Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

maart 2019

22maart09:3016:30Masterclass: coachen met de Voice Dialogue methodeKen je dat gevoel dat er in je hoofd een gevecht woedt tussen twee ‘stemmetjes’? Alsof daar verschillende mensjes wonen die elk hun eigen gedacht hebben? Wel dat is ‘normaal’. We kunnen er zelfs heel bewust mee aan de slag.

Details

Ken je dat gevoel dat er in je hoofd een gevecht woedt tussen twee ‘stemmetjes’? Alsof daar verschillende mensjes wonen die elk hun eigen gedacht hebben? Wel dat is ‘normaal’.  We kunnen er zelfs heel bewust mee aan de slag.

De psychologie van de ikken en Voice Dialogue werd ontwikeld door Hal en Sidra Stone. Het is een niet-oordelende kijk en methode die ervan uit gaat dat elke persoonlijkheid bestaat uit een onnoemelijk rijke waaier van verschillende subpersoonlijkheden of “ikken” zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de zorger, de genieter, de controlehouder, de avonturier, de behager, de innerlijke criticus enzovoort… Sommige “ikken” komen op een manifeste manier in ons leven aan bod, andere “ikken” maken ook deel uit van onze persoonlijkheid maar spelen nauwelijks of geen rol (of lijken wel ondergedoken).
In een Voice Dialogue sessie leer je om vanuit een overkoepelende positie, zonder oordeel te kijken naar je “ikken”.

Als coach ga je in gesprek met de verschillende “ikken” van je cliënt. Zo help je je cliënt om zijn zelfkennis te vergroten, oude patronen te doorbreken en zelf terug de regie te nemen over zijn leven.

In de namiddag vertalen we deze methodiek naar onze professionele context.

Programma

 • Psychologie van de ikken
  Eerst maken we kennis met de theoretische achtergrond van deze methodiek. We werken aan de hand van de metafoor van de bus.
 • En hoe zit dat met mij
  Wat houdt deze manier van kijken in voor jou en hoe zit dat in jouw leven/persoonlijkheid?
 • Voice Dialogue
  Hoe kan je deze manier van kijken integreren in jouw werkveld? En wat is dat dan juist, dat spreken met die verschillende stukjes?
 • Vertaling
  We gaan daadwerkelijk praktisch aan de slag met concreet casusmateriaal en/of eigen stukken om het aan den lijve te ondervinden.

Trainer

Suzanne Kempeneers heeft een master in de criminologie en is sociaal assistente en volgde uiteenlopende therapie-opleidingen, waaronder Voice Dialogue Facilitator. Ze heeft jarenlange ervaring in haar praktijk voor psychotherapie, coaching en supervisie in Mechelen. Ze is tevens trainer rond allerlei communicatie- en stressthema’s.

Daarnaast ontwikkelde ze het project I Ousía op het Griekse eiland Naxos, waar ze retreats organiseert rond persoonlijke groei.

Zelf typeert ze zich met het motto: “Diepgang met bubbels en bruis!”

Procesbegeleider

Els Schepens is psychotherapeute en organisatiecoach en heeft een eigen praktijk. Ze is freelance coach van het eerste uur voor Better Minds at Work en staat mee aan de wieg van de Better Minds Academy. Ze doceerde aan de TC-University in Rotterdam in de professionele coachopleiding. Aan de University Colleges Leuven- Limburg (UCLL) coacht ze leidinggevenden rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Els blikt terug op een jarenlange ervaring in het opleiden en trainen van mensen in diverse organisaties. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Ze geeft mensen de ruimte om te excelleren waarin ze goed zijn.

Wanneer

Vrijdag 22 maart 2019 van 9.30 tot 16.30 uur.

Het aantal plaatsen is beperkt tot 15 deelnemers!

Waar

De sessie vindt plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, de Kanaal Site, goed bereikbaar vanaf de snelweg.

Tarief

€ 375. Dit bedrag is inclusief alle documentatie en catering.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260 (op naam van Buysse-Geraerts).

ANNULATIEVOORWAARDEN 

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van 95 Euro aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich wel altijd kosteloos laten vervangen door een collega, mits tijdig aan ons doorgegeven.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Els Schepens

  Els Schepens

  Better Minds at Work

  Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

  Better Minds at Work

Tijdstip

(Vrijdag) 09:30 - 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17

Schrijf je in

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23