Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

december 2022

01dec09:3016:30Masterclass: Coachen op focusTijdens deze masterclass specialiseren deelnemers zich in coachen op focus. Door inzichten van de neuropsychologie en positieve psychologie toe te passen, kan je een aanzienlijk sterkere impact creëren in je coaching sessies. We zoomen zowel in op principes om de focus te behouden tijdens een coachingssessie, als op het inhoudelijke breintechnische aspect van focus of concentratietechnieken.

Details

De Better Minds Academy lanceert verdiepende trainingen voor coaches en HR professionals waarin we aan de slag gaan met allerlei coachmodellen, methodieken en inzichten om nog meer een coachprofessional te worden: een upgrade van kennis en skills. Deze masterclasses worden steeds door experten en senior professionals gegeven. Tegelijkertijd brengen deelnemers ook hun eigen expertise in om zo te komen tot collectieve kennis en kunde.

Realiseer je talenten en til jezelf naar een hoger niveau van functioneren. Zo verhoog je resultaten en voldoening.

INHOUD

Tijdens deze masterclass specialiseren deelnemers zich in coachen op focus. Door inzichten van de neuropsychologie en positieve psychologie toe te passen, kan je een aanzienlijk sterkere impact creëren in je coaching sessies. We zoomen zowel in op principes om de focus te behouden tijdens een coachingssessie, als op het inhoudelijke breintechnische aspect van focus of concentratietechnieken.

Naast verdiepende coachvaardigheden en methodieken ligt de nadruk tijdens deze opleiding in het ervaringsgericht aan de slag gaan en dus oefenen met elkaar.

 • We staan stil bij het concept ‘focus’ en wat dit voor jou en je coachees betekent
 • We zoomen in op de basisvoorwaarden voor het creeëren van een goede focus bij jezelf en je coachee
 • We gaan interactief aan de slag met de principes van de positieve psychologie, toegepast op het coachen op focus
 • Je krijgt inzicht hoe focus ontstaat in je brein en hoe je hier meer controle over kan uitoefenen
 • Je leert een aantal effectieve technieken die verder reiken dan het cognitieve/mentale aspect. Je leert je klanten/coachees in de ervaring zetten door visueel met het brein mee te werken
 • Je leert interventies die bijdragen tot het helder krijgen van het gewenste doel om een gerichte goalsetting te bekomen
 • Via een arsenaal van breintrainingsoefeningen ervaar je de impact van interventies op je focus & concentratievermogen
 • Best practices rond [email protected] en [email protected] binnen organisaties worden met je gedeeld

Je ontvangt een oefenbundel waarmee je in je praktijk zelf aan de slag kan in het coachen op focus.

VOOR WIE

 • Professionals die reeds over coachcompetenties beschikken, stromen rechtstreeks in deze opleiding.
 • Ervaren coaches die sneller tot de kern van de zaak willen komen op een manier die verder reikt dan het cognitieve, maar technieken willen aanleren om coachees/klanten in de ervaring te zetten.
 • Loopbaancoaches, veerkrachtcoaches en bedrijfscoaches die gerichte oefeningen zoeken om klanten met focus & concentratieproblemen te begeleiden.

DOOR WIE

Miet Leijssen is een trainer en coach in hart en nieren, een talentspotter eerste klas, die sterk gelooft in de (veer)kracht van mensen en organisaties. Haar ruime ervaring met talentmanagement binnen bedrijven en de wetenschappelijke inzichten uit haar studies in arbeidssociologie en psychologie vormen de onmisbare rode draad in haar aanpak. Waarderend, vertrouwensvol en oplossingsgericht coachen en trainen is haar handelsmerk. Klanten houden van haar enthousiasme, haar drive en haar no-nonsense, warm-menselijke stijl.

Bij Better Minds at Work is zij niet alleen (loopbaan)coach, maar ook hét aanspreekpunt voor mental coaching (breintraining) & sportpsychologische thema’s. Als trainer van workshops rond focus, work-life en veerkracht vind je die kruisbestuiving tussen de sport- & bedrijfswereld terug in haar aanpak. Ook leidt zij andere loopbaancoaches op binnen Better Minds Coaching.

WANNEER

Deze masterclass vindt plaats op 1 december, van 9u30-16u30.

LOCATIE 

De sessies gaan door op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een positieve mindset zullen geven.

VOOR WIE

Deze masterclass is ontwikkeld voor zowel professionele coachen, leidinggevende als HR professional.

Voertaal is Nederlands.

Indien je meer info wilt om te beslissen of deze masterclasses iets voor jou zijn, aarzel niet om ons te contacteren.

PRIJS

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €450. Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn. Minimum aantal deelnemers = 6.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund.

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang bent u 25% van de inschrijvingsfee verschuldigd.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Miet Leijssen

  Miet Leijssen

  Better Minds at Work

  Miet Leijssen is expert op vlak van veerkracht, worklife issues en focus. Ze heeft een ruime ervaring in HR-management in zowel kleine als grote ondernemingen. Als coach, trainer en senior recruiter heeft ze duizenden mensen geïnterviewd, managers en directeurs begeleidt in talentbeslissingen, alsook loopbaanthema’s op de strategische kaart gezet. Nu is het al jaren haar missie om mensen te coachen, trainen of inspireren om terug meer energie te voelen in hun werk en hun leven. Zij heeft oog voor talenten en mensen laten (her)ontdekken wat deze talenten zijn en hoe je deze ten volle kan inzetten. Ze is gedreven in mensen zelf richting te laten geven in hun loopbaan en bewuste keuzes te laten maken. Als arbeidssociologe en gecertificeerd coach past zij een waarderende en oplossingsgerichte aanpak toe in haar coachings, trainingen en workshops. Ze is ook gecertificeerd Insights Discovery trainer. Miet staat positief en gepassioneerd in het leven en houdt van een waarderende en oplossingsgerichte aanpak. Mensen houden van haar enthousiasme, drive en pragmatisch – menselijke aanpak.

  Better Minds at Work

Tijdstip

(Donderdag) 09:30 - 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23