Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

oktober 2021

11okt(okt 11)09:3012(okt 12)16:30Masterclass: Coachen op boosheid en waarden (tweedaagse)Tijdens deze masterclass gedurende 2 dagen zoomen we in op basisemoties. Want hoe kunnen we nu als coach, leidinggevende of HR-medewerker best omgaan met boosheid of agressie, angsten, verdriet en vreugde op de werkvloer? In deze masterclass wordt je bewust dat boosheid gaat over het in contact staan met je kernwaarden en het over grenzen gaan.

Details

De Better Minds Academy lanceert verdiepende trainingen voor coaches en HR professionals waarin we aan de slag gaan met allerlei coachmodellen, methodieken en inzichten om nog meer een coachprofessional te worden: een upgrade van kennis en skills. Deze masterclasses worden steeds door experten en senior professionals gegeven. Tegelijkertijd brengen deelnemers ook hun eigen expertise in om zo te komen tot collectieve kennis en kunde.

Realiseer je talenten en til jezelf naar een hoger niveau van functioneren. Zo verhoog je resultaten en voldoening.

INHOUD

In organisaties met een emotionele bedrijfscultuur wordt er aandacht gegeven aan de emotioneel normen en waarden en de uiting daarvan. In een veilige context worden ze bespreekbaar gemaakt. Er zijn echter weinig organisaties die actief richting geven aan deze emotionele cultuur. Emoties bepalen hoe mensen zich voelen en hoe ze samenwerken. Diverse onderzoeken tonen immers aan dat een emotionele cultuur grote invloed heeft op medewerkerstevredenheid, burn-out, prestaties, betrokkenheid, samenwerking. Daarom is het goed om er niet van weg te lopen van al die emoties op de werkvloer of er snel aan voorbij te gaan, zeker niet in deze snel veranderende wereld.

We bieden een masterclass aan waarin we telkens gedurende 2 dagen inzoomen op een basisemoties. Want hoe kunnen we nu als coach, leidinggevende of HR-medewerker best omgaan met boosheid of agressie, angsten, verdriet en vreugde op de werkvloer? Tijdens deze Masterclass reiken we jou tools en methodieken aan om met emoties om te gaan.

COACHEN OP BOOSHEID EN WAARDEN

Boosheid is vaak helpend om mensen op afstand te houden. Grenzen worden hiermee aangegeven. Waarden en normen worden aangeraakt. De vraag is: Wie of wat willen ze op afstand houden? Welke ander emoties wordt onderdrukt? Welke waarden en normen werden overschreden? Op welke pijnlijke plek werd er getrapt?

Er kunnen tal van redenen zijn waarom mensen of teams boosheid ervaren. Botsende persoonlijkheden, een toxische cultuur, privéproblemen, werkdruk, een narcistische leidinggevende, pestgedrag… De één reageert door zich terug te trekken of af te sluiten, de ander zoekt het conflict. Hoe dan ook: altijd liggen emoties aan de basis van de spanning, en dus ook van de oplossing. Door de boosheid te onderzoeken en een plaats te geven komen we een moment van ontlading en dat is essentieel om weer goed te kunnen functioneren en weer verder naar de toekomst te kijken.

DETAILS

Ben jij op zoek naar tools om cliënten of medewerkers die kampen zowel passief of agressieve boosheid tot gedragsverandering te krijgen? Schrijf je dan in  en ontdek hoe deze MASTERCLASS BOOSHEID EN WAARDEN  je hiermee kan helpen.

In deze masterclass wordt je bewust dat boosheid gaat over het in contact staan met je kernwaarden en het over grenzen gaan.

 • Je leert stil te staan bij deze primaire emoties en deze emotie te plaatsen op de agressiecurve en de juiste interventies hierbij uit te voeren.
 • Je leert de coachee of medewerker zijn boosheid te laten uiten en hierover te reflecteren zonder er zelf bang voor te zijn.
 • Je leert verbale interventiemethode uit Life Space Crisis intervention-methodiek. Dit om crisissituaties om te buigen tot leermomenten
 • Je leert verschillende soorten agressoren kennen en hoe je hun kan begeleiden en wat je hun kan aanleren.
 • Je leert je coachee of medewerker zijn eigen gedrag en emoties te reguleren, eigen waarde te vergroten.

DOOR WIE

Johnny Weustenraed is Psychotherapeut in de Interactionele Vorming en Professionele Coach. Hij begeleidt al jaren cliënten met allerlei emotionele vraagstukken. Ook begeleidt hij managers en leidinggevende, in diverse organisatie, hoe hij emoties in het team als een bron van informatie en kracht kunnen aanschouwen. Hij is jaren actie geweest binnen de expertisecel ACHT (Agressie en Conflict Hantering) en geeft les aan de University College Leuven-Limburg. Hij ondersteunt binnen de groep Orthopedagogische zowel studenten als professionals in studiepakket Jeugdcriminolgie en Psychpathologie. Zijn aanpak is praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht, met concrete feedback en de nodige humor.

WANNEER

Deze masterclass vinden plaats op 11 en 12 oktober 2021, telkens van 9u30-16u30.

LOCATIE 

De sessies gaan door op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een positieve mindset zullen geven.

We voorzien alles zodat de masterclass Corona-proof kan doorgaan.

VOOR WIE

Deze masterclass is ontwikkeld voor zowel professionele coachen, leidinggevende als HR professional.

Voertaal is Nederlands.

Indien je meer info wilt om te beslissen of deze masterclasses iets voor jou zijn, aarzel niet om ons te contacteren.

PRIJS

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €550. We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn.

Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. Parking voor de deur.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Johnny Weustenraed

  Johnny Weustenraed

  Better Minds at Work

  Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele coach. Doorheen zijn loopbaan binnen de zorgsector raakte hij geboeid door menselijke gedragingen. Hij ondersteunt in zijn praktijk en in diverse organisaties mensen met stress en burn-outklachten. Hij is tevens docent aan de University Colleges Leuven-Limburg en traint leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden zowel in profit als in non-profit organisaties. Zijn aanpak is stimulerend, zorgzaam, verbindend, praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht met de nodige humor.

  Better Minds at Work

Tijdstip

11 (Maandag) 09:30 - 12 (Dinsdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23