten grondslag liggen en komt steeds met verhelderende en gemakkelijk toepasbare tips om stap-voor-stap een gezondere levensstijl aan te nemen. Ze is een enthousiaste spreekster en weet haar kennis als geen ander op een heel toegankelijke, motiverende en toepasbare manier over te brengen.

  Better Minds at Work

 • Nele Lenaers

  Nele Lenaers

  Better Minds at Work

  Nele Lenaers is arts van opleiding (KULeuven). Zij startte haar loopbaan als huisarts en schoolde zich om tot bedrijfsarts. Binnen bedrijven neemt zij vaak deel aan reïntegratietrajecten en helpt zij mee aan het uitzetten van een welzijnsbeleid. Om haar werk meer diepgang te kunnen geven volgde ze verschillende coachopleidingen, en startte zij haar eigen coachpraktijk. Nele is erkend stress en burnoutcoach en hartcoherentiecoach. Als docent combineert ze rust met prikkelende inzichten, die telkens wetenschappelijk onderbouwd zijn. Rust, degelijkheid en een holistische visie op de mens en zijn context, typeren Nele.

  Better Minds at Work

 • Sonja Kimpen

  Sonja Kimpen

  SYNERGIE

  Sonja Kimpen, master bewegingswetenschappen(KU Leuven), pionierde 30 jaar geleden in België met haar gedachtegoed en coachstrategieën. Zij volgt hiervoor de wetenschappelijke evoluties op de voet. De nieuwste bevindingen over hersen- en hormonenwerking bevestigen nu haar jarenlange toegepaste inzichten. Met 15 bestsellers, verkocht Sonja Kimpen reeds meer dan één miljoen boeken. Haar primetime tv-programma's hadden een grote bijval en worden internationaal overgenomen. Ze is een veel gevraagd spreker omdat ze een publiek kan enthousiasmeren door haar stimulerend taalgebruik. Haar fundamentele inzichten maken haar al jarenlang tot de autoriteit in Vlaanderen op het gebied van vitaliteit. In deze opleiding deelt ze al deze inzichten graag met de gezondheidsprofessionals van vandaag!

  SYNERGIE

Tijdstip

(Dinsdag) 09:30 - 16:30

Locatie

Gent

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23