Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

september 2022

29sept(sept 29)09:3015dec(dec 15)16:30Opleiding tot Breincoach - WijnegemVeerkracht door middel van braintraining: Herprogrammeren van onbewuste & bewuste patronen! Dit is een opleiding voor professionals die het coachen willen inzetten als een krachtig instrument om het mentaal kapitaal van mensen en organisaties te versterken. Als insteek hanteren wij invalshoeken vanuit de positieve psychologie, breinonderzoek en de hefbomen om het mentaal kapitaal te versterken: focus, bewustzijn, zelfcontrole en optimisme.

Details

Veerkracht door middel van braintraining: Herprogrammeren van onbewuste & bewuste patronen

In de Mentaal Kapitaal Coachopleiding specialiseren deelnemers zich in brein coaching. Door inzichten van de neuropsychologie toe te passen, kan je een aanzienlijk sterkere impact creëren in je coaching sessies. Immers, het brein is als een spier en die kan je trainen. Deze inzichten worden in deze opleiding aangeboden en verdiept door zowel trainers als experten.

Als insteek hanteren wij invalshoeken vanuit de positieve psychologie en de hefbomen om het mentaal kapitaal te versterken: Focus, Bewustzijn, zelfcontrole en optimisme. Deze komen ruim aan bod in de boeken Mentaal Kapitaal en Het nieuwe Mentaal en Authentieke Intelligentie van Elke Geraerts, CEO bij Better Minds at Work.

Breincoaches werken aan een coachend klimaat dat focus, rust en energie bevordert. Ze coachen organisaties en individuen naar effectief en mindkrachtig gedrag. Naast verdiepende coachvaardigheden en methodieken ligt de nadruk tijdens deze opleiding op de essentie van breinkracht. Vanuit wetenschappelijke én pragmatische invalshoeken worden competenties getraind om het mentaal, fysiek en sociaal kapitaal van cliënten te vergroten en te versterken. Een greep uit de invalshoeken: de principes van zelfcontrole, grit en intrinsieke motivatie, bewustzijn, aandacht, gedachten en emoties, drijfveren en zelfcompassie.

VOOR WIE?

Je wil in je eigen praktijk of in je organisatie – in de hoedanigheid van leidinggevende/HR professional/preventieadviseur/vertrouwenspersoon – werken aan een coachend klimaat waarbij het mentaal kapitaal centraal staat.

Professionals die reeds over coachcompetenties beschikken, stromen rechtstreeks in deze opleiding. We voorzien een basisopleiding voor kandidaten die nog geen coachcompetenties verworven hebben.

Met de bij ons behaalde certificatie als Mentaal Kapitaal Coach kun je:

+ In je functie als leidinggevende/HR professional/preventieadviseur/vertrouwenspersoon je coachvaardigheden toepassen

+ Zelfstandig en professioneel functioneren als coach (in je eigen praktijk)

+ Wetenschappelijk onderbouwde inzichten vertalen en methodieken beheersen om vanuit het nieuwe mentaal te coachen (focus op pro-activiteit, breinmogelijkheden, compassievol communiceren, omgaan met gedachten en emoties …)

+ Organisaties en individuen coachen naar effectief en breinkrachtig gedrag

+ Werkdrukbeleid in organisaties inspireren en onderbouwen (preventie, draagvlak, werkplezier en bevlogenheid ontwikkelen)

+ Reflecteren op je eigen handelen als coach (cognitief, emotioneel en sociaal meesterschap)

TOELATINGSVOORWAARDEN

​+ Je hebt een bachelor of master diploma of een gelijkgesteld cognitief niveau

+ Je hebt minimaal 3 jaar algemene werkervaring

+ Je hebt al een opleiding Basisvaardigheden van coaching gevolgd bij onze Better Minds Academy of elders

+ Je hebt voldoende mogelijkheden en tijd om de geleerde competenties in een reële context te oefenen.

+ Je voert een intakegesprek waarin je je ervaring en motivatie onderbouwt

ORGANISATIE

Deze opleiding (6 dagen) is opgebouwd volgens een goed doordacht curriculum en heldere doelstellingen en is opgevat als een ervaringsgerichte training waarin coachexperten specifieke topics belichten. Verwacht bij ons kleine groepen waar veiligheid en vertrouwen centraal staan. Je oefent vanaf dag 1 de coachvaardigheden in kleine groepen en met reële vragen. Er is veelvuldige terugkoppeling van en naar de werkcontext. Bij een aantal lesdagen zijn er 2 trainers aanwezig voor persoonlijke begeleiding, net die extra touch die deze opleiding uniek maakt.

We vertrekken vanuit een intakegesprek voor elke deelnemer om het niveau van ieders coachvaardigheden in te schatten, en om een evenwichtige groepssamenstelling te garanderen. De kracht van het groepsproces en het collegiaal leren zijn van onschatbare waarde voor een professionele ontwikkeling in een beroepscontext waarin breinkracht centraal staat.

De coachcompetenties worden aan het einde van de opleiding getoetst via een assessment. Bij elke sessie zijn er aanvullende opdrachten. Je krijgt regelmatig feedback van je trainers over je coachvaardigheden. Van de deelnemers verwachten we dat ze zelf leergroepen organiseren waarin intervisie en oefensessies uitgebreid aan bod kunnen komen. Zo worden de verworven skills geconsolideerd en verdiept.

Naast de lesdagen, de opdrachten en de leergroepen verwacht de Better Minds Academy dat je investeert in zelfstudie.

PROGRAMMA

We beogen, in een persoonlijke en warme sfeer, het opleiden van professionele coaches, die zich vlot kunnen profileren in zowel een organisatie- als individuele context.

Optioneel kan je je na deze opleiding verder specialiseren als Loopbaan Coach, Organisatie Coach of Veerkracht Coach. Je bouwt als het ware verder aan een gedegen loopbaan als Professioneel Coach. Wij dragen er bovendien zorg voor dat onze alumni blijvend worden geprikkeld.

JOUW ONTWIKKELING

Leergroepen

Tijdens de opleiding zijn er leerbijeenkomsten. Samen met andere deelnemers reflecteer je op het leerproces en op jouw functioneren als coach. Het doel is een verdieping in je ontwikkeling naar een professionele coach waarin je ervaringen deelt, observeert, elkaar feedback geeft en je competenties oefent.

Opdrachten en evaluatie

De opdrachten bestaan uit het voeren van een coachgesprek met een cliënt in een oefen- en in een reële context (video-opdracht). Samen met de trainer(s) ga je bepalen waar je staat in je ontwikkeling en waar je nog sturing kan gebruiken. Het logboek en de observaties tijdens de trainingsdagen gebruiken we als leidraad. De evaluatie gebeurt op basis van de bereikte competenties.

Logboek en POP en portfolio

Tijdens de opleiding houd je een persoonlijk logboek bij. Je volgt je ontwikkeling via een POP (persoonlijk ontwikkelingsplan). Alle informatie bundel je in een portfolio.

Praktijk coaching

Gedurende de opleiding voer je in de praktijk minimaal 3 coachsessies uit en maak je hiervan een reflectieverslag (onderdeel van je portfolio). Reflectie is een belangrijk onderdeel van de opleiding: leren stil staan en kijken naar je eigen handelen. Via video-opnames bewijs je je competenties en krijg je gerichte feedback.

WIE, WAAR EN WANNEER? 

Intakegesprekken vinden plaats bij aanmelding.

Els Schepens en Johnny Weustenraed zijn de vaste trainers van dienst. Zij worden bijgestaan door leden van het team van Better Minds at Work, naargelang de expertises die tijdens de sessies worden aangeleerd. Zo zal Dr. Elke Geraerts, CEO bij Better Minds at Work, over Mentaal Kapitaal spreken. Dr. Elke Smeets, internationaal expert in de positieve psychologie, dompelt jullie onder in de kracht van optimisme. Arbeidspsychologe Miet Leijssen zet jullie brein mentaal en fysiek in beweging via technieken om meer focus en energie te ervaren.

Lees hier hoe anderen Johnny & Els ervaren.

WAAR?

De sessies vinden plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. Er is gratis parking voor de deur. De Kanaal Site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artisitieke plekjes die je tijdens de opleiding een creatieve mindset zullen geven.

Wil je hybride volgen? Geen probleem! We voorzien alles zodat jij deze opleiding eender waar kan volgen.

PROGRAMMA

Dag 1: Na een warme kennismaking en check-in ga je aan de slag met je leertraject waarin de opleidingscompetenties verder verdiept worden.  We frissen ons basiscoachmodel op en zoomen in op het brein, breintraining en Authentieke Intelligentie, voorafgegaan door een interactieve lezing van Dr. Elke Geraerts over Mentaal Kapitaal.

Dag 2: Een introductie in hoe we ons mentaal kapitaal kunnen vergroten door te investeren in de 4 hefbomen (meer zelfcontrole, bewuster omgaan met je bewustzijn, een sterkere focus en optimisme). We zoomen deze dag in op de hefboom zelfcontrole.

Dag 3: Miet Leijssen neemt je mee in haar workshop ‘Move your brain, get focused!’. De namiddag  staat in het teken van oefenen rond focus via allerlei methodieken.

Dag 4: De hefboom bewustzijn wordt belicht vanuit recent wetenschappelijk onderzoek en benaderen we als een modus die we aan- en uit kunnen schakelen: een pleidooi voor bewuster omgaan met ons bewustzijn.

Dag 5: Elke Smeets neemt je mee in een optimisme journey: een wetenschappelijk onderbouwde training  van je mentale conditie en onmiddellijk toepasbaar in je eigen context. Ook deze dag staat geheel in het teken van methodisch oefenen rond de hefboom optimisme.

Dag 6: We leren deze dag collegiaal consulteren via een onze specifieke intervisie methodiek. Je reeds verworven kennis en expertise wordt aangescherpt en verdiept aan de hand van eigen casuïstiek. We sluiten de dag af met een certificering.

DATA

 • 29 september 2022
 • 13 oktober 2022
 • 27 oktober 2022
 • 17 november 2022
 • 1 december 2022
 • 15 december 2022

Wil je hybride volgen? Geen probleem! We voorzien alles zodat jij deze opleiding eender waar kan volgen.

INTERNATIONALE CERTIFICERING ICF

Bij de opbouw van de opleiding Better Minds at Work Coach werd er rekening gehouden met de 11 kerncompetenties die door de Internationale Coach Federatie zijn gedefinieerd. De opleiding is daarom een goede opstap om je als coach verder te laten certifiëren door de ICF. Meer info vind je op: https://www.coachfederation.be/nl en https://coachfederation.org/

PRIJS

De prijs voor deze 6-daagse opleiding bedraagt €3.125. Maak gebruik van de KMO portefeuille om financieel te worden gesteund (tot max. 30% van het inschrijvingsgeld). Ons erkenningsnummer is DV.O216260. Hierdoor betaal je 2.187,5 euro.
Dit bedrag is inclusief syllabus, oefenbundels en het boek Mentaal Kapitaal van Elke Geraerts.

Als je de Basisopleiding combineert met één van de specialisaties (veerkracht coach, mentaal-kapitaal coach of loopbaancoach) ontvang je 10% korting op het tarief van de specialisatie.

MEER INFO EN VOORWAARDEN

Neem contact op met Els Schepens voor gedetailleerde info en voorwaarden. Bij inschrijving laat je op deze pagina je gegevens al achter.

Contact via telefoon: +32 478 580184 of e-mail: [email protected]

of An Verheyen (Office Manager): 04 72 33 30 65 of e-mail: [email protected]

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulatie is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Bij annulatie vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang wordt 25% van de inschrijvingsfee in rekening gebracht.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Elke Geraerts

  Elke Geraerts

  Better Minds at Work

  Better Minds at Work

 • Elke Smeets

  Elke Smeets

  Better Minds at Work

  Elke Smeets is doctor in de psychologie en heeft jarenlage ervaring in het opleiden van therapeuten en andere professionals in Acceptatie en Commitment Therapie, Positieve Psychologie en Mindful Self-Compassion. Ze begeleidt cliënten in haar privé praktijk en doceert Positieve Psychologie aan de Universiteit van Maastricht. In 2017 publiceerde Elke samen met Madelon Peters haar eerste boek “Geluk en Optimisme: Een bewezen werkzaam programma op basis van positieve psychologie”. Als geen ander weet ze academische inzichten te koppelen aan jarenlange praktijkervaring. Eén ding is zeker: tijdens deze masterclass zal Elke je raken, inspireren en aanzetten tot actie.

  Better Minds at Work

 • Els Schepens

  Els Schepens

  Better Minds at Work

  Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

  Better Minds at Work

 • Johnny Weustenraed

  Johnny Weustenraed

  Better Minds at Work

  Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele coach. Doorheen zijn loopbaan binnen de zorgsector raakte hij geboeid door menselijke gedragingen. Hij ondersteunt in zijn praktijk en in diverse organisaties mensen met stress en burn-outklachten. Hij is tevens docent aan de University Colleges Leuven-Limburg en traint leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden zowel in profit als in non-profit organisaties. Zijn aanpak is stimulerend, zorgzaam, verbindend, praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht met de nodige humor.

  Better Minds at Work

 • Miet Leijssen

  Miet Leijssen

  Better Minds at Work

  Miet Leijssen is expert op vlak van veerkracht, worklife issues en focus. Ze heeft een ruime ervaring in HR-management in zowel kleine als grote ondernemingen. Als coach, trainer en senior recruiter heeft ze duizenden mensen geïnterviewd, managers en directeurs begeleidt in talentbeslissingen, alsook loopbaanthema’s op de strategische kaart gezet. Nu is het al jaren haar missie om mensen te coachen, trainen of inspireren om terug meer energie te voelen in hun werk en hun leven. Zij heeft oog voor talenten en mensen laten (her)ontdekken wat deze talenten zijn en hoe je deze ten volle kan inzetten. Ze is gedreven in mensen zelf richting te laten geven in hun loopbaan en bewuste keuzes te laten maken. Als arbeidssociologe en gecertificeerd coach past zij een waarderende en oplossingsgerichte aanpak toe in haar coachings, trainingen en workshops. Ze is ook gecertificeerd Insights Discovery trainer. Miet staat positief en gepassioneerd in het leven en houdt van een waarderende en oplossingsgerichte aanpak. Mensen houden van haar enthousiasme, drive en pragmatisch – menselijke aanpak.

  Better Minds at Work

Tijdstip

September 29 (Donderdag) 09:30 - December 15 (Donderdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23