Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

maart 2022

08maart(maart 8)09:3031mei(mei 31)16:30Masterclass: Mentaal KapitaalDit is een opleiding voor professionals die het coachen willen inzetten als een krachtig instrument om het mentaal kapitaal van mensen en organisaties te versterken. Als insteek hanteren wij invalshoeken vanuit de positieve psychologie, breinonderzoek en de hefbomen om het mentaal kapitaal te versterken: focus, bewustzijn, zelfcontrole en optimisme.

Details

In de Mentaal Kapitaal Masterclass specialiseren deelnemers zich in brein coaching. Door inzichten van de neuropsychologie toe te passen, kan je een aanzienlijk sterkere impact creëren in je coaching sessies. Immers, het brein is als een spier en die kan je trainen.

Als insteek hanteren wij invalshoeken vanuit de positieve psychologie en de hefbomen om het mentaal kapitaal te versterken: Focus, Bewustzijn, zelfcontrole en optimisme. Deze komen ruim aan bod in de boeken Mentaal Kapitaal, Het nieuwe Mentaal, Authentieke Intelligentie en De Mentale Reset van Elke Geraerts, CEO bij Better Minds at Work.

Mentaal Kapitaal coaches werken aan een coachend klimaat dat focus, rust en energie bevordert. Ze coachen organisaties en individuen naar effectief en mindkrachtig gedrag. Naast verdiepende coachvaardigheden en methodieken ligt de nadruk tijdens deze masterclass op de essentie van breinkracht. Vanuit wetenschappelijke én pragmatische invalshoeken worden competenties getraind om het mentaal, fysiek en sociaal kapitaal van cliënten te vergroten en te versterken. Een greep uit de invalshoeken: de principes van zelfcontrole, grit en intrinsieke motivatie, bewustzijn, aandacht, gedachten en emoties, drijfveren en zelfcompassie.

VOOR WIE?

Je wil in je eigen praktijk of in je organisatie – in de hoedanigheid van leidinggevende/HR professional/preventieadviseur/vertrouwenspersoon – werken aan een coachend klimaat waarbij het mentaal kapitaal centraal staat.

Professionals die reeds over coachcompetenties beschikken, stromen rechtstreeks in deze masterclass.

ORGANISATIE

Deze masterclass (4 dagen) is opgebouwd volgens een goed doordacht curriculum en heldere doelstellingen en is opgevat als een ervaringsgerichte training  waarin coachexperten specifieke topics belichten. Verwacht bij ons kleine groepen waar veiligheid en vertrouwen centraal staan. Je oefent vanaf dag 1 de coachvaardigheden in kleine groepen en met reële vragen. Er is veelvuldige terugkoppeling van en naar de werkcontext. Bij een aantal lesdagen zijn er 2 trainers aanwezig voor persoonlijke begeleiding, net die extra touch die deze masterclass uniek maakt.

PROGRAMMA

We beogen, in een persoonlijke en warme sfeer, het opleiden van professionele coaches, die zich vlot kunnen profileren in zowel een organisatie- als individuele context.

WIE, WAAR EN WANNEER? 

 

Je ontmoet Els Schepens als leermanager van de gehele masterclass. Zij wordt bijgestaan door leden van het team van Better Minds at Work, naargelang de expertises die tijdens de sessies worden aangeleerd. Zo zal Dr. Elke Geraerts, CEO bij Better Minds at Work, over Mentaal Kapitaal spreken. Dr. Elke Smeets, internationaal expert in de positieve psychologie dompelt jullie onder in een sessie over de kracht van optimisme. Miet Leijssen, onze focus-expert bij uitstek, neemt jullie mee in een breinkrachtige workshop.

 

 

PROGRAMMA

8 maart starten we met een warme kennismaking en check-in, waarna je wordt meegezogen in een wervelende keynote van Elke Geraerts over Mentaal Kapitaal. In de namiddag frissen we ons basiscoachmodel op en reiken we je allerhande coachmodellen en methodieken aan die inzoomen op de hefboom zelfcontrole.

29 maart nemen we je na de check-in mee in onze workshop ‘Move your brain, get focused!’ van Miet Leijssen, waarna we in de namiddag weer ten volle gaan oefenen in kleine groepen.

3 mei neemt Elke Smeets je mee in een journey rond de hefboom ‘optimisme‘ via een wetenschappelijk onderbouwde training van je mentale conditie en onmiddellijk toepasbaar in je eigen context. De namiddag staat weer in het teken van methodisch oefenen rond de hefboom optimisme.

24 mei zoomen we in op de hefboom bewustzijn, waarna we in de namiddag inzoomen op je reeds verworven kennis en expertise, waar deze wordt aangescherpt en verdiept.

LOCATIE?

De sessies gaan door op een prachtige en inspirerende plek aan een natuurgebied in Hasselt. De locatie heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een positieve mindset zullen geven. We voorzien alles zodat het Corona-proof kan doorgaan.

Voertaal is Nederlands.

DATA

 • 8 & 29 maart
 • 3 mei
 • 31 mei

PRIJS

Het tarief bedraagt 1650 euro, exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund; hierdoor betaal je zelf 1.155 euro. Ons erkenningsnummer is DV.O216260.

Dit bedrag is inclusief syllabus, oefenbundels en het boek Mentaal Kapitaal van Elke Geraerts.

MEER INFO EN VOORWAARDEN

Neem contact op met Els Schepens voor gedetailleerde info en voorwaarden. Bij inschrijving laat je op deze pagina je gegevens al achter.

Contact via telefoon: +32 478 58 01 84 of e-mail: [email protected]

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang bent u 25% van de inschrijvingsfee verschuldigd.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Elke Geraerts

  Elke Geraerts

  Better Minds at Work

  Better Minds at Work

 • Elke Smeets

  Elke Smeets

  Better Minds at Work

  Elke Smeets is doctor in de psychologie en heeft jarenlage ervaring in het opleiden van therapeuten en andere professionals in Acceptatie en Commitment Therapie, Positieve Psychologie en Mindful Self-Compassion. Ze begeleidt cliënten in haar privé praktijk en doceert Positieve Psychologie aan de Universiteit van Maastricht. In 2017 publiceerde Elke samen met Madelon Peters haar eerste boek “Geluk en Optimisme: Een bewezen werkzaam programma op basis van positieve psychologie”. Als geen ander weet ze academische inzichten te koppelen aan jarenlange praktijkervaring. Eén ding is zeker: tijdens deze masterclass zal Elke je raken, inspireren en aanzetten tot actie.

  Better Minds at Work

 • Els Schepens

  Els Schepens

  Better Minds at Work

  Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

  Better Minds at Work

 • Miet Leijssen

  Miet Leijssen

  Better Minds at Work

  Miet Leijssen is expert op vlak van veerkracht, worklife issues en focus. Ze heeft een ruime ervaring in HR-management in zowel kleine als grote ondernemingen. Als coach, trainer en senior recruiter heeft ze duizenden mensen geïnterviewd, managers en directeurs begeleidt in talentbeslissingen, alsook loopbaanthema’s op de strategische kaart gezet. Nu is het al jaren haar missie om mensen te coachen, trainen of inspireren om terug meer energie te voelen in hun werk en hun leven. Zij heeft oog voor talenten en mensen laten (her)ontdekken wat deze talenten zijn en hoe je deze ten volle kan inzetten. Ze is gedreven in mensen zelf richting te laten geven in hun loopbaan en bewuste keuzes te laten maken. Als arbeidssociologe en gecertificeerd coach past zij een waarderende en oplossingsgerichte aanpak toe in haar coachings, trainingen en workshops. Ze is ook gecertificeerd Insights Discovery trainer. Miet staat positief en gepassioneerd in het leven en houdt van een waarderende en oplossingsgerichte aanpak. Mensen houden van haar enthousiasme, drive en pragmatisch – menselijke aanpak.

  Better Minds at Work

Tijdstip

Maart 8 (Dinsdag) 09:30 - Mei 31 (Woensdag) 16:30

Locatie

GR5

Langvennestraat 5, 3511 Hasselt

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23