Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

september 2019

Dit is een opleiding met verschillende data

26sept(sept 26)09:3005maart(maart 5)16:30Opleiding: veerkracht coach (stress & burn-out) - AntwerpenDeze opleiding (11 dagen) tot Veerkracht Coach maakt je wegwijs in veerkracht en stress en burn-out coaching.

Details

Deze opleiding (11 dagen) tot Veerkracht Coach maakt je wegwijs in veerkracht en stress en burn-out coaching.

Voor wie?

Dit is een opleiding voor professionals die het coachen willen inzetten als een krachtig instrument om het mentaal kapitaal van mensen en organisaties te versterken.

Je wil in je eigen praktijk of in je organisatie – in de hoedanigheid van leidinggevende/HR professional/preventieadviseur/vertrouwenspersoon – werken aan een coachend klimaat dat bevlogenheid, dynamiek en enthousiasme bevordert

Als insteek hanteren wij invalshoeken vanuit de positieve psychologie en de hefbomen om veerkracht en bevlogenheid te versterken: focus, bewustzijn, zelfsturing en optimisme. Deze komen ruim aan bod in de boeken Mentaal Kapitaal en Het Nieuwe Mentaal van Elke Geraerts, managing partner bij Better Minds at Work.

Naast verdiepende coachvaardigheden en methodieken ligt de nadruk tijdens deze opleiding op de essentie van veerkracht, stress en burn-out. Vanuit wetenschappelijke en pragmatische invalshoeken worden competenties getraind om het mentaal, fysiek en sociaal kapitaal van cliënten te vergroten en te versterken. Een greep uit de invalshoeken: gezondheidspreventie, analyse van stressoren en energiebronnen, plan van aanpak ontwerpen, efficiënte en verbindende communicatie, het coachtraject en evaluatie, een nieuwe kijk op werk, talent en passie, organisatie- en team-coaching, acquisitie, …

Met de bij ons behaalde certificatie als Professioneel Veerkracht Coach kun je:

+ In je functie als leidinggevende/HR professional/preventieadviseur/vertrouwenspersoon je coachvaardigheden toepassen

+ Zelfstandig en professioneel functioneren als coach (in je eigen praktijk)

+ Wetenschappelijk onderbouwde inzichten vertalen en methodieken beheersen om van uit het nieuwe mentaal te coachen (focus op pro-activiteit, breinmogelijkheden, empathisch leiderschap)

+ Organisaties en individuen coachen naar effectief en veerkrachtig gedrag

+ Werkdrukbeleid in organisaties implementeren (preventie, draagvlak, werkplezier en bevlogenheid ontwikkelen)

+ Reflecteren op je eigen handelen als coach (cognitief, emotioneel en sociaal meesterschap)

+ Automatisch lid worden van Vereniging voor Erkende Stress en Burn-out coaches (VESB) aangezien deze opleiding door VESB is geaccrediteerd

 

Toelatingsvoorwaarden

​+ Je hebt een bachelor of master diploma of een gelijkgesteld cognitief niveau

+ Je hebt minimaal 3 jaar algemene werkervaring

+ Je hebt al een opleiding Basisvaardigheden van coaching gevolgd bij onze Better Minds Academy (Better Minds Coach) of elders

+ Je hebt voldoende mogelijkheden en tijd om de geleerde competenties in een reële context te oefenen.

+ Je voert een intakegesprek waarin je je ervaring en motivatie onderbouwt

 

Organisatie

De opleiding is opgebouwd volgens een goed doordacht curriculum en heldere doelstellingen en is opgevat als een ervaringsgerichte training. Verwacht bij ons geen grote klaslokalen volgepakt met deelnemers, maar kleine groepen waar veiligheid en vertrouwen centraal staan. Je oefent vanaf dag 1 de coachvaardigheden in kleine groepen en met reële vragen. Er is veelvuldige terugkoppeling van en naar de werkcontext. Bij het merendeel van de lesdagen zijn er 2 trainers aanwezig voor persoonlijke begeleiding, net die extra touch die deze opleiding uniek maakt.

We vertrekken vanuit een intakegesprek voor elke deelnemer om het niveau van ieders coachvaardigheden in te schatten, en om een evenwichtige groepssamenstelling te garanderen. De kracht van het groepsproces en het collegiaal leren zijn van onschatbare waarde voor een professionele ontwikkeling in een beroepscontext waarin menselijk kapitaal centraal staat.

Jezelf leren in de markt zetten (acquisitievaardigheden) en de evaluatieopdracht in de praktijk, maken deze opleiding uniek en compleet!

De coachcompetenties worden aan het einde van de opleiding getoetst via een assessment. Bij elke module zijn er aanvullende beoordelingstaken. Je krijgt regelmatig feedback van je trainers over je coachvaardigheden. Van de deelnemers verwachten we dat ze zelf leergroepen organiseren waarin intervisie en oefensessies uitgebreid aan bod kunnen komen. Zo worden de verworven skills geconsolideerd en verdiept.

Naast de lesdagen, het huiswerk en de leergroepen verwacht de Better Minds Academy dat je investeert in zelfstudie.

 

PROGRAMMA

We beogen, in een persoonlijke en warme sfeer, het opleiden van professionele stress en burn-out coaches, of hoe wij het nog veel liever noemen: veerkrachtcoaches, die zich vlot kunnen profileren in zowel een organisatie- als individuele context.

De contacturen lopen van 9.30 tot 16.30 uur. Het volledige traject telt 10 lesdagen en 1 evaluatiedag.

Optioneel kan je je na deze opleiding verder specialiseren als Loopbaan Coach, Organisatie Coach of Systemische Coach. Je bouwt als het ware verder aan een gedegen loopbaan als Professioneel Coach. Wij dragen er bovendien zorg voor dat onze alumni blijvend worden geprikkeld.

 

JOUW ONTWIKKELING

Leergroepen

Tijdens de opleiding zijn er leerbijeenkomsten. Samen met andere deelnemers reflecteer je op het leerproces en op jouw functioneren als coach. Het doel is een verdieping in je ontwikkeling naar een professionele coach waarin je ervaringen deelt, observeert, elkaar feedback geeft en je competenties oefent.

Opdrachten en evaluatie

De opdrachten bestaan uit het voeren van een coachgesprek met een cliënt in een oefen- en in een reële context (video-opdracht). Daarnaast voer je een persoonlijk gesprek met één van jouw trainers. Samen ga je bepalen waar je staat in je ontwikkeling en waar je nog sturing kan gebruiken. Het logboek en de observaties tijdens de trainingsdagen gebruiken we als leidraad. De evaluatie gebeurt op basis van de bereikte competenties.

Logboek en POP en portfolio

Tijdens de opleiding houd je een persoonlijk logboek bij. Je volgt je ontwikkeling via een POP (persoonlijk ontwikkelingsplan). Alle informatie bundel je in een portfolio.

Praktijk coaching

Gedurende de opleiding voer je in de praktijk minimaal 2 coachsessies uit en maak je hiervan een reflectieverslag (onderdeel van je portfolio). Reflectie is een belangrijk onderdeel van de opleiding: leren stil staan en kijken naar je eigen handelen. Via video-opnames krijg je gerichte feedback.

 

WIE, WAAR EN WANNEER? 

Els Schepens en Johnny Weustenraed zijn de vaste trainers van dienst. Zij worden bijgestaan door leden van het team van Better Minds at Work, naargelang de expertises die tijdens de sessies worden aangeleerd. Zo zal Elke Geraerts, Managing partner bij Better Minds at Work, over mentaal kapitaal spreken.

Hoe anderen Johnny & Els ervaren:

Johnny & Els zijn heel bevlogen, deskundige trainers. De coachopleiding is een sterke combinatie van theorie en praktische oefeningen. Daarnaast zijn er nog reflectie-opdrachten, die zorgen voor verdieping. Johnny en Els waren altijd heel complementair en enthousiast. Toch heeft ieder zijn stekte en dat maakt deze opleiding uniek. Johnny heeft een enorme coachervaring en brengt de theorie op een duidelijke, structurele manier over. Els is heel belevend, en speelt in op de vragen van de groep. Kortom, ik keek elke week uit naar de opleiding die me steeds veel energie en inspiratie gaf, en zeker op zo’n prachtige locatie!

– Jessy Van Dousselaere (Beleidsthemabeheerder Welzijn – Agentschap Overheidspersoneel)

Uitzonderlijk ervaren trainers die praktijkervaring mooi combineren met theoretische kaders. Els en Johnny ademen het coach zijn ten volle uit in hun doen en zijn. Er is een mooie congruentie tussen de kaders en inzichten die ze aanbrengen, hoe dit tot uiting komt in de praktijkoefeningen én hoe ze het proces begeleiden. Zoals ze zeggen: “the proof of the pudding is in the eating…”dankzij de opleiding heb ik een grotere range ontwikkeld als (veerkracht)coach: ik heb pianotoetsen die ik kende, maar al lang niet meer gebruikte herontdekt én nieuwe toetsen leren kennen, waardoor ik méér en gevarieerder kan spelen.

– Jessica Bastiaenssens (UZ Gent)

Zeer interessante opleiding, er zijn veel nieuwe handvaten aangereikt om verder mee aan de slag te gaan. Heldere uitwerking van de positieve psychologie, de 4 hefbomen van mentaal kapitaal en nog veel meer. Heel praktisch toepasbaar. Er was steeds veel interactie en betrokkenheid. Els en Johnny zijn zeer deskundig, ze kunnen putten uit een rijke coachervaring en delen zeer graag hun kennis met ons.

– Karlijne Bertels (Freelance HR Professional)

Johnny en Els hebben een heel grondige kennis en praktijkervaring met coaching. Dat voel je zo. Ze kunnen het publiek ook erg boeien en de aandacht er bij houden. Alle lesmomenten worden levendig en met veel enthousiasme gebracht. Dat is erg prettig om te mogen ervaren.

– Hans Destrycker (HR-beleidsmedewerker – Agentschap Overheidspersoneel)

Els en Johnny blinken uit door hun mensgerichte, positieve en oplossingsgerichte benadering en door hun praktische en creatieve aanpak. Ze zijn beiden heel onderlegd en deskundig en hebben bakken ervaring in de materie die ze brengen. Er werd steeds zorg besteed aan het aanreiken van verdiepende literatuur.

– Geert De Vooght

Na het volgen van verschillende coach- en therapieopleidingen kan ik deze opleiding zeker aanraden! Johnny en Els zijn heel zorgzaam, menselijk en professioneel. Het coachmodel is de rode draad doorheen deze opleiding en dat zorgt voor heel veel structuur. Er wordt een structuur meegegeven maar je kan zeker je eigen invullingen inbrengen, wat het enorm interessant en leerrijk maakt. Je kan het vergelijken met een kleerkast met verschillende schuiven waar je boordevol informatie kan uithalen. Wil je een coach worden en wil je je onderscheiden van andere? Volg dan zeker de opleiding bij Better Minds at Work.

– Mira Huypens

DATA

26 september 2019

10 & 24 oktober 2019

7 & 21 november 2019

5 & 19 december 2019

9 & 23 januari 2020

6 februari 2020

 

EVALUATIE + CERTIFICERING

5 maart 2020

 

INTERNATIONALE CERTIFICERING ICF

Bij de opbouw van de opleiding Better Minds at Work Coach werd er rekening gehouden met de 11 kerncompetenties die door de Internationale Coach Federatie zijn gedefinieerd. De opleiding is daarom een goede opstap om je als coach verder te laten certifiëren door de ICF. Meer info vind je op: https://www.coachfederation.be/nl en https://coachfederation.org/

 

VESB – Vereniging van Erkende Stress en Burn-out coaches

Onze opleiding voldoet aan de door Vereniging van Erkende Stress en Burn-out coaches opgelegde criteria. Na certificering door Better Minds at Work kan je automatisch aansluiten bij de Vereniging van Erkende Stress en Burn-out coaches.

 

PRIJS

€ 4.600 : Opleiding van 11 dagen tot Stress en burn out coach. Dit bedrag is inclusief alle documentatie en catering.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260 (op naam van Buysse-Geraerts).

Als je de Basisopleiding combineert met één van de specialisaties (veerkrachtcoach/stress & burn-out of loopbaancoach) ontvang je 10% korting op het tarief van de specialisatie.

MEER INFO EN VOORWAARDEN

Neem contact op met Els Schepens voor gedetailleerde info en voorwaarden. Bij inschrijving laat je op deze pagina je gegevens al achter.

Contact via telefoon: +32 478 580184 of e-mail: [email protected]

of An Verheyen (Office Manager): 04 72 33 30 65 of e-mail: [email protected]

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van 125 Euro aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Elke Geraerts

  Elke Geraerts

  Better Minds at Work

  Better Minds at Work

 • Els Schepens

  Els Schepens

  Better Minds at Work

  Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

  Better Minds at Work

 • Johnny Weustenraed

  Johnny Weustenraed

  Better Minds at Work

  Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele coach. Doorheen zijn loopbaan binnen de zorgsector raakte hij geboeid door menselijke gedragingen. Hij ondersteunt in zijn praktijk en in diverse organisaties mensen met stress en burn-outklachten. Hij is tevens docent aan de University Colleges Leuven-Limburg en traint leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden zowel in profit als in non-profit organisaties. Zijn aanpak is stimulerend, zorgzaam, verbindend, praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht met de nodige humor.

  Better Minds at Work

Tijdstip

September 26 (Donderdag) 09:30 - Maart 5 (Donderdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Organisator

Team Better Minds At Work[email protected]

Better Minds at Work Stokerijstraat 17, 2110 WijnegemBetter Minds Circles

Schrijf je in

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23