Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

mei 2023

02mei01jnMasterclass: Een unieke mix van mindfulness, hartcoherentie en natuurcoachingWil jij als ervaren coach, trainer, of therapeut inzichten en technieken uit natuurcoaching, mindfulness en hartcoherentie integreren in jouw begeleidingen? Ervaren trainers/coaches Anja Van Nueten en Nele Lenaers combineren in deze masterclass inzichten en toepassingen vanuit hun achtergrond, opleidingen en ervaring met natuurcoaching, mindfulness en de kracht van ademen.

Details

Van binnen naar buiten

Wil jij als ervaren coach, trainer, of therapeut inzichten en technieken uit natuurcoaching, mindfulness en hartcoherentie integreren in jouw begeleidingen? Of wil je graag het effect hiervan ervaren voor jouw persoonlijke groei en welzijn?

Ervaren trainers/coaches Anja Van Nueten en Nele Lenaers combineren in deze masterclass inzichten en toepassingen vanuit hun achtergrond, opleidingen en ervaring met natuurcoaching, mindfulness en de kracht van ademen.

INHOUD

Van binnen naar buiten

Vertrekkende vanuit een helder kader en evidence based methodieken, gaan we ervaringsgericht aan de slag. De mix van oefeningen bieden je de gelegenheid om zelf te “voelen hoe het voelt”, zodat je kan uitmaken hoe je dit kan toepassen in jouw coachings.

Vanuit connectie met jezelf, naar connectie met elkaar, naar connectie met de natuur. Ruimte maken in je hoofd om helemaal in het moment te zijn en naar de essentie te gaan. Opmerkzaam zijn voor de wereld om je heen, waar we vaak niet meer bij stilstaan. Daarnaast ook ruimte en tijd om met elkaar te connecteren.

We werken ook letterlijk van binnen naar buiten. De ochtendsessie vindt plaats in onze Better Minds kantoren in Wijnegem. Na de lunch trekken we naar het park van Wijnegem dat een waaier van mogelijkheden biedt om de kracht van werken in en met de natuur te ervaren.

Wat leer je?

 • Je leert je hoe jij jouw coachees vertrouwd kan maken met de signalen van hun lichaam door observaties (mindfulness).
 • Je leert gerichte ademhalingsoefeningen en wat het effect hiervan is op het stressresponssysteem en dat van jouw coachees (hartcoherentie).
 • Je leert hoe je jouw coachee kan meenemen in het proces van leading en pacing, en het effect te voelen van vertragen en versnellen zowel mentaal als fysiek.
 • Technieken om bewust, aandachtig, bedachtzaam en opmerkzaam te wandelen.
 • Werken met metaforen en beelden. Door associatie van beelden ontstaat er een link tussen wat je buiten ziet en van binnen voelt. Het onderbewuste wordt aangesproken wat je coachings effectiever maakt en verdieping biedt op belangrijke levensthema’s.
 • Oefeningen om in de natuur aan de slag te gaan met vragen rond persoonlijke ontwikkeling (doelen, dromen), balans, belemmeringen loslaten, loopbaanvragen, keuzes maken, …
 • Cyclische ontwikkeling in de natuur als inspiratie voor eigen groei.

Je kiest voor deze opleiding bij Better Minds at Work als je: 

 • Jouw coachvaardigheden verder wil verdiepen met methodieken uit mindfulness, hartcoherentie en natuurcoaching.
 • Houdt van veel interactie en oefening (70% praktijk – 30% theorie).
 • Een toolbox van methodieken en oefeningen wil die je specifiek op maat van jouw coachee kan inzetten.
 • Van een kleine groep houdt: maximum 12 deelnemers.
 • Groei belangrijk vindt, en van het voordeel wil genieten om van twee trainers feedback te krijgen.
 • Je graag voor jezelf een uitzonderlijke “me-time”-moment wil inbouwen met een positieve impact op je mentale veerkracht en energie.

DOOR WIE

Nele Lenaers is als coach en trainer binnen het team van Bettermindsatwork vooral bezig met thema’s rond mentaal welzijn. Vanuit haar achtergrond als arts bekijkt ze de thema’s met een wetenschappelijke bril en vertaalt ze deze naar hands-on toepassingen. Zowel in haar trainingen als individuele coachings gebruikt zij elementen van mindfulness, hartcoherentie en evidence based tools rond stresshantering. Nele volgde professionele vormingen Mindfulness bij Edel Maex, één van de grondleggers van Mindfulness in België, en is opgeleid als hartcoherentiecoach. 

Anja Van Nueten is als coach en trainer een vaste waarde binnen het Better Minds-team rond thema’s als mentale veerkracht, loopbaanbegeleiding, stress-management, en personal branding. Ze heeft vele coaching- en trainingsuren op de teller staan met diverse profielen uit verschillende sectoren. Anja volgde diverse opleidingen natuurcoaching en zet de technieken in om mensen te begeleiden met loopbaan- en levensvragen. 

WANNEER

Deze masterclass vindt plaats op dinsdag 2 mei & donderdag 1 juni 2023, van 9u30-16u30.

LOCATIE 

De sessies gaan door op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een positieve mindset zullen geven.

Voertaal is Nederlands.

Indien je meer info wilt om te beslissen of deze masterclasses iets voor jou zijn, aarzel niet om ons te contacteren.

PRIJS

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €650. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund.Hierdoor betaal je 455 euro. Prijzen zijn exclusief 21% BTW.

We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn. Minimum aantal deelnemers = 6.

Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. Parking voor de deur.

 

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang bent u 25% van de inschrijvingsfee verschuldigd.

Tijdstip

Mei 2 (Dinsdag) 09:30 - Juni 1 (Donderdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23