Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

oktober 2019

01okt09:3007jan(jan 7)16:30Opleiding voor loopbaancoaches - GentBetter Minds at Work organiseert een specialisatieopleiding tot Professioneel Loopbaancoach. Deze 6-daagse opleiding is ideaal voor ervaren coaches, HR professionals en leidinggevenden die loopbaanbegeleiding willen inzetten als een krachtig instrument om mensen te begeleiden naar weerbaar, werkbaar en wendbaar werk.

Details

Onze loopbaan is voortdurend in beweging. Steeds meer mensen, zowel medewerkers als zelfstandig ondernemers, willen graag zelf bepalen hoe zij hun loopbaan een zinvolle en duurzame invulling kunnen geven. Bij Better Minds at Work zien we die veranderende golf steeds meer, zowel tijdens onze coachings als tijdens onze programma’s in bedrijven. Het gevolg is een stijgende vraag naar loopbaanbegeleiding. Om hier een kwalitatief antwoord op te bieden, organiseert Better Minds at Work een gespecialiseerde opleiding voor loopbaancoaches in spe.

Begeleid je mensen op vlak van hun loopbaanontwikkeling, en wil je hierin je eigen deskundigheid versterken, schrijf je dan in voor deze opleiding.

 

VOOR WIE?

Deze specialisatieopleiding richt zich zowel naar ervaren leidinggevenden, HR-professionals als professionele coaches die aan de slag willen gaan met loopbaanvragen.

 

VEREISTE VOORKENNIS

Je beschikt reeds over de basisvaardigheden als coach en volgde de basis-coachopleiding bij Better Minds at Work of een andere evenwaardige coachopleiding.

 

WAT LEER JE?

 • Een loopbaanvraag verhelderen en hierin je rol als loopbaancoach opnemen.
 • Op een coachende en ontwikkelingsgerichte manier omgaan met loopbaanvragen.
 • Wendbaar en flexibel verschillende tools, methodieken en stijlen inzetten.
 • Coachees begeleiden in het vinden van hun passies en talenten.
 • Samen met je coachee een actieplan opstellen.
 • Stress/burn-out signalen herkennen, alsook psychosociale problematiek en doorverwijzen indien nodig.
 • Adviseren bij sollicitatie en profilering op de arbeidsmarkt.
 • Opzetten van een loopbaanbeleid binnen organisaties.
 • Actuele inzichten over future-proof werken uit zowel wetenschap als praktijk.

 

WERKWIJZE

Onze focus ligt op de positieve psychologie en oplossingsgericht en ontwikkelingsgericht coachen. Onze aanpak is gefundeerd vanuit zowel de nieuwste wetenschappelijke inzichten als vanuit de praktijk. We werken rond zelfanalyse, zelfsturing, identiteit en zingeving. Vanuit onze eigen praktijkervaring reiken we verschillende loopbaanthema’s aan, waarbij we telkens aan de slag gaan met specifieke oefeningen rond dit thema.

Reken op een interactieve opleiding waarbij je wordt uitgedaagd om theorie voortdurend af te wisselen met praktijk en reflectie. Hierdoor ondervind je meteen het effect van een aantal state-of-the-art interventiemethodieken.

We plaatsen vertrouwen en verbondenheid centraal in onze opleidingen. Vanaf dag 1 zullen we hier dan ook voor zorgen.

 

WAAROM BETTER MINDS AT WORK?

Je kiest voor deze opleiding bij Better Minds at Work als je:

 • Jouw coachvaardigheden verder wilt verdiepen op het vlak van loopbaancoaching.
 • Better Minds at Work is een erkend loopbaancentrum dat bestaat uit een divers team van loopbaancoaches die werken met loopbaancheques. Bekijk hier onze Better Minds Coaching website voor meer info.
 • Houdt van veel interactie en oefening.
 • Naar huis wilt gaan met talrijke tools, methodieken en oefeningen die je specifiek op maat van je klant kan inzetten.
 • Graag als coach zelf gecoacht wilt worden (vaak duo-lesgevers).

 

ONZE EXPERTISE

Onze trainers:

 • komen uit de bedrijfswereld / HR
 • zijn zelf loopbaancoaches met veel jaren ervaring
 • zijn vertrouwd met loopbaantrajecten in organisaties

Bekijk de opleiding in volgende video!

WANNEER

5 dagen + 1 terugkomdag

 • 1 oktober
 • 15 oktober
 • 5 november
 • 25 november
 • 17 december
 • 7 januari (terugkomdag)

WAAR

De sessies gaan door in Gent. Ze vinden plaats in een uniek huis en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een creatieve mindset zullen geven. Deze plaats is makkelijk bereikbaar vanaf het station (op 3 min wandelafstand van het station Gent Sint-Pieters).

Het aantal plaatsen is beperkt tot 12 dus wie zich het eerst aanmeldt, krijgt de plek.

 

PRIJS

Het tarief bedraagt 2.750 euro, exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief documentatie en catering.

Als je de Basisopleiding combineert met één van de specialisaties (veerkrachtcoach/stress & burn-out of loopbaancoach) ontvang je 10% korting op het tarief van de specialisatie.

Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 40% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260 (op naam van Buysse-Geraerts).

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is mogelijk tot drie weken voor aanvang van het seminar. Hiervoor wordt een bedrag van 125 Euro aan annuleringskosten in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor aanvang van de bijeenkomst bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Anja Van Nueten

  Anja Van Nueten

  Better Minds at Work

  Anja Van Nueten heeft meer dan 20 jaar ervaring bij een multinational als verantwoordelijke Interne Communicatie en People Development. Ze was nauw betrokken bij grote leer- en veranderingstrajecten waar de coaching en begeleiding van medewerkers integraal deel van uitmaakten. Haar ondernemende spirit zorgde ervoor dat Anja zich specialiseerde in individuele loopbaan- en burn-out-begeleiding. Anja begeleidt voornamelijk bedienden en managementprofielen, alsook (startende) ondernemers. Zij combineert haar empathisch luistervermogen met een directe en krachtige vraagstelling die de coachee tot een hoger niveau van bewustzijn brengt. Haar persoonlijke ervaring met diverse thema’s binnen Human Resources en het bedrijfsleven, geeft haar een goede connectie met het dagelijkse leven van de coachee. Anja gelooft oprecht in mensen en hun mogelijkheden. Hen begeleiden in hun groei en het bereiken van hun doelen, inspireert haar dan ook het meest. Anja is coach en trainer en adviseert bedrijven hoe ze hun interne communicatie kunnen inzetten om van hun medewerkers ambassadeurs te maken en betrokkenheid te genereren. Naast warm-menselijk is Anja ook resultaatgericht. Actieve opvolging dus, met een warme glimlach en aandacht op maat van de klant.

  Better Minds at Work

 • Ann Devynck

  Ann Devynck

  Better Minds at Work

  Met het talent om mensen echt te laten groeien én met ruime ervaring aan beide kanten van de HR tafel, is Ann een uitzonderlijke coach & HR expert. Vanuit haar ‘eagerness’ om het beste uit mensen te kunnen halen, zet Ann als coach in op het ontdekken van talenten, drijfveren, en energiegevers. Door nieuwe inzichten en opties te ontdekken, weet je beter welke richting je uit wil, leer je bewuste keuzes te maken, krijg je meer zelfvertrouwen, én ontwikkel je meer geloof in je kunnen. Haar jarenlange ervaring in de bedrijfswereld, zorgt voor scherpe inzichten en concrete, waarneembare veranderingen. Ann staat bekend voor haar mensgerichte aanpak in een sfeer van onderling vertrouwen. Discretie, doortastendheid en een open, eerlijke en respectvolle aanpak liggen aan de basis van haar succes. Bij Better Minds at Work is zij niet alleen coach, maar begeleidt zij ook leidinggevenden en executives in ontwikkeling en leiderschap. Daarnaast is zij ook de drijvende kracht en trekker van de loopbaancoachopleiding. Heb je interesse in (loopbaan)coaching? Contacteer Ann voor een gratis intakegesprek.

  Better Minds at Work

 • Miet Leijssen

  Miet Leijssen

  Better Minds at Work

  Miet Leijssen is expert op vlak van veerkracht, worklife issues en focus. Ze heeft een ruime ervaring in HR-management in zowel kleine als grote ondernemingen. Als coach, trainer en senior recruiter heeft ze duizenden mensen geïnterviewd, managers en directeurs begeleidt in talentbeslissingen, alsook loopbaanthema’s op de strategische kaart gezet. Nu is het al jaren haar missie om mensen te coachen, trainen of inspireren om terug meer energie te voelen in hun werk en hun leven. Zij heeft oog voor talenten en mensen laten (her)ontdekken wat deze talenten zijn en hoe je deze ten volle kan inzetten. Ze is gedreven in mensen zelf richting te laten geven in hun loopbaan en bewuste keuzes te laten maken. Als arbeidssociologe en gecertificeerd coach past zij een waarderende en oplossingsgerichte aanpak toe in haar coachings, trainingen en workshops. Ze is ook gecertificeerd Insights Discovery trainer. Miet staat positief en gepassioneerd in het leven en houdt van een waarderende en oplossingsgerichte aanpak. Mensen houden van haar enthousiasme, drive en pragmatisch – menselijke aanpak.

  Better Minds at Work

Tijdstip

Oktober 1 (Dinsdag) 09:30 - Januari 7 (Dinsdag) 16:30

Locatie

Gent

Koning Albertlaan 184

Organisator

Team Better Minds At Work[email protected]

GentKoning Albertlaan 184

Schrijf je in

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23