Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

oktober 2020

29okt(okt 29)09:3014jan(jan 14)16:30Opleiding voor loopbaanprofessionals - AntwerpenBetter Minds at Work organiseert een specialisatieopleiding voor loopbaanprofessionals. Deze opleiding is ideaal voor ervaren coaches, HR professionals en leidinggevenden die loopbaanbegeleiding willen inzetten als een krachtig instrument om mensen te begeleiden naar weerbaar, werkbaar en wendbaar werk.

Details

Stellen dat ons werkklimaat aan grote veranderingen onderhevig is, is als het intrappen van een open deur. In deze tijden van disruptie wordt van mensen en organisaties een ongezien aanpassingsvermogen verwacht. Hoe kan je er als loopbaanprofessional voor zorgen dat mensen blijvend kunnen schitteren en voldoende uitdaging houden in hun job? Dat ze klaar zijn voor de werkplek van de toekomst, waar ze graag werken én resultaten behaald worden? Het antwoord op deze uitdagingen ligt bij individuele loopbaangesprekken, dé manier om extra draagvlak te ontwikkelen.

Om hier een kwalitatief antwoord op te bieden, organiseert Better Minds at Work een specialisatieopleiding voor loopbaanprofessionals die mensen begeleiden naar werkbaar, weerbaar en wendbaar werk. Wil jij jouw deskundigheid hierin versterken, schrijf je dan in voor deze opleiding.

VOOR WIE?

Deze specialisatieopleiding richt zich naar mensen met kennis en ervaring in loopbaanontwikkeling, zoals professionele coaches maar ook HR-professionals en leidinggevenden die hun expertise willen verdiepen in de strategische begeleiding van loopbaanvragen, talentontwikkeling, zingeving, motivatie, en het gericht leren omgaan met verandering en emoties op het werk.

VEREISTE VOORKENNIS

Je beschikt reeds over de basisvaardigheden als coach en volgde de basis coachopleiding bij Better Minds at Work of een andere evenwaardige coachopleiding.

WAT LEER JE?

In de opleiding leer je om wendbaar en flexibel de verschillende tools, methodieken en stijlen van een loopbaanprofessional in te zetten. De leerdoelstellingen sluiten nauw aan bij het proces van loopbaancoaching:

 • Bewustwording en kennis creëren over talenten en groeipotentieel. Wat kan ik?
 • Helderheid scheppen over wat iemand belangrijk vindt en wat hij nodig heeft om arbeidsvreugde te voelen in zijn job. Wie ben ik en wat wil ik?
 • Diverse methodieken toepassen, specifiek gericht op het in kaart brengen van hindernissen en hulpbronnen en wat iemand nodig heeft om zijn talenten positief in te zetten. Herkennen en begeleiden van het proces van verandering en de daarbij horende reacties en emoties waarmee mensen kampen. Wat heb ik nodig?
 • Begeleiding bij het nemen van acties om zijn loopbaan verder te plannen door ownership aan te wakkeren en mogelijkheden te laten ontdekken die mensen zin geven om in actie te komen. Welke acties neem ik?
 • Future of Work: inzicht in jobs van de toekomst en het belang van levenslang leren. Wat zijn passende beroepen en welke in- of externe mogelijkheden zijn er.

WERKWIJZE

Onze focus ligt op de positieve psychologie en oplossingsgericht en ontwikkelingsgericht coachen. Onze aanpak is gefundeerd vanuit zowel de nieuwste wetenschappelijke inzichten als vanuit de praktijk. We werken rond zelfanalyse, zelfsturing, identiteit en zingeving. Vanuit onze eigen praktijkervaring reiken we verschillende loopbaanthema’s aan, waarbij we telkens aan de slag gaan met specifieke oefeningen rond dit thema.

Reken op een interactieve opleiding waarbij je wordt uitgedaagd om de theorie af te wisselen met praktijk en reflectie.

Voor de start van de opleiding vertrekken we vanuit een  intakegesprek  voor elke deelnemer om het niveau van ieders coachvaardigheden in te schatten, en om een evenwichtige groepssamenstelling te garanderen. De kracht van het groepsproces en het collegiaal leren zijn van onschatbare waarde voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

JOUW ONTWIKKELING

Leergroepen

Tijdens de opleiding zijn er leerbijeenkomsten. Samen met andere deelnemers reflecteer je op het leerproces en op jouw functioneren als loopbaanprofessional. Het doel is een verdieping in je ontwikkeling naar een professionele loopbaancoach waarin je ervaringen deelt, observeert, elkaar feedback geeft en je competenties oefent.

POP (Persoonlijk Ontwikkelingsplan)

Tijdens de opleiding volg je jouw ontwikkeling via een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Alle informatie uit deze POP (zelfreflecties en acties) lever je in.

Praktijkcoaching – reflectieverslagen

Gedurende de opleiding voer je in de praktijk minimaal 3 coachsessies uit en maak je hiervan een reflectieverslag. Reflectie is een belangrijk onderdeel van de opleiding: leren stil staan en kijken naar je eigen handelen.

Certificering & evaluatie

De certificering bestaat uit het voeren van een coachgesprek met een cliënt in een een reële context. Je bewijst je expertise, en reflecteert samen met de andere deelnemers op het leerproces en je functioneren als coach. Daarenboven gebruiken we de reflectieverslagen, het POP, en de observaties tijdens de trainingsdagen als leidraad voor de certificering.  De evaluatie gebeurt op basis van de bereikte competenties.

JE KIEST VOOR DEZE OPLEIDING BIJ BETTER MINDS AT WORK ALS JE:

 • Jouw coachvaardigheden verder wil verdiepen op het vlak van loopbaancoaching.
 • Houdt van veel interactie en oefening.
 • Een toolbox van methodieken en oefeningen wil die je specifiek op maat van je coachee kan inzetten.
 • Graag als coach zelf gecoacht wilt worden (2 expert trainers/loopbaanprofessionals aanwezig).

ONZE EXPERTISE

Better Minds at Work is een erkend loopbaancentrum dat bestaat uit een divers team van ervaren loopbaancoaches die werken met loopbaancheques. Bekijk hier onze Better Minds Coaching website voor meer info.

Onze trainers komen uit de bedrijfswereld / HR en zijn zelf loopbaanprofessionals met veel jaren ervaring zowel op het vlak van individuele coachings als met loopbaantrajecten in organisaties.

Bekijk de opleiding in volgende video!

WANNEER

5 dagen + 1 terugkomdag

 • 29 oktober
 • 12 november
 • 26 november
 • 3 december
 • 17 december
 • 14 januari (terugkomdag)

WAAR

De sessies vinden plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. Er is gratis parking voor de deur. De Kanaal Site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artisitieke plekjes die je tijdens de opleiding een creatieve mindset zullen geven.

Het aantal plaatsen is beperkt tot 12 dus wie zich het eerst aanmeldt, krijgt de plek.

PRIJS

Het tarief bedraagt 2.880, exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief syllabus, oefenbundels, set waarden en talentenkaartjes, boek Authentieke Intelligentie van Elke Geraerts.

Als je de Basisopleiding combineert met één van de specialisaties (veerkrachtcoach, mentaal kapitaal coach of loopbaancoach) ontvang je 10% korting op het tarief van de specialisatie.

Nieuw tijdens COVID-19! Deze crisis creëert diverse uitdagingen en mogelijkheden. Aan de ene kant ervaren vele mensen financiële stress en aan de andere kant beseffen velen dat dit hét moment is om je bij te scholen en/of meer expertise op te doen. Maar hoe rijm je die twee!? Om hieraan tegemoet te komen biedt de Better Minds Academy nu opleidingen aan die je in 4 schijven kan betalen. Gevolg: meer expertise en dat zonder in één klap de financiële druk te ervaren. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260.

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van 125 Euro aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Anja Van Nueten

  Anja Van Nueten

  Better Minds at Work

  Anja Van Nueten heeft meer dan 20 jaar ervaring bij een multinational als verantwoordelijke Interne Communicatie en People Development. Ze was nauw betrokken bij grote leer- en veranderingstrajecten waar de coaching en begeleiding van medewerkers integraal deel van uitmaakten. Haar ondernemende spirit zorgde ervoor dat Anja zich specialiseerde in individuele loopbaan- en burn-out-begeleiding. Anja begeleidt voornamelijk bedienden en managementprofielen, alsook (startende) ondernemers. Zij combineert haar empathisch luistervermogen met een directe en krachtige vraagstelling die de coachee tot een hoger niveau van bewustzijn brengt. Haar persoonlijke ervaring met diverse thema’s binnen Human Resources en het bedrijfsleven, geeft haar een goede connectie met het dagelijkse leven van de coachee. Anja gelooft oprecht in mensen en hun mogelijkheden. Hen begeleiden in hun groei en het bereiken van hun doelen, inspireert haar dan ook het meest. Anja is coach en trainer en adviseert bedrijven hoe ze hun interne communicatie kunnen inzetten om van hun medewerkers ambassadeurs te maken en betrokkenheid te genereren. Naast warm-menselijk is Anja ook resultaatgericht. Actieve opvolging dus, met een warme glimlach en aandacht op maat van de klant.

  Better Minds at Work

 • Ann Devynck

  Ann Devynck

  Better Minds at Work

  Met het talent om mensen echt te laten groeien én met ruime ervaring aan beide kanten van de HR tafel, is Ann een uitzonderlijke coach & HR expert. Vanuit haar ‘eagerness’ om het beste uit mensen te kunnen halen, zet Ann als coach in op het ontdekken van talenten, drijfveren, en energiegevers. Door nieuwe inzichten en opties te ontdekken, weet je beter welke richting je uit wil, leer je bewuste keuzes te maken, krijg je meer zelfvertrouwen, én ontwikkel je meer geloof in je kunnen. Haar jarenlange ervaring in de bedrijfswereld, zorgt voor scherpe inzichten en concrete, waarneembare veranderingen. Ann staat bekend voor haar mensgerichte aanpak in een sfeer van onderling vertrouwen. Discretie, doortastendheid en een open, eerlijke en respectvolle aanpak liggen aan de basis van haar succes. Bij Better Minds at Work is zij niet alleen coach, maar begeleidt zij ook leidinggevenden en executives in ontwikkeling en leiderschap. Daarnaast is zij ook de drijvende kracht en trekker van de loopbaancoachopleiding. Heb je interesse in (loopbaan)coaching? Contacteer Ann voor een gratis intakegesprek.

  Better Minds at Work

 • Miet Leijssen

  Miet Leijssen

  Better Minds at Work

  Miet Leijssen is expert op vlak van veerkracht, worklife issues en focus. Ze heeft een ruime ervaring in HR-management in zowel kleine als grote ondernemingen. Als coach, trainer en senior recruiter heeft ze duizenden mensen geïnterviewd, managers en directeurs begeleidt in talentbeslissingen, alsook loopbaanthema’s op de strategische kaart gezet. Nu is het al jaren haar missie om mensen te coachen, trainen of inspireren om terug meer energie te voelen in hun werk en hun leven. Zij heeft oog voor talenten en mensen laten (her)ontdekken wat deze talenten zijn en hoe je deze ten volle kan inzetten. Ze is gedreven in mensen zelf richting te laten geven in hun loopbaan en bewuste keuzes te laten maken. Als arbeidssociologe en gecertificeerd coach past zij een waarderende en oplossingsgerichte aanpak toe in haar coachings, trainingen en workshops. Ze is ook gecertificeerd Insights Discovery trainer. Miet staat positief en gepassioneerd in het leven en houdt van een waarderende en oplossingsgerichte aanpak. Mensen houden van haar enthousiasme, drive en pragmatisch – menselijke aanpak.

  Better Minds at Work

Tijdstip

Oktober 29 (Donderdag) 09:30 - Januari 14 (Donderdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17

Better Minds at WorkStokerijstraat 173e verdieping - ingang aan achterzijde Silo

Schrijf je in

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23