Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

april 2021

22apr(apr 22)09:3024jn(jn 24)16:30Opleiding voor loopbaanprofessionals - GentBetter Minds at Work organiseert een specialisatieopleiding voor loopbaanprofessionals. Deze opleiding is ideaal voor ervaren coaches, HR professionals en leidinggevenden die loopbaanbegeleiding willen inzetten als een krachtig instrument om mensen te begeleiden naar weerbaar, werkbaar en wendbaar werk.

Details

Stellen dat ons werkklimaat aan grote veranderingen onderhevig is, is als het intrappen van een open deur. In deze tijden van disruptie wordt van mensen en organisaties een ongezien aanpassingsvermogen verwacht. Hoe kan je er als loopbaanprofessional voor zorgen dat mensen blijvend kunnen schitteren en voldoende uitdaging houden in hun job? Dat ze klaar zijn voor de werkplek van de toekomst, waar ze graag werken én resultaten behaald worden? Het antwoord op deze uitdagingen ligt bij individuele loopbaangesprekken, dé manier om extra draagvlak te ontwikkelen.

Om hier een kwalitatief antwoord op te bieden, organiseert Better Minds at Work een specialisatieopleiding voor loopbaanprofessionals die mensen begeleiden naar werkbaar, weerbaar en wendbaar werk. Wil jij jouw deskundigheid hierin versterken, schrijf je dan in voor deze opleiding.

NIEUW: Opleiding in hybride vorm (van op afstand) volgen is ook mogelijk.

VOOR WIE?

Deze specialisatieopleiding richt zich naar mensen met kennis en ervaring in loopbaanontwikkeling, zoals professionele coaches maar ook HR-professionals en leidinggevenden die hun expertise willen verdiepen in de strategische begeleiding van loopbaanvragen, talentontwikkeling, zingeving, motivatie, en het gericht leren omgaan met verandering en emoties op het werk.

VEREISTE VOORKENNIS

Je beschikt reeds over de basisvaardigheden als coach en volgde de basis coachopleiding bij Better Minds at Work of een andere evenwaardige coachopleiding.

WAT LEER JE?

In de opleiding leer je om wendbaar en flexibel de verschillende tools, methodieken en stijlen van een loopbaanprofessional in te zetten. De leerdoelstellingen sluiten nauw aan bij het proces van loopbaancoaching:

 • Bewustwording en kennis creëren over talenten en groeipotentieel. Wat kan ik?
 • Helderheid scheppen over wat iemand belangrijk vindt en wat hij nodig heeft om arbeidsvreugde te voelen in zijn job. Wie ben ik en wat wil ik?
 • Diverse methodieken toepassen, specifiek gericht op het in kaart brengen van hindernissen en hulpbronnen en wat iemand nodig heeft om zijn talenten positief in te zetten. Herkennen en begeleiden van het proces van verandering en de daarbij horende reacties en emoties waarmee mensen kampen. Wat heb ik nodig?
 • Begeleiding bij het nemen van acties om zijn loopbaan verder te plannen door ownership aan te wakkeren en mogelijkheden te laten ontdekken die mensen zin geven om in actie te komen. Welke acties neem ik?
 • Future of Work: inzicht in jobs van de toekomst en het belang van levenslang leren. Wat zijn passende beroepen en welke in- of externe mogelijkheden zijn er.

WERKWIJZE

Onze focus ligt op de positieve psychologie en oplossingsgericht en ontwikkelingsgericht coachen. Onze aanpak is gefundeerd vanuit zowel de nieuwste wetenschappelijke inzichten als vanuit de praktijk. We werken rond zelfanalyse, zelfsturing, identiteit en zingeving. Vanuit onze eigen praktijkervaring reiken we verschillende loopbaanthema’s aan, waarbij we telkens aan de slag gaan met specifieke oefeningen rond dit thema.

Reken op een interactieve opleiding waarbij je wordt uitgedaagd om de theorie af te wisselen met praktijk en reflectie. De opleiding in hybride vorm (van op afstand) volgen is ook mogelijk.

Voor de start van de opleiding vertrekken we vanuit een  intakegesprek  voor elke deelnemer om het niveau van ieders coachvaardigheden in te schatten, en om een evenwichtige groepssamenstelling te garanderen. De kracht van het groepsproces en het collegiaal leren zijn van onschatbare waarde voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

JOUW ONTWIKKELING

Leergroepen

Tijdens de opleiding zijn er leerbijeenkomsten. Samen met andere deelnemers reflecteer je op het leerproces en op jouw functioneren als loopbaanprofessional. Het doel is een verdieping in je ontwikkeling naar een professionele loopbaancoach waarin je ervaringen deelt, observeert, elkaar feedback geeft en je competenties oefent.

POP (Persoonlijk Ontwikkelingsplan)

Tijdens de opleiding volg je jouw ontwikkeling via een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Alle informatie uit deze POP (zelfreflecties en acties) lever je in.

Praktijkcoaching – reflectieverslagen

Gedurende de opleiding voer je in de praktijk minimaal 3 coachsessies uit en maak je hiervan een reflectieverslag. Reflectie is een belangrijk onderdeel van de opleiding: leren stil staan en kijken naar je eigen handelen.

Certificering & evaluatie

De certificering bestaat uit het voeren van een coachgesprek met een cliënt in een een reële context. Je bewijst je expertise, en reflecteert samen met de andere deelnemers op het leerproces en je functioneren als coach. Daarenboven gebruiken we de reflectieverslagen, het POP, en de observaties tijdens de trainingsdagen als leidraad voor de certificering.  De evaluatie gebeurt op basis van de bereikte competenties.

JE KIEST VOOR DEZE OPLEIDING BIJ BETTER MINDS AT WORK ALS JE:

 • Jouw coachvaardigheden verder wil verdiepen op het vlak van loopbaancoaching.
 • Houdt van veel interactie en oefening.
 • Een toolbox van methodieken en oefeningen wil die je specifiek op maat van je coachee kan inzetten.
 • Graag als coach zelf gecoacht wilt worden (2 expert trainers/loopbaanprofessionals aanwezig).

ONZE EXPERTISE

Better Minds at Work is een erkend loopbaancentrum dat bestaat uit een divers team van ervaren loopbaancoaches die werken met loopbaancheques. Bekijk hier onze Better Minds Coaching website voor meer info.

Onze trainers komen uit de bedrijfswereld / HR en zijn zelf loopbaanprofessionals met veel jaren ervaring zowel op het vlak van individuele coachings als met loopbaantrajecten in organisaties.

Bekijk de opleiding in volgende video!

WANNEER

De opleiding hybride volgen (op afstand) is ook mogelijk.

5 dagen + 1 terugkomdag

 • 22 april
 • 6 mei
 • 27 mei
 • 3 juni
 • 24 juni
 • Terugkomdag: to be discussed (samen op dag 1)

WAAR

De sessies gaan door in Gent. Ze vinden plaats in een uniek huis dat verschillende artistieke plekjes heeft die je tijdens de opleiding een creatieve mindset zullen geven. Deze plaats is makkelijk bereikbaar vanaf het station (op 3 min wandelafstand van het station Gent Sint-Pieters).

Het aantal plaatsen is beperkt tot 12 dus wie zich het eerst aanmeldt, krijgt de plek.

PRIJS

Het tarief bedraagt 2.880, exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief syllabus, oefenbundels, set waarden en talentenkaartjes, boek Authentieke Intelligentie van Elke Geraerts.

Als je de Basisopleiding combineert met één van de specialisaties (veerkrachtcoach, mentaal kapitaal coach of loopbaancoach) ontvang je 10% korting op het tarief van de specialisatie.

Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260.

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van 125 Euro aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Anja Van Nueten

  Anja Van Nueten

  Better Minds at Work

  Anja heeft meer dan 20 jaar ervaring bij internationaal productiebedrijf als verantwoordelijke People Development en Interne Communicatie. Ze was nauw betrokken bij diverse leer- en veranderingstrajecten waar coaching van medewerkers integraal deel van uitmaakten. Ze kent als geen ander het belang van veerkracht en welzijn en het positieve effect hiervan op mensen. Haar ervaring met diverse thema’s binnen HR en organisaties zorgt voor een grote connectie met de werkvloer. Anja genoot diverse opleidingen op het vlak van leidinggeven, persoonlijke ontwikkeling, communicatie en coaching. Haar ondernemende spirit zorgde ervoor dat Anja zich specialiseerde in individuele loopbaan- en burn-out-begeleiding. Ze gelooft oprecht in mensen en hun mogelijkheden. Hen begeleiden in hun groei en het bereiken van hun doelen, inspireert haar het meest. Via coaching en training inspireert ze medewerkers om hun kwaliteiten en talenten te ontdekken, op waarde te schatten en verantwoordelijkheid te nemen voor hun werkgeluk. Ze reikt de juiste tools aan, op maat van ieders specifieke behoeftes en situatie, zodat mensen meer in hun kracht staan en effectief stappen durven zetten naar meer voldoening en welbevinden. Op de werkvloer maar ook in de privésfeer. Anja is als coach en trainer een vaste waarde binnen het Better Minds-team rond thema’s als mentale veerkracht, loopbaanbegeleiding, stress-management, en personal branding. Ze heeft vele coaching- en trainingsuren op de teller staan met diverse profielen uit verschillende sectoren (Telenet, Praxair, Puratos, Vito, Absolem, Unizo, Bank van Breda, Uitgeverij Pelckmans, Sapim, Carglass, Volvo…) Naast warm-menselijk is ze ook resultaatgericht. Actieve opvolging dus, met een warme glimlach en aandacht op maat van de klant.

  Better Minds at Work

 • Ann Devynck

  Ann Devynck

  Better Minds at Work

  Met het talent om mensen echt te laten groeien én met ruime ervaring aan beide kanten van de HR tafel, is Ann een uitzonderlijke coach & HR expert. Vanuit haar ‘eagerness’ om het beste uit mensen te kunnen halen, zet Ann als coach in op het ontdekken van talenten, drijfveren, en energiegevers. Door nieuwe inzichten en opties te ontdekken, weet je beter welke richting je uit wil, leer je bewuste keuzes te maken, krijg je meer zelfvertrouwen, én ontwikkel je meer geloof in je kunnen. Haar jarenlange ervaring in de bedrijfswereld, zorgt voor scherpe inzichten en concrete, waarneembare veranderingen. Ann staat bekend voor haar mensgerichte aanpak in een sfeer van onderling vertrouwen. Discretie, doortastendheid en een open, eerlijke en respectvolle aanpak liggen aan de basis van haar succes. Bij Better Minds at Work is zij niet alleen coach, maar begeleidt zij ook leidinggevenden en executives in ontwikkeling en leiderschap. Daarnaast is zij ook de drijvende kracht en trekker van de loopbaancoachopleiding. Heb je interesse in (loopbaan)coaching? Contacteer Ann voor een gratis intakegesprek.

  Better Minds at Work

 • Miet Leijssen

  Miet Leijssen

  Better Minds at Work

  Miet Leijssen is expert op vlak van veerkracht, worklife issues en focus. Ze heeft een ruime ervaring in HR-management in zowel kleine als grote ondernemingen. Als coach, trainer en senior recruiter heeft ze duizenden mensen geïnterviewd, managers en directeurs begeleidt in talentbeslissingen, alsook loopbaanthema’s op de strategische kaart gezet. Nu is het al jaren haar missie om mensen te coachen, trainen of inspireren om terug meer energie te voelen in hun werk en hun leven. Zij heeft oog voor talenten en mensen laten (her)ontdekken wat deze talenten zijn en hoe je deze ten volle kan inzetten. Ze is gedreven in mensen zelf richting te laten geven in hun loopbaan en bewuste keuzes te laten maken. Als arbeidssociologe en gecertificeerd coach past zij een waarderende en oplossingsgerichte aanpak toe in haar coachings, trainingen en workshops. Ze is ook gecertificeerd Insights Discovery trainer. Miet staat positief en gepassioneerd in het leven en houdt van een waarderende en oplossingsgerichte aanpak. Mensen houden van haar enthousiasme, drive en pragmatisch – menselijke aanpak.

  Better Minds at Work

Tijdstip

April 22 (Donderdag) 09:30 - Juni 24 (Donderdag) 16:30

Locatie

Gent

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23