Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

augustus 2019

30aug09:3016:30Masterclass: Good Morning, Good Day and Good NightWe slapen ongeveer 1/3 van ons leven. Daarom vormt onze nachtrust een belangrijk onderdeel van ons welbevinden. In deze masterclass krijg je meer inzicht in wat (goede) slaap is. We formuleren ook adviezen om de slaap ondanks externe omstandigheden te optimaliseren. Een masterclass met concrete tips om (nog) beter te slapen!

Details

We slapen ongeveer 1/3 van ons leven. Daarom vormt onze nachtrust een belangrijk onderdeel van ons welbevinden. Omstandigheden kunnen onze slaapkwaliteit vaak negatief beïnvloeden. Slaapproblemen komen dan ook frequent voor. En dit niet enkel bij mensen die in shiften werken. Naar schatting worden 50% van de mensen ooit in hun leven geconfronteerd met enige vorm van slapeloosheid. Overdag kan je je moeilijker concentreren en je presteert minder. ’s Nachts lig je te piekeren. Je ziet steeds meer op tegen gaan slapen en je ontwikkelt een verkeerd slaapgedrag. De angst niet te kunnen slapen vergroot de stress en versterkt de slaapproblemen. In deze masterclass van Professor Erik Franck krijg je meer inzicht in wat (goede) slaap is. We bekijken het systeem dat ervoor zorgt dat we een kwaliteitsvolle slaap hebben en bespreken de impact van ons gedrag op slaap. We formuleren ook adviezen om de slaap ondanks externe omstandigheden te optimaliseren. Een masterclass met concrete tips om (nog) beter te slapen!

WAT NEEM JE MEE?

+ Een inzicht in het menselijke slaap/waaksysteem

+ In kaart brengen van je eigen slaappatroon om er dan zelf mee aan de slag te gaan

+ Handvatten die je kan toepassen om je slaap te optimaliseren

+ Je kan je mogelijke slaapproblemen in een breder kader plaatsen en relativeren

DOOR WIE

Erik Franck is psycholoog, gedragstherapeut (UGent). Daarnaast is hij supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie. Hij is deeltijds Professor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Waar hij peoplemanagement doceert aan artsen en verpleegkundigen. Sinds 2003 werkt hij als klinisch psycholoog, met specialisaties in burn-out en slaapproblemen. Vanuit Better Minds at Work geeft hij coaching en lezingen in organisaties in binnen- en buitenland rond thema’s als professioneel welbevinden, burn-out, kwaliteit van slaap, veerkrachtige communicatie en (coachend) leiderschap.

WANNEER

Deze masterclass vindt plaats op vrijdag 30 augustus 2019, van 9.30-16.30 uur. Er wordt lunch voorzien.

LOCATIE 

De sessies gaan door op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een positieve mindset zullen geven. Er is gratis parking voor de deur.

PRAKTISCH

Voertaal is Nederlands.

Indien je meer info wilt om te beslissen of deze masterclasses iets voor jou zijn, aarzel niet om ons te contacteren.

PRIJS

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €365 (lunch inbegrepen). We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn. Indien je inschrijft op één van onze andere masterclass, krijg je een korting van -10%.

Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Erik Franck

  Erik Franck

  Better Minds at Work

  Erik Franck is erkend psycholoog, gedragstherapeut (UGent) en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie. Hij is tevens Professor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen waar hij peoplemanagement doceert aan artsen en verpleegkundigen. Zijn onderzoek focust zich op ‘workforce management’ en ‘professional wellbeing’. Sedert 2003 werkt hij als klinisch psycholoog met specialisaties in burn-out en slaapproblemen. Vanuit Better Minds At work geeft hij trainingen, coaching, workshops en lezingen in organisaties in binnen en buitenland rond thema’s als professioneel welbevinden, burn-out en (coachend) leiderschap.

  Better Minds at Work

Tijdstip

(Vrijdag) 09:30 - 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23