Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

maart 2022

24maart09:3016:30Masterclass: coachen met de Voice Dialogue methodeKen je dat gevoel dat er in je hoofd een gevecht woedt tussen twee ‘stemmetjes’? Alsof daar verschillende mensjes wonen die elk hun eigen gedacht hebben? Wel dat is ‘normaal’. We kunnen er zelfs heel bewust mee aan de slag.

Details

Ken je dat gevoel dat er in je hoofd een gevecht woedt tussen twee ‘stemmetjes’? Alsof daar verschillende mensjes wonen die elk hun eigen gedacht hebben? Wel dat is ‘normaal’.  We kunnen er zelfs heel bewust mee aan de slag.

De psychologie van de ikken en Voice Dialogue werd ontwikeld door Hal en Sidra Stone. Het is een niet-oordelende kijk en methode die ervan uit gaat dat elke persoonlijkheid bestaat uit een onnoemelijk rijke waaier van verschillende subpersoonlijkheden of “ikken” zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de zorger, de genieter, de controlehouder, de avonturier, de behager, de innerlijke criticus enzovoort… Sommige “ikken” komen op een manifeste manier in ons leven aan bod, andere “ikken” maken ook deel uit van onze persoonlijkheid maar spelen nauwelijks of geen rol (of lijken wel ondergedoken).
In een Voice Dialogue sessie leer je om vanuit een overkoepelende positie, zonder oordeel te kijken naar je “ikken”.

Als coach ga je in gesprek met de verschillende “ikken” van je cliënt. Zo help je je cliënt om zijn zelfkennis te vergroten, oude patronen te doorbreken en zelf terug de regie te nemen over zijn leven.

In de namiddag vertalen we deze methodiek naar onze professionele context.

Programma

 • Psychologie van de ikken
  Eerst maken we kennis met de theoretische achtergrond van deze methodiek. We werken aan de hand van de metafoor van de bus.
 • En hoe zit dat met mij
  Wat houdt deze manier van kijken in voor jou en hoe zit dat in jouw leven/persoonlijkheid?
 • Voice Dialogue
  Hoe kan je deze manier van kijken integreren in jouw werkveld? En wat is dat dan juist, dat spreken met die verschillende stukjes?
 • Vertaling
  We gaan daadwerkelijk praktisch aan de slag met concreet casusmateriaal en/of eigen stukken om het aan den lijve te ondervinden.

Trainer

Suzanne Kempeneers heeft een master in de criminologie en is sociaal assistente en volgde uiteenlopende therapie-opleidingen, waaronder Voice Dialogue Facilitator. Ze heeft jarenlange ervaring in haar praktijk voor psychotherapie, coaching en supervisie in Mechelen. Ze is tevens trainer rond allerlei communicatie- en stressthema’s.

Daarnaast ontwikkelde ze het project I Ousía op het Griekse eiland Naxos, waar ze retreats organiseert rond persoonlijke groei.

Zelf typeert ze zich met het motto: “Diepgang met bubbels en bruis!”

Wanneer

Donderdag 24 maart van 9.30 tot 16.30 uur.

Waar

De sessie vindt plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, de Kanaal Site, goed bereikbaar vanaf de snelweg.

Tarief

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €450. Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn. Minimum aantal deelnemers = 6.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260.

ANNULATIEVOORWAARDEN 

Annulering is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang bent u 25% van de inschrijvingsfee verschuldigd.

Tijdstip

(Donderdag) 09:30 - 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23