Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

mei 2022

23mei(mei 23)10:0024(mei 24)17:00Masterclass: Positieve Psychologie (tweedaagse)In hoeverre heb jij het roer van je leven vast en wat kan je doen om zelf een positieve impact te hebben op jouw werkomgeving? Hoe kun je ervoor zorgen dat je autonomer, authentieker, veerkrachtiger en met meer verbondenheid in het leven staat? Tijdens deze masterclasses Positieve Psychologie begeleidt en inspireert dr. Elke Smeets je om een aantal belangrijke principes van de positieve psychologie toe te passen in jouw dagelijks leven en op jouw werkvloer.

Details

Ben jij op zoek naar een gedegen manier om je cliënten te gidsen naar een bevlogen, veerkrachtig en gelukkig leven? Schrijf je dan nu in en ontdek hoe je Positieve Psychologie kunt inzetten in jouw werkveld.

“From fixing what’s wrong to building what’s strong” is de leuze waarmee de Amerikaanse Professor Martin Seligman de psychologische gemeenschap opriep om meer oog te krijgen voor het versterken van het reeds aanwezige potentieel in de mens. Positieve Psychologie is een wetenschappelijk onderbouwde stroming die gericht is op het versterken van kwaliteiten en het vergroten van veerkracht. Zowel op individueel als op groepsniveau biedt Positieve Psychologie waardevolle interventies om menselijk functioneren te optimaliseren.

Tijdens deze Masterclasses Positieve Psychologie begeleidt en inspireert dr. Elke Smeets je om een aantal belangrijke principes van de positieve psychologie toe te passen.

We staan stil bij manieren om autonomer, veerkrachtiger en authentieker in het leven te staan en onderzoeken samen welke Positieve Psychologie technieken het best inzetbaar zijn in jouw werkveld. Je leert werken met de zeilbootmetafoor als coachings model voor het versterken van persoonlijke groei en oefent met interview technieken om de sterke kanten (character strengths) van je coachees te achterhalen. Onderzoek toont aan dat het optimaal inzetten van character strenghts bijdraagt aan meer bevlogenheid, zelfvertrouwen, en werkgeluk. Tijdens de masterclass verdiepen we ons in de verschillende methodieken van “strength-based” coaching en bestuderen we state-of-the art technieken om coachees te gidsen naar een veerkrachtig en gelukkig leven.

DOOR WIE

Elke Smeets is doctor in de psychologie en docent positieve psychologie aan de de Universiteit van Maastricht. Elke is internationaal erkend expert in de positieve psychologie en begeleidt je doorheen deze boeiende masterclass. Als geen ander weet ze academische inzichten te koppelen aan jarenlange praktijkervaring. Elke is co-auteur van het boek Geluk & optimisme. Eén ding is zeker: tijdens deze masterclasses zal Elke je raken, inspireren en je aanzetten tot actie.

WANNEER

Deze masterclasses vinden plaats op 23 en 24 mei, telkens van van 9u30-16u30.

LOCATIE 

De sessies gaan door op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem. De locatie heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een positieve mindset zullen geven.

We voorzien alles zodat de masterclass Corona-proof kan doorgaan.

VOOR WIE

Deze masterclasses zijn speciaal ontwikkeld voor elke professional die een aantal basisprincipes van de positieve psychologie wilt hanteren, voor zichzelf, als coach, als leidinggevende en als HR professional.

Deze masterclass is ook bestemd voor coaches die reeds een basisopleiding genoten en zich willen onderscheiden van de groeiende coachingmarkt.

Voertaal is Nederlands.

Indien je meer info wilt om te beslissen of deze masterclasses iets voor jou zijn, aarzel niet om ons te contacteren.

Hoe anderen Elke & deze masterclass ervaren:

 • Elke brengt een mooie combinatie van doorgedreven expertise met passie en dit op een heel bevattelijke manier, waardoor het concreet toepasbaar wordt. Wetenschappelijk gefundeerd, met 2 voeten in het ware leven én met fijngevoeligheid, werken aan een betere wereld 🙂 Heerlijk!
 • Elke is heel puur, ze is haar materie. Deskundig, toegankelijk, goede lesgeefster: sterke inhoud, goede werkvormen. vlotte interactie en afstemming. Chapeau!
 • Put the oxygen mask on yourself first: de combinatie van wetenschappelijke onderbouwing en pragmatische tips maakten de training zeer relevant zowel persoonlijk als voor coaching naar anderen.
 • De inhoud en de manier waarop Elke dit bracht. De fijne, vrijblijvende interactie binnen de groep. De mooie, stijlvolle omgeving.

PRIJS

De kostprijs voor de masterclass bedraagt 650 euro. We garanderen een kleine groep van deelnemers zodat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn.

Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. Parking voor de deur.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260.

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang bent u 25% van de inschrijvingsfee verschuldigd.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Elke Smeets

  Elke Smeets

  Better Minds at Work

  Elke Smeets is doctor in de psychologie en heeft jarenlage ervaring in het opleiden van therapeuten en andere professionals in Acceptatie en Commitment Therapie, Positieve Psychologie en Mindful Self-Compassion. Ze begeleidt cliënten in haar privé praktijk en doceert Positieve Psychologie aan de Universiteit van Maastricht. In 2017 publiceerde Elke samen met Madelon Peters haar eerste boek “Geluk en Optimisme: Een bewezen werkzaam programma op basis van positieve psychologie”. Als geen ander weet ze academische inzichten te koppelen aan jarenlange praktijkervaring. Eén ding is zeker: tijdens deze masterclass zal Elke je raken, inspireren en aanzetten tot actie.

  Better Minds at Work

Tijdstip

23 (Maandag) 10:00 - 24 (Dinsdag) 17:00

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23