Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

maart 2022

11maart(maart 11)09:3018(maart 18)16:30Masterclass: Coachen op Verlies en Verbondenheid (tweedaagse)Ben jij op zoek naar tools om cliënten of medewerkers die kampen met zichtbaar of soms onzichtbaar verdriet makkelijker tot gedragsverandering te krijgen?  Schrijf je dan in  en ontdek hoe deze MASTERCLASS VERLIES en VERBONDENHEID je hiermee kan helpen. In deze masterclass wordt je bewust dat verdriet gaat over het loslaten van iets waar men sterk mee verbonden was. Dat verdriet dus gaat over hechting. Hoe sterker de hechting hoe moeilijker het loslaten en intenser het verdriet.

Details

De Better Minds Academy lanceert verdiepende trainingen voor coaches en HR professionals waarin we aan de slag gaan met allerlei coachmodellen, methodieken en inzichten om nog meer een coachprofessional te worden: een upgrade van kennis en skills. Deze masterclasses worden steeds door experten en senior professionals gegeven. Tegelijkertijd brengen deelnemers ook hun eigen expertise in om zo te komen tot collectieve kennis en kunde.

Realiseer je talenten en til jezelf naar een hoger niveau van functioneren. Zo verhoog je resultaten en voldoening.

INHOUD

Ieder mens is anders. Daarom toont ieder mens op een andere manier emoties. Klachten als burn-out en stress kunnen daarom verschillende soorten emotionele buien veroorzaken bij werknemers. Vele veranderingen op de werkvloer kunnen namelijk niet alleen tot lichamelijke uitputting leiden maar vooral ook tot volledige mentale en emotionele uitputting.

Emoties bepalen hoe mensen zich voelen en hoe ze samenwerken. Daarom is het goed om er niet van weg te lopen of snel aan voorbij te gaan, zeker niet in deze snel veranderende wereld.

We bieden een masterclass parcour aan waarin we telkens gedurende 2 dagen inzoomen op een basisemoties. Want hoe kunnen we nu als coach, leidinggevende of HR-medewerker best omgaan met rouw en verlies, angst, boosheid of agressie en vreugde op de werkvloer? Tijdens dit Masterclass parcour reiken we tools en methodieken aan om met emoties om te gaan.

COACHEN ROND VERLIES EN VERBONDENHEID

Ook op de werkvloer is er veel verdriet, soms zichtbaar, soms niet. De vele veranderingen, een collega die op pensioen gaat, een misgelopen promotie, onterechte feedback, een conflict. Ook gebeurtenissen uit het privé leven kunnen zorgen voor verdriet op de werkvloer. Een overlijden, ongewenst kinderloos, een ernstige ziekte, een scheiding, financiële problemen en noem maar op. Het uitzetten van deze privé-verdriet-knop is immers niet zo eenvoudig. Rouwen is dan helpend om het verleden te kunnen accepteren om vervolgens voluit weer verder te kunnen gaan. Mensen die niet verdrietig kunnen of mogen zijn op  de werkvloer, bouwen wrok op die zich op andere momenten uit.

DETAILS

Ben jij op zoek naar tools om cliënten of medewerkers die kampen met zichtbaar of soms onzichtbaar verdriet makkelijker tot gedragsverandering te krijgen?  Schrijf je dan in  en ontdek hoe deze MASTERCLASS VERLIES en VERBONDENHEID je hiermee kan helpen.

In deze masterclass wordt je bewust dat verdriet gaat over het loslaten van iets waar men sterk mee verbonden was. Dat verdriet dus gaat over hechting. Hoe sterker de hechting hoe moeilijker het loslaten en intenser het verdriet.

 • Je leert stil te staan bij deze primaire emoties, de coachee of medewerker zijn verdriet te laten omarmen en vrijheid te ervaren.
 • Je leert om samen met je cliënt of medewerker het verdriet bij de oorzaak aan te pakken en hoe je cliënt anders kan omgaan met zijn verdriet.
 • We leren je hoe je via gesprekken en/of oefeningen op zoek kan gaan naar wat de cliënt of medewerker nodig heeft om steviger in zijn schoenen te staan en je leert gedachtepatronen onder de loep te nemen.
 • We staan stil hoe jij je cliënt of medewerker zich terug kan openstellen in allerlei sociale situaties en geen schrik meer hoeft te hebben voor afkeuring of kritiek van anderen.

DOOR WIE

Johnny Weustenraed is Psychotherapeut in de Interactionele Vorming en Professionele Coach. Hij begeleidt al jaren cliënten met allerlei emotionele vraagstukken. Ook begeleidt hij managers en leidinggevende, in diverse organisatie, hoe hij emoties in het team als een bron van informatie en kracht kunnen aanschouwen. Hij is jaren actie geweest binnen de expertisecel ACHT (Agressie en Conflict Hantering) en geeft les aan de University College Leuven-Limburg. Hij ondersteunt binnen de groep Orthopedagogische zowel studenten als professionals in studiepakket Jeugdcriminolgie en Psychpathologie. Zijn aanpak is praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht, met concrete feedback en de nodige humor.

WANNEER

Deze masterclass vinden plaats op 11 en 18 maart 2022, telkens van 9u30-16u30.

De andere masterclass rond ‘Coachen op Angst & Verlangen’ vinden plaats op: 7 & 21 oktober. Meer informatie kan je hier vinden.

LOCATIE 

De sessies gaan door op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een positieve mindset zullen geven.

We voorzien alles zodat de masterclass Corona-proof kan doorgaan.

VOOR WIE

Deze masterclass is ontwikkeld voor zowel professionele coachen, leidinggevende als HR professional.

Voertaal is Nederlands.

Indien je meer info wilt om te beslissen of deze masterclasses iets voor jou zijn, aarzel niet om ons te contacteren.

PRIJS

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €825. We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn.

Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. Parking voor de deur.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Johnny Weustenraed

  Johnny Weustenraed

  Better Minds at Work

  Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele coach. Doorheen zijn loopbaan binnen de zorgsector raakte hij geboeid door menselijke gedragingen. Hij ondersteunt in zijn praktijk en in diverse organisaties mensen met stress en burn-outklachten. Hij is tevens docent aan de University Colleges Leuven-Limburg en traint leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden zowel in profit als in non-profit organisaties. Zijn aanpak is stimulerend, zorgzaam, verbindend, praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht met de nodige humor.

  Better Minds at Work

Tijdstip

11 (Vrijdag) 09:30 - 18 (Vrijdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23