Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

maart 2022

14maart(maart 14)10:0223(maart 23)10:02Masterclass: De Mentale ResetHet nieuwe boek van Elke Geraerts, De Mentale Reset, als rode draad doorheen dit programma bereidt je voor op een geweldige post-pandemische reset. Met deze masterclasses willen we jou ondersteunen bij het optimaliseren van de nieuwe manier van werken. We inspireren om gezondere gewoontes van werk en leven aan te nemen, we nemen een diepe duik in wat hybride werken & leven echt is en kan zijn.

Details

2020 en 2021 vertegenwoordigden een van de grootste veerkrachtexperimenten in ons leven. Wat als we deze crisis omarmen als een kans voor echte transformatieWat als we onze gewoontes resetten, zodat we uitdagingen sterker kunnen aangaan dan ooit tevoren? Wat als we dit momentum nemen als een voorsprong voor onszelf, onze teams en onze organisaties?

Met deze masterclasses willen we jou ondersteunen bij het optimaliseren van de nieuwe manier van werken. We inspireren om gezondere gewoontes van werk en leven aan te nemen, we nemen een diepe duik in wat hybride werken & leven echt is en kan zijn.

Het nieuwe boek van CEO Elke Geraerts, De Mentale Resetals rode draad doorheen dit programma bereidt je voor op een geweldige post-pandemische reset. Verwacht een reeks toegankelijke sessies, gecombineerd met podcasts en inspirerende microlearnings die een duurzame impact zullen hebben op het nieuwe leven, waardoor je tegelijkertijd meer productiviteit en veerkracht krijgt.

Belangrijk: wil je nog aansluiten bij deze masterclass? geen probleem! We bezorgen je na inschrijving alle opnames, inclusief bonusmateriaal. Stuur hiervoor een mail naar [email protected]

Boek Het Mentale Reset

 

Aan het begin van het programma ontvang je het Nederlandstalige boek De Mentale Reset. Het geeft jou een overzicht van alle inzichten die tijdens het programma worden gedeeld. Het perfecte naslagwerk om ons hele programma samen te vatten!

 

 

 

PROGRAMMA

Deze interactieve masterclasses worden gebroadcast via Zoom. Hier kan je een overzicht vinden:
1 februari – 10.00 tot 11.30 uur (afgelopen – bij latere inschrijving ontvang je de replay)
15 februari – 10.00 tot 11.30 uur (afgelopen – bij latere inschrijving ontvang je de replay)
23 februari – 10.00 tot 11.30 uur (afgelopen – bij latere inschrijving ontvang je de replay)
14 maart – 10.00 tot 11.30 uur (afgelopen – bij latere inschrijving ontvang je de replay)
23 maart – 10.00 tot 11.30 uur

Walk Your Talk podcast: De meeste mensen deugen – Waarom vertrouwen van vitaal belang is in een hybride context. 

Kan je een sessie niet bijwonen? Geen probleem, we sturen je nadien een unieke link zodat jij de sessie kan herbekijken.

Details:

KICK-OFF – De Mentale Reset – Dr. Elke Geraerts
1 februari, 10 uur

In deze kick-off sessie inspireren we je met inzichten die je nodig hebt om je voor te bereiden op een post-pandemisch tijdperk. We laten je zien hoe hybride werken én leven je tegelijkertijd meer productiviteit, energie en innerlijke rust kunnen geven. We nemen de tijd om met je te reflecteren over hoe deze hybride context de veerkracht van jezelf, je teams en je bedrijf versterkt. Bovendien delen we onze ideeën over wat je precies kunt doen om (zelf)leiderschap te bevorderen, verbinding binnen je team te bevorderen, te focussen op wat er echt toe doet én de juiste toekomstbestendige snaren te raken.

 

Workshop Rework: Hybride werken – Anneleen De Lille
15 februari, 10 uur

Wie de overgang naar het hybride werken succesvol wil maken, ondervindt heel wat uitdagingen. Naast de belangen van je organisatie heb je ook je individuele behoeften. Er is geen one-size-fits-all plan. De aard van de job en de mensen die de job moeten uitvoeren zijn van groot belang in het uitrollen van een succesvol hybride plan. Het ontwerpen van een optimale hybride werkregeling die naadloos aansluit op je privéleven vraagt diepgaande reflectie, open communicatie, duidelijke verwachtingen, heldere afspraken (thuis en op het werk) en psychologische veiligheid.

In deze webinar krijg je inzicht in de cruciale drijfveren van productiviteit: energie, focus, coördinatie en samenwerking

 

Wat neem je mee:

 • Een diepe reflectie over waar je je tijd en aandacht wil aan besteden om zoveel mogelijk (werk)geluk teervaren;
 • Inzicht in de cruciale drijfveren van productiviteit: energie, focus, coördinatie en samenwerking en wat dit concreet kan betekenen voor jou;
 • Je leert communiceren over wat voor jou werkt en hoe je grenzen aan te geven;
 • Je maakt een plan om concentratiemomenten te beschermen en toch alles gecoördineerd en georganiseerd te krijgen.

Workshop Refocus: Focus @ work – Miet Leijssen
23 februari, 10 uur

Wanneer we vanuit huis werken, gaan we er vaak van uit dat we ons kantoorleven gewoon kunnen copy-pastennaar ons thuisleven. Maar zo eenvoudig is het niet. Ons brein geraakt overbelast en we hebben downtime nodig. Hoe geef je je brein een pauze wanneer werkdagen vol zitten met online vergaderingen?

Tijdens deze sessie inspireren we je om je brein mentaal en fysiek in beweging te brengen. Je leert technieken om meer focus te creëren en zo succesvoller te zijn in je werk.

Wat neem je mee:

 • Inzichten die je meteen stappen geven naar meer focus in je werk
 • Praktische focustips & tools om dingen gedaan te krijgen in je dagelijkse werk en privéleven
 • Inzichten in hoe je je brein kan bewegen om jezelf mentaal gezond en scherp te houden
 • Flexibel, gecontroleerd en gericht werken onder druk of veranderingen
 • Wissel de chaos en stress van multitasking in voor 1 taak met volledige focus
 • Een juist gebruik van (digitale) communicatiekanalen
 • Een concreet plan om je focus, productiviteit en energie een boost te geven!

 

Podcast Retrust: De meeste mensen deugen – Waarom vertrouwen van vitaal belang is in een hybride context 
1 maart

Je hebt geen vertrouwen, je moet het verdienen. Dat is niet alleen een oude volkswijsheid, het is ook de conclusie van neurowetenschappelijk onderzoek naar vertrouwen. In deze podcast zie je hoe vertrouwen heel sterk verbonden is met ons beloningssysteem, hoe het groeit, krimpt en ervoor kan zorgen dat je bergen verzet. Zeker in een hybride context waarinvertrouwen centraal staat.

In deze zeer ervaringsgerichte podcast stel je jezelf in vraag. In hoeverre ben je authentiek? In hoeverre investeer je in je relatiemet jezelf, leid je je collega’s naar nauwere samenwerking en meer oprechte solidariteit? En vooral: wat kun je doen om dit te optimaliseren?

Wat neem je mee:

 • Een inzicht in het “vertrouwen” mechanisme
 • Ontdekken van de impact en het effect van “vertrouwen” op jezelf en je omgeving
 • Inzicht  in de belemmerende en bevorderende factoren van vertrouwen
 • Actief aan de slag met je eigen cases

Workshop Reconnect: Better Safe than Sorry – Erik Franck
14 maart, 10 uur

Teams presteren beter dan slimme en gemotiveerde medewerkers alleen. En net daarom vormen ze de motor voor het duurzame concurrentievoordeel. Maar het is niet zo evident om de performantie van teams in een organisatie te verbeteren.

Meer en meer erkennen we vandaag de waarde van het psychologisch kapitaal in teams, of meer bepaald een klimaat van psychologische veiligheid in een team. Psychologische veiligheid betekent dat teamleden zich durven uitspreken, mogen falen, fouten mogen toegeven en dat er ruimte is voor vragen, transparante feedback en kwetsbaarheid. Hierdoor ontstaat meer eigenaarschap, ruimte voor veelbelovende ideeën en nemen innovatiekracht en creativiteit toe. En juist dat is belangrijk in deze snel veranderende en complexe wereld, zoals die waarmee we vandaag worden geconfronteerd.

In deze sessie inspireren we op een interactieve manier met de bouwstenen van een psychologisch veilige organisatie en team, de voordelen voor zowel medewerker als organisatie en delen we tips en tricks om te werken aan de psychologische veiligheid in je team.

 

Workshop Recuperate: Take a Break to Accelerate – Aisha Cortoos
Woe 23 maart, 10 uur

Er wordt meer en meer aandacht besteed aan het belang van pauzes tijdens en na het werk. We weten dat onze prestatie op lange termijn afhankelijk is van de afwisseling tussen activatie en herstel.

Naar aanleiding van de pandemie en het thuiswerken, ervaren steeds meer mensen moeite met het balanceren van deze twee condities. De afgrenzing tussen werk en privé leven is vager geworden en moeilijker te onderscheiden. Mensen ervaren steeds meer vermoeidheid, stress en slaapklachten.

Tijdens deze webinar zoomen we in op de wetenschappelijke basis van prestatie en vermoeidheid. We verbinden deze kennis met de huidige symptomen en moeilijkheden omtrent het thuiswerken. Tenslotte geven we makkelijk toepasbare tips mee om een gezonde balans te bewaren tussen activatie en relaxatie, alsook enkele richtlijnen omtrent het toekomstig hybride werken.

PRIJS

Prijs voor de hele serie is €650. Prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Goed nieuws! 5 halen = 4 betalen.

Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund. Noteer bij opmerkingen of je hiervan gebruik wil maken.

Kan je een sessie niet bijwonen? Geen probleem, we sturen je nadien een unieke link zodat jij de sessie kan herbekijken.

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang bent u 25% van de inschrijvingsfee verschuldigd.

Tijdstip

14 (Maandag) 10:02 - 23 (Woensdag) 10:02

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23