Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

oktober 2022

11okt09:3016:30Masterclass: Breinvriendelijk werkenTijdens deze masterclass werken we een hele dag rond een gezonde, productieve en optimale werkomgeving. We vergelijken het kantoor graag met een aquarium vol vissen. Daarin heeft elke vis andere noden en wensen om in leven te blijven. En net dat geldt ook voor jou en je medewerkers op kantoor! Want de ruimte waarin je werkt, speelt een essentiële rol. We gaan zowel theoretisch als in de praktijk aan de slag rond bewustwording, focus versus interactie en gewoontes.

Details

Tijdens deze masterclass werken we samen met jou een hele dag rond een gezonde, productieve en optimale werkomgeving. We gaan concreet aan de slag met het grondplan van jullie kantooromgeving, en bekijken hoe focus en interactie er een duidelijke plaats in kunnen krijgen. Doel is een omgeving te creëren die iedereen stimuleert in zijn of haar job! Het kantoor is een gevarieerde biotoop waar niet iedereen op hetzelfde ogenblik dezelfde noden heeft om top te kunnen functioneren en presteren. En de ruimte speelt daarbij een essentiële rol.

Elk individu is anders en heeft een andere omgeving nodig om te kunnen schitteren in zijn of haar job. Daarnaast krijg je inzicht in hoe mindset en M³ zich tot elkaar verhouden. We leggen de link tussen de werkruimte en een bepaalde job. Of: hoe kan je interieur ieders werk stimuleren? Want hou je met dit alles geen rekening, dan voelt het brein zich geïntimideerd. We gaan zowel theoretisch als in de praktijk aan de slag rond bewustwording, focus versus interactie en gewoontes. Ook gaan we na wat voor impact jullie fysieke kantooromgeving heeft op jullie werkervaring en hoe deze ruimte beter georganiseerd kan worden volgens ‘Human-based Architecture’. Met andere woorden: we leren je om een breinvriendelijke werkplek te creëren, een klimaat waar ieders brein zich happy voelt voor de prestaties die verwacht worden.

INHOUD

Tijdens de voormiddag komen volgende zaken aan bod:

 • De werking van het brein
 • Focus modus, geconcentreerd blijven en het belang van UNfocus
 • Hoe omgaan met stoorzenders en de valkuilen bij interactie

We leren hoe we onze mindset en gewoonten kunnen aanpassen, om enerzijds tot meer focus te komen, en anderzijds dit bespreekbaar te maken onder collega’s.

Tijdens de namiddag bekijken we hoe je je vissen kan redden in 5 stappen. We gaan concreet aan de slag met de werkvloer en geven tips & tricks mee om de ruimte aan te passen aan jullie (hybride) manier van werken. We overlopen de aandachtspunten en hoe je dit best kan aanpakken op de werkvloer.

VOOR WIE

Iedereen is welkom! We geven alle deelnemers uit verschillende organisaties tools om, samen met je collega’s, zelf aan de slag te gaan en te analyseren hoe jullie werkvloer een UPspace kan worden!

Wil je deze masterclass volgen in teamverband? Dat kan zeker! Dan gaan we concreet aan de slag met het grondplan van jullie kantooromgeving. Onze workshop is pas geslaagd wanneer we jullie noden en wensen vertaald hebben naar een concreet schetsvoorstel van jullie ideale werkomgeving. Dit wil zeggen:

 • Visualisatie van zones voor focus & interactie en ciruculatieroutes
 • Visualisatie van aandachtspunten
 • Visualisatie van nodige ruimten
 • Tips & tricks om aan de slag te gaan rond een gezonde ‘geluidshygiëne’ en meetingcultuur

Contacteer ons voor meer info!

DOOR WIE

Miet Leijssen is een trainer en coach in hart en nieren, een talentspotter eerste klas, die sterk gelooft in de (veer)kracht van mensen en organisaties. Haar ruime ervaring met talentmanagement binnen bedrijven en de wetenschappelijke inzichten uit haar studies in arbeidssociologie en psychologie vormen de onmisbare rode draad in haar aanpak. Waarderend, vertrouwensvol en oplossingsgericht coachen en trainen is haar handelsmerk. Klanten houden van haar enthousiasme, haar drive en haar no-nonsense, warm-menselijke stijl. Bij Better Minds at Work is zij niet alleen (loopbaan)coach, maar ook hét aanspreekpunt voor mental coaching (breintraining) & sportpsychologische thema’s. Als trainer van workshops rond focus, work-life en veerkracht vind je die kruisbestuiving tussen de sport- & bedrijfswereld terug in haar aanpak. Ook leidt zij andere loopbaancoaches op binnen Better Minds Coaching.

Emmanuelle Van Loon (UPspace) is expert en coach in werkplek optimalisatie. Ze gelooft dat een bedrijfsinterieur pas volwaardig is als het bijdraagt aan werkgeluk, productiviteit en stress reduceert. Met een opleiding als interieurarchitect kent ze als geen ander het belang van architectuur. Haar loopbaan begon ze bij Deusjevoo, het grote broertje van UPspace, één van de meest hippe interieur bedrijven in de Benelux. Ondanks de fijne realisaties bleef ze op haar honger zitten : in de meeste bedrijfsinterieurs moeten gebruikers of medewerkers zich aanpassen aan de architectuur, hoewel volgens Emmanuelle architectuur te dienste moet staan van de mens en niet omgekeerd. Samen met Jo Peters begon ze zich te verdiepen in de “ideale werkomgeving” door het lezen van wetenschappelijke literatuur en vele onderzoeken. Dat is het startpunt van UPspace, waar ze met veel enthousiasme haar schouder onder zette. Mindset, individu en architectuur aan elkaar koppelen is haar doel. De resultaten bleven niet uit. Efficiëntie in UPspace werkplekken steeg met tientallen procenten, medewerkers maakten veel minder fouten en gaven aan veel minder stress te ervaren. Luisteren is de unieke kracht van Emmanuelle, luisteren naar individuele noden, wensen en behoeften en hieraan een invulling geven. Ze houdt van diepgang, en heeft als geen ander oog voor detail. Ze durft in dialoog te gaan en houdt van mensen. Combineer dat met een liefde voor interieurarchitectuur, dan is het geen wonder dat ze zich als een vis in het water voelt bij UPspace.

WANNEER

Deze masterclass vinden plaats op 11 oktober 2022, telkens van 9u30-16u30.

LOCATIE 

De masterclass gaat door op een inspirerende plek in Genk.

We voorzien alles zodat de masterclass Corona-proof kan doorgaan.

PRIJS

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €295. We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn.

Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. Parking voor de deur.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Emmanuelle Van Loon

  Emmanuelle Van Loon

  UPspace

  Emmanuelle Van Loon is expert en coach in werkplek optimalisatie. Ze gelooft dat een bedrijfsinterieur pas volwaardig is als het bijdraagt aan werkgeluk, productiviteit en stress reduceert. Met een opleiding als interieurarchitect kent ze als geen ander het belang van architectuur. Haar loopbaan begon ze bij Deusjevoo, het grote broertje van UPspace, één van de meest hippe interieur bedrijven in de Benelux. Ondanks de fijne realisaties bleef ze op haar honger zitten : in de meeste bedrijfsinterieurs moeten gebruikers of medewerkers zich aanpassen aan de architectuur, hoewel volgens Emmanuelle architectuur te dienste moet staan van de mens en niet omgekeerd. Samen met Jo Peters begon ze zich te verdiepen in de “ideale werkomgeving” door het lezen van wetenschappelijke literatuur en vele onderzoeken. Dat is het startpunt van UPspace, waar ze met veel enthousiasme haar schouder onder zette. Mindset, individu en architectuur aan elkaar koppelen is haar doel. De resultaten bleven niet uit. Efficiëntie in UPspace werkplekken steeg met tientallen procenten, medewerkers maakten veel minder fouten en gaven aan veel minder stress te ervaren. Luisteren is de unieke kracht van Emmanuelle, luisteren naar individuele noden, wensen en behoeften en hieraan een invulling geven. Ze houdt van diepgang, en heeft als geen ander oog voor detail. Ze durft in dialoog te gaan en houdt van mensen. Combineer dat met een liefde voor interieurarchitectuur, dan is het geen wonder dat ze zich als een vis in het water voelt bij UPspace.

  UPspace

 • Miet Leijssen

  Miet Leijssen

  Better Minds at Work

  Miet Leijssen is expert op vlak van veerkracht, worklife issues en focus. Ze heeft een ruime ervaring in HR-management in zowel kleine als grote ondernemingen. Als coach, trainer en senior recruiter heeft ze duizenden mensen geïnterviewd, managers en directeurs begeleidt in talentbeslissingen, alsook loopbaanthema’s op de strategische kaart gezet. Nu is het al jaren haar missie om mensen te coachen, trainen of inspireren om terug meer energie te voelen in hun werk en hun leven. Zij heeft oog voor talenten en mensen laten (her)ontdekken wat deze talenten zijn en hoe je deze ten volle kan inzetten. Ze is gedreven in mensen zelf richting te laten geven in hun loopbaan en bewuste keuzes te laten maken. Als arbeidssociologe en gecertificeerd coach past zij een waarderende en oplossingsgerichte aanpak toe in haar coachings, trainingen en workshops. Ze is ook gecertificeerd Insights Discovery trainer. Miet staat positief en gepassioneerd in het leven en houdt van een waarderende en oplossingsgerichte aanpak. Mensen houden van haar enthousiasme, drive en pragmatisch – menselijke aanpak.

  Better Minds at Work

Tijdstip

(Dinsdag) 09:30 - 16:30

Locatie

Houtparklaan 1 – 3600 Genk

Schrijf je in

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23