Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

maart 2023

17maart09:3016:30Masterclass: Verbindende communicatie In deze digitale wereld zouden we nog vergeten hoe belangrijk het is om verbindend te communiceren. Voel jij ondertussen dat medewerkers zijn afgesneden van hun gevoelens en behoeften? Dat je coachee zich vooral richt op anderen? Of merk je dat je collega snel in discussie gaat en oordeelt in goed en fout? Dan is deze zeer praktische opleiding ideaal. Want je zal leren dat verbindend communiceren spanningen ontmantelt en verbinding legt op een dieper menselijk niveau.

Details

In een wereld waar de digitale communicatie van mailen, chatten en online vergaderen een serieuze boost heeft gekregen, zouden we nog vergeten hoe belangrijk het is om verbindend te communiceren.

Voel jij ondertussen dat medewerkers zijn afgesneden van hun gevoelens en behoeften? Dat je coachee zich vooral richt op anderen? Of merk je dat je collega snel in discussie gaat en oordeelt in goed en fout? Dan is deze zeer praktische opleiding ideaal. Want je zal leren dat verbindend communiceren spanningen ontmantelt en verbinding legt op een dieper menselijk niveau.

DETAILS

Van oorsprong is het model ontwikkeld door Marshall Rosenberg onder de naam Geweldloze Communicatie. Het is een wijze van denken, doen en communiceren die bedoeld is om levensgeluk te bevorderen. Het is een denkwijze die er op gericht is wederzijds begrip en respect te brengen in de ontmoeting met anderen.

Ben jij op zoek naar tools om cliënten, of medewerkers meer innerlijke rust en ruimte te bieden? Of om spanningen en conflicten te verminderen en de samenwerking te bevorderen?
Schrijf je dan in en ontdek hoe deze MASTERCLASS VERBINDENDE COMMUNICATIE je hiermee kan helpen.

LEERDOELEN

Tijdens deze kort opleiding gaan we aan de slag met de basisprincipes en leren we deze toepassen in verschillende situaties.

 • Je wordt je bewust van je eigen manier van communiceren.
 • Je wordt je bewust wat het effect van verbindend te communiceren op jezelf en de ander.
 • Je leert een manier van communiceren die ervoor zorgt dat je op een diepere manier met andere in verbinding en ontmoeting kan treden.
 • Je leert een manier van communiceren waardoor conflicten bespreekbaar worden.
 • Je reflecteert over die aspecten die je blokkeert om deze methodiek in de praktijk toe te passen.
 • Je leert deze methodiek toe te passen in moeilijk situaties zoals tijdens conflicten, bemiddeling, leiderschap, coaching, oude pijn,…

PROGRAMMA

We beginnen met het analyseren van onze eigen communicatiestijl en wat de voordelen, nadelen en effecten hiervan zijn.
Vervolgens leren we via concrete praktische oefeningen de basiselementen van Verbindende Communicatie aan. Nadien leren en oefenen we hoe we deze principes in diverse situaties dienen toe te passen.

Je kiest voor deze opleiding bij Better Minds at Work als je: 

 • Jouw coachvaardigheden verder wil verdiepen.
 • Houdt van veel interactie en oefening (70% praktijk – 30% theorie)
 • Een toolbox van methodieken en oefeningen wil die je specifiek op maat van jouw coachee kan inzetten.
 • Van een kleine groep houdt: maximum 12 deelnemers
 • Groei belangrijk vindt, en van het voordeel wil genieten om van twee trainers feedback te krijgen.

DOOR WIE

Johnny Weustenraed is Psychotherapeut in de Interactionele Vorming en Professionele Coach. Hij begeleidt al jaren cliënten met allerlei emotionele vraagstukken, waar hij Verbindende Communicatie inzet om deze cliënten terug connectie te laten maken met zichzelf en andere.
Ook begeleidt en leert hij managers en leidinggevende, in diverse organisatie, hoe ze verbindende communicatie in het team als een bron van informatie en kracht kunnen aanwende.
Hij geeft ook les aan de University College Leuven-Limburg.
Zijn aanpak is praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht, met concrete feedback en de nodige humor.

WANNEER

Deze masterclass vindt plaats op vrijdag 17 maart 2023, van 9u30-16u30.

LOCATIE 

De sessies gaan door op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een positieve mindset zullen geven.

Voertaal is Nederlands.

Indien je meer info wilt om te beslissen of deze masterclasses iets voor jou zijn, aarzel niet om ons te contacteren.

PRIJS

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €450. Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Gedeelde betaling is mogelijk in schijven. Contacteer ons om hierover af te stemmen.

We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn. Minimum aantal deelnemers = 6.

Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. Parking voor de deur.

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang bent u 25% van de inschrijvingsfee verschuldigd.

Tijdstip

(Vrijdag) 09:30 - 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23