Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

februari 2023

09feb09:3016:30Masterclass: Breinvriendelijk werkenTijdens deze masterclass werken we een hele dag rond een gezonde, productieve en optimale werkomgeving. We vergelijken het kantoor graag met een aquarium vol vissen. Daarin heeft elke vis andere noden en wensen om in leven te blijven. En net dat geldt ook voor jou en je medewerkers op kantoor! Want de ruimte waarin je werkt, speelt een essentiële rol. We gaan zowel theoretisch als in de praktijk aan de slag rond bewustwording, focus versus interactie en gewoontes.

Details

Tijdens deze masterclass werken we samen met jou een hele dag rond een gezonde, productieve en optimale werkomgeving.

De impact van de werkomgeving op de productiviteit van jezelf en je teamleden is groter dan je denkt. Verschillende factoren spelen een rol: ruimte én mindset. Met de juiste aanpassingen verhoog je de productiviteit aanzienlijk, maar hoe begin je daaraan?

Better Minds at Work en UPspace bieden je een once-in-a-lifetime kans! Tijdens deze unieke masterclass bekijken we hoe we je werkvloer efficiënter kunnen inrichten én welke rol de mindset hierin speelt.

We gaan zowel theoretisch als in de praktijk aan de slag rond bewustwording, focus versus interactie en gewoontes. Ook gaan we na wat voor impact jullie (fysieke) kantooromgeving heeft op jullie werkervaring en hoe deze ruimte beter georganiseerd kan worden volgens ‘Human-based Architecture’. Met andere woorden: we leren je om een breinvriendelijke werkplek te creëren, een klimaat waar ieders brein zich happy voelt voor de prestaties die verwacht worden.

In de voormiddag gaan we dieper in op focus en mindset, in de namiddag ontdekken we hoe je je werkomgeving hieraan kan aanpassen. We vertalen uiteindelijk al je wensen en noden in een hands-on plan van aanpak en reiken je hiervoor de juiste tools aan.

Klinkt dat interessant in de oren? Twijfel dan niet langer!

INHOUD

Tijdens de voormiddag komen volgende zaken aan bod:

 • De werking van het brein
 • Het belang van mindset
 • Focus modus, geconcentreerd blijven en het belang van UNfocus
 • Hoe omgaan met stoorzenders en de valkuilen bij interactie

We leren hoe we onze mindset en gewoonten kunnen aanpassen, om enerzijds tot meer focus te komen, en anderzijds dit bespreekbaar te maken onder collega’s.

Tijdens de namiddag krijg je tips over hoe een breinvriendelijke omgeving eruit ziet, welke type ruimtes er zijn en welke activiteiten en noden aan een bepaalde ruimte verbonden zijn. Vervolgens ontdek je aan de hand van een concreet stappenplan hoe je zelf aan de slag gaat op maat van je eigen organisatie.

VOOR WIE

Iedereen is welkom! We geven alle deelnemers uit verschillende organisaties tools om, samen met je collega’s, zelf aan de slag te gaan en te analyseren hoe jullie werkvloer een UPspace kan worden!

Wil je deze masterclass volgen in teamverband? Dat kan zeker! Dan gaan we concreet aan de slag met het grondplan van jullie kantooromgeving. Onze workshop is pas geslaagd wanneer we jullie noden en wensen vertaald hebben naar een concreet schetsvoorstel van jullie ideale werkomgeving. Dit wil zeggen:

 • Visualisatie van zones voor focus & interactie en ciruculatieroutes
 • Visualisatie van aandachtspunten
 • Visualisatie van nodige ruimten
 • Tips & tricks om aan de slag te gaan rond een gezonde ‘geluidshygiëne’ en meetingcultuur

Contacteer ons voor meer info!

DOOR WIE

Miet Leijssen is een trainer en coach in hart en nieren, een talentspotter eerste klas, die sterk gelooft in de (veer)kracht van mensen en organisaties. Haar ruime ervaring met talentmanagement binnen bedrijven en de wetenschappelijke inzichten uit haar studies in arbeidssociologie en psychologie vormen de onmisbare rode draad in haar aanpak. Waarderend, vertrouwensvol en oplossingsgericht coachen en trainen is haar handelsmerk. Klanten houden van haar enthousiasme, haar drive en haar no-nonsense, warm-menselijke stijl. Bij Better Minds at Work is zij niet alleen (loopbaan)coach, maar ook hét aanspreekpunt voor mental coaching (breintraining) & sportpsychologische thema’s. Als trainer van workshops rond focus, work-life en veerkracht vind je die kruisbestuiving tussen de sport- & bedrijfswereld terug in haar aanpak. Ook leidt zij andere loopbaancoaches op binnen Better Minds Coaching.

Emmanuelle Van Loon (UPspace) is expert en coach in werkplek optimalisatie. Ze gelooft dat een bedrijfsinterieur pas volwaardig is als het bijdraagt aan werkgeluk, productiviteit en stress reduceert. Met een opleiding als interieurarchitect kent ze als geen ander het belang van architectuur. Haar loopbaan begon ze bij Deusjevoo, het grote broertje van UPspace, één van de meest hippe interieur bedrijven in de Benelux. Ondanks de fijne realisaties bleef ze op haar honger zitten : in de meeste bedrijfsinterieurs moeten gebruikers of medewerkers zich aanpassen aan de architectuur, hoewel volgens Emmanuelle architectuur te dienste moet staan van de mens en niet omgekeerd. Samen met Jo Peters begon ze zich te verdiepen in de “ideale werkomgeving” door het lezen van wetenschappelijke literatuur en vele onderzoeken. Dat is het startpunt van UPspace, waar ze met veel enthousiasme haar schouder onder zette. Mindset, individu en architectuur aan elkaar koppelen is haar doel. De resultaten bleven niet uit. Efficiëntie in UPspace werkplekken steeg met tientallen procenten, medewerkers maakten veel minder fouten en gaven aan veel minder stress te ervaren. Luisteren is de unieke kracht van Emmanuelle, luisteren naar individuele noden, wensen en behoeften en hieraan een invulling geven. Ze houdt van diepgang, en heeft als geen ander oog voor detail. Ze durft in dialoog te gaan en houdt van mensen. Combineer dat met een liefde voor interieurarchitectuur, dan is het geen wonder dat ze zich als een vis in het water voelt bij UPspace.

WANNEER

Deze masterclass vinden plaats op 9 februari 2023, telkens van 9u30-16u30.

LOCATIE 

De sessies gaan door op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een positieve mindset zullen geven.

PRIJS

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €295. We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn.

Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. Parking voor de deur.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Emmanuelle Van Loon

  Emmanuelle Van Loon

  UPspace

  Emmanuelle Van Loon is expert en coach in werkplek optimalisatie. Ze gelooft dat een bedrijfsinterieur pas volwaardig is als het bijdraagt aan werkgeluk, productiviteit en stress reduceert. Met een opleiding als interieurarchitect kent ze als geen ander het belang van architectuur. Haar loopbaan begon ze bij Deusjevoo, het grote broertje van UPspace, één van de meest hippe interieur bedrijven in de Benelux. Ondanks de fijne realisaties bleef ze op haar honger zitten : in de meeste bedrijfsinterieurs moeten gebruikers of medewerkers zich aanpassen aan de architectuur, hoewel volgens Emmanuelle architectuur te dienste moet staan van de mens en niet omgekeerd. Samen met Jo Peters begon ze zich te verdiepen in de “ideale werkomgeving” door het lezen van wetenschappelijke literatuur en vele onderzoeken. Dat is het startpunt van UPspace, waar ze met veel enthousiasme haar schouder onder zette. Mindset, individu en architectuur aan elkaar koppelen is haar doel. De resultaten bleven niet uit. Efficiëntie in UPspace werkplekken steeg met tientallen procenten, medewerkers maakten veel minder fouten en gaven aan veel minder stress te ervaren. Luisteren is de unieke kracht van Emmanuelle, luisteren naar individuele noden, wensen en behoeften en hieraan een invulling geven. Ze houdt van diepgang, en heeft als geen ander oog voor detail. Ze durft in dialoog te gaan en houdt van mensen. Combineer dat met een liefde voor interieurarchitectuur, dan is het geen wonder dat ze zich als een vis in het water voelt bij UPspace.

  UPspace

 • Miet Leijssen

  Miet Leijssen

  Better Minds at Work

  Miet Leijssen is expert op vlak van veerkracht, worklife issues en focus. Ze heeft een ruime ervaring in HR-management in zowel kleine als grote ondernemingen. Als coach, trainer en senior recruiter heeft ze duizenden mensen geïnterviewd, managers en directeurs begeleidt in talentbeslissingen, alsook loopbaanthema’s op de strategische kaart gezet. Nu is het al jaren haar missie om mensen te coachen, trainen of inspireren om terug meer energie te voelen in hun werk en hun leven. Zij heeft oog voor talenten en mensen laten (her)ontdekken wat deze talenten zijn en hoe je deze ten volle kan inzetten. Ze is gedreven in mensen zelf richting te laten geven in hun loopbaan en bewuste keuzes te laten maken. Als arbeidssociologe en gecertificeerd coach past zij een waarderende en oplossingsgerichte aanpak toe in haar coachings, trainingen en workshops. Ze is ook gecertificeerd Insights Discovery trainer. Miet staat positief en gepassioneerd in het leven en houdt van een waarderende en oplossingsgerichte aanpak. Mensen houden van haar enthousiasme, drive en pragmatisch – menselijke aanpak.

  Better Minds at Work

Tijdstip

(Donderdag) 09:30 - 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23