Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

mei 2023

04mei(mei 4)09:3005(mei 5)16:30Masterclass: Systemisch coachen (tweedaagse)Systemisch coachen is de kunde om samen met een individu of een team een nieuwe kijk op situaties te krijgen en complexe patronen weer in beweging te brengen. Het is de kunst om je als coach te verbinden met de systemen waar je coachee deel van uitmaakt, en te verkennen waar de schoen wringt. Je kan immers niet tegen een systeem inwerken, je kan alleen met de golven mee nieuwe impulsen doen ingang vinden.

Details

De Better Minds Academy lanceert verdiepende trainingen voor coaches en HR professionals waarin we aan de slag gaan met allerlei coachmodellen, methodieken en inzichten om nog meer een coachprofessional te worden: een upgrade van kennis en skills. Deze masterclasses worden steeds door experten en senior professionals gegeven. Tegelijkertijd brengen deelnemers ook hun eigen expertise in om zo te komen tot collectieve kennis en kunde.

Realiseer je talenten en til jezelf naar een hoger niveau van functioneren. Zo verhoog je resultaten en voldoening.

INHOUD

Systemisch coachen is de kunde om samen met een individu of een team een nieuwe kijk op situaties te krijgen en complexe patronen weer in beweging te brengen. Het is de kunst om je als coach te verbinden met de systemen waar je coachee deel van uitmaakt, en te verkennen waar de schoen wringt. Je kan immers niet tegen een systeem inwerken, je kan alleen met de golven mee nieuwe impulsen doen ingang vinden.

Programma

Het doel van systemisch coachen is om de verborgen dynamieken en daarmee de verstoorde verhoudingen binnen systemen als een familie of een organisatie zichtbaar te maken. Iedereen heeft zijn plek in een systeem. Of het hier nu gaat om een familiesysteem, schoolsysteem, sportteam of een organisatiesysteem, het zijn allemaal systemen met hun eigen kenmerken. Aan de basis zijn er 3 uitgangspunten:

Het leren herkennen, erkennen en accepteren van je eigen plek en de positie die anderen in het systeem innemen, geven rust en ruimte voor jezelf en je omgeving. Een systeem is meer dan de optelsom van alle individuen die er deel van uitmaken. Informatie die anders niet toegankelijk is, kan door middel van systemisch coachen verbluffende inzichten geven, die ook op lange termijn effect hebben.

De systemische benadering heeft op therapeutisch vlak een belangrijke plaats ingenomen, het bedrijfsleven en andere levensdomeinen volgden snel. Deze methodiek geeft tegelijkertijd een verfrissende kijk op onze kwaliteiten en competenties.

De vragen die behartigd worden kunnen erg variërend zijn, zoals vragen over gezinssituaties (huidig gezin of gezin van herkomst), over rollen die we vervullen in verschillende levensdomeinen, over deelname in netwerken, over dilemma’s, over loopbaan, …

VOOR WIE?

Deze tweedaagse is bedoeld voor mensen die beroepsmatig te maken hebben met het functioneren van systemen in families en organisaties (o.a. managers, organisatieadviseurs, coaches, therapeuten…). Na deze tweedaagse ben je in staat om zowel groepen als individuen te begeleiden vanuit een systemische benadering en reflectie op eigen ervaringen. Je leert kijken met systemische ogen en  reeds kleine interventies te doen.

DOOR WIE

Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen.

De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

WANNEER

Deze masterclass vindt plaats op 4 & 5 mei 2023, van 9u30-16u30.

LOCATIE 

De sessies gaan door op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een positieve mindset zullen geven.

Voertaal is Nederlands.

Indien je meer info wilt om te beslissen of deze masterclasses iets voor jou zijn, aarzel niet om ons te contacteren.

PRIJS

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €650. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund.Hierdoor betaal je 455 euro. Prijzen zijn exclusief 21% BTW.
We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn. Minimum aantal deelnemers = 6.
Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. Parking voor de deur.

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang bent u 25% van de inschrijvingsfee verschuldigd.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Els Schepens

  Els Schepens

  Better Minds at Work

  Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

  Better Minds at Work

Tijdstip

4 (Donderdag) 09:30 - 5 (Vrijdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23