Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

juli 2022

08jul(jul 8)09:3021sept(sept 21)16:30Masterclass: ZelfleiderschapHeb je ook al gemerkt dat het in onze huidige samenleving niet altijd gemakkelijk is om trouw te blijven aan jezelf? Heb je al momenten gehad dat je dacht: “Verdorie, dit had ik anders kunnen aanpakken”. In deze 4-daagse masterclass gaan we middels oefeningen en een aantal modellen op zoek naar wie jij bent, wat jouw triggers zijn, wat je geneigd bent te doen, en hoe je naar je eigen leerproces kijkt. Kortom, een ontwikkeling naar meer zelfleiderschap!

Details

Heb je ook al gemerkt dat het in onze huidige samenleving niet altijd gemakkelijk is om trouw te blijven aan jezelf? Heb je al momenten gehad dat je dacht: “Verdorie, dit had ik anders kunnen aanpakken”. In deze masterclass gaan we middels oefeningen en een aantal modellen op zoek naar wie jij bent, wat jouw triggers zijn, wat je geneigd bent te doen, en hoe je naar je eigen leerproces kijkt. Kortom, een ontwikkeling naar meer zelfleiderschap.

Details

Wanneer ik zo dadelijk in mijn vingers knip, wil ik dat jij je intens gelukkig voelt. Je mag niet doen alsof. Je moet het écht voelen, tot in je kleine teen.

Klaar? 3, 2, 1…

Knip!

En, werkt het al?

Natuurlijk niet. Logisch ook, want niemand heeft de gave om meteen iets te veranderen aan hoe mensen zich op dit moment voelen. Helaas. Maar troost je, wellicht was dit besef met stip het moeilijkste dat ik de afgelopen twintig jaar heb geleerd over mijn job als psycholoog. Jou een goed advies geven over wat je best wel of niet zou doen om je beter te voelen is relatief gemakkelijk. De echte uitdaging – zowel voor jou, voor mij als voor de rest van de wereld – is om mensen zover te krijgen dat ze effectief met dat advies aan de slag willen gaan. Dat ze iets willen veranderen aan hoe ze met de uitdagingen in hun leven omgaan.

In onze huidige samenleving zijn vooruitgang en keuzemogelijkheden de drijvende motor. ‘The sky’ lijkt ‘the limit’ en we dragen verantwoordelijkheid voor onze eigen beslissingen alsook de gevolgen ervan. Maar, zijn we dan niet al te vaak bezig onszelf iets wijs te maken? Trouw blijven aan jezelf wordt meer dan ooit een uitdaging. Zelfleiderschap gaat over het nemen van verantwoordelijkheid om het leven in handen te nemen. Je hebt namelijk op elk moment en op elke plaats een keuze: je kiest zelf welk gedrag je stelt. Als mens hebben we immers de mogelijkheid om geconditioneerde responsen te overstijgen middels reflectie en wat we denken en hoe we met de dingen omgaan doelbewust te beïnvloeden. Anders dan dieren die veel meer vanuit hun instinct reageren. Zelfleiders zijn niet perfect, maar wel authentiek. Ze weten wie ze zijn en wat ze wanneer willen bereiken en waarom. Zelfleiders zijn eigenaar van hun emoties, en leggen de oorzaak niet bij anderen.

RODE DRAAD: BOEK “ALS ER NIETS VERANDERT, VERANDERT ER NIETS.”

In het boek “Als je niets verandert, verandert er niets” beschrijft de auteur Erik Franck een model van zelfleiderschap met 4 transformaties. Zoals een rups transformeert in een vlinder, zo is zelfleiderschap een proces doorheen 4 fasen: Vanuit zelfkennis reflecteren op het hier en nu, om vanuit zelfbewustzijn de nodige zelfcontrole te ontwikkelen. Want wanneer je ervoor kiest om je innerlijke kompas te volgen, kom je hoe dan ook op je eigen pad terecht. De vierde transformatie, zelfcompassie, leert je met gepaste mildheid kijken naar je eigen ontwikkelproces. Een tocht waarbij de reis belangrijker is dan de bestemming.

In deze masterclass doorlopen we middels oefeningen en een aantal modellen de 4 transformaties van zelfleiderschap.

 

WAT NEEM JE MEE?

Via een aantal modellen, interactie, feedback uit de groep en van de facilitators neem je volgende zaken mee:

+ Een zicht op wie jij bent, wat je drijft, welke impact je wil hebben en welke effecten je hebt
+ Een zicht op je triggers en je gedragsgeneigdheid
+ Een verslag van je drivercombinatie
+ Een inzicht in je intrapersoonlijke dynamiek bij controleverlies
+ Een verslag over je interpersoonlijk gedrag en effecten
+ Oefeningen om je zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfcontrole en zelfcompassie te ontwikkelen
+ Een gesigneerd exemplaar van het boek: “Als je niets verandert, verandert er niets”

DOOR WIE?

Erik Franck is erkend klinisch psycholoog, gedragstherapeut en erkend supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie. Hij is tevens Professor Psychologie aan de Universiteit Antwerpen binnen de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Binnen Better Minds at Work geeft hij leiderschapstrajecten en
inspirerende keynotes.

 

 

Katelijne Van Tichelen is senior trainer bij Better Minds at Work en systeemcoach en consultant en begeleidt mensen en organisaties in verandering met focus op leiderschap, communicatie en verbinding.

 

 

WANNEER

Deze masterclass vindt plaats op onderstaande dagen, telkens van van 9u30-16u30.

Data:

+ 8 juli
+ 12 juli
+ 30 augustus
+ 21 september

LOCATIE 

De sessies gaan door op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een positieve mindset zullen geven.

PRIJS

De kostprijs voor de masterclass bedraagt 2600 euro. Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Better Minds at Work is een erkend dienstverlener van KMO-Portefeuille. Bekijk hier de voorwaarden.

Materialen, voortreffelijke catering én een gesigneerd boek “Als je niets verandert, verandert er niets” inbegrepen.
We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn.

Indien je meer info wilt om te beslissen of deze masterclass iets voor jou is, aarzel niet om ons te contacteren.

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang bent u 25% van de inschrijvingsfee verschuldigd.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Erik Franck

  Erik Franck

  Better Minds at Work

  Erik Franck is erkend psycholoog, gedragstherapeut (UGent) en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie. Hij is tevens Professor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen waar hij peoplemanagement doceert aan artsen en verpleegkundigen. Zijn onderzoek focust zich op ‘workforce management’ en ‘professional wellbeing’. Sedert 2003 werkt hij als klinisch psycholoog met specialisaties in burn-out en slaapproblemen. Vanuit Better Minds At work geeft hij trainingen, coaching, workshops en lezingen in organisaties in binnen en buitenland rond thema’s als professioneel welbevinden, burn-out en (coachend) leiderschap.

  Better Minds at Work

 • Katelijne Van Tichelen

  Katelijne Van Tichelen

  Better Minds at Work

  Katelijne Van Tichelen is al meer dan 20 jaar actief als coach, facilitator en consultant. Haar specialisaties zijn leiderschap en teamcoaching. Zij werkt o.a. met management en directie teams naar een gezonde cultuur. Als systeemcoach en geaccrediteerd Insights facilitator weet zij mensen en organisaties te raken en in beweging te krijgen. De juiste actie, op de juiste wijze, op het juiste moment is haar insteek. Analytische diepgang, no nonsense en een warme menselijke aanpak zijn haar troeven. Samen met haar coachees streeft Katelijne naar een optimale energetische balans en realistische resultaten.

  Better Minds at Work

Tijdstip

Juli 8 (Vrijdag) 09:30 - September 21 (Woensdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Better Minds at Work Stokerijstraat 17, 2110 WijnegemBetter Minds Circles

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23