Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

februari 2022

10feb(feb 10)09:3012mei(mei 12)16:30Opleiding voor loopbaanprofessionals - AntwerpenBetter Minds at Work organiseert een specialisatieopleiding voor loopbaanprofessionals. Deze opleiding is ideaal voor ervaren coaches, HR professionals en leidinggevenden die loopbaanbegeleiding willen inzetten als een krachtig instrument om mensen te begeleiden naar weerbaar, werkbaar en wendbaar werk.

Details

Word professioneel loopbaancoach

De wereld van werk is voortdurend in beweging. De stijgende vraag naar loopbaanbegeleiding toont aan dat steeds meer mensen hun loopbaan bewust willen uitstippelen en/of weigeren te blijven hangen in een job die hen niet langer vervult. Maar slimme keuzes maken doe je niet alleen. Een professioneel loopbaancoach begeleidt deze mensen op een efficiënte manier naar duurzaam werkgeluk.

Loopbaanbegeleiding kan gebeuren in de schoot van de organisatie waar men voor werkt, of bij een zelfstandig loopbaancoach. In dit laatste geval wordt er vaak gebruik gemaakt van loopbaancheques van de VDAB. Better Minds at Work is een door de VDAB erkend loopbaancentrum.

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING?

+ Wil jij mensen begeleiden bij het uitstippelen van hun loopbaan, met een duidelijke focus op groei en welzijn? Wil je hen uitdagen om de beste versie van zichzelf te worden?

+ Geloof jij dat het inzetten van talent leidt tot meer werkgeluk en minder stress?

+ Wil je meewerken aan de duurzame inzetbaarheid van mensen?

+ Wil jij je deskundigheid rond loopbaankwesties versterken?

+ Wil je als HR-professional of leidinggevende bouwen aan een duurzaam HR-beleid binnen je organisatie?

+ Wil je als zelfstandig loopbaancoach aan de slag?

+ Ben je op zoek naar een vorming die sterk evidence based en tegelijk hands on is?

Dan is deze opleiding iets voor jou!

Professionals die reeds over coachcompetenties beschikken, kunnen zich rechtstreeks inschrijven voor deze opleiding. Kandidaten bij wie dit niet het geval is, verwijzen we graag naar onze Basis-coachopleiding.

JE KIEST VOOR EEN BETTER MINDS-OPLEIDING ALS JE:

+ Een deskundige, wetenschappelijke onderbouwing belangrijk vindt

+ Houdt van veel interactie en oefening

+ Naar huis wilt gaan met talrijke tools, methodieken en oefeningen die je specifiek op maat van je cliënt kan inzetten

+ Een future-proof opleiding zoekt

+ Persoonlijke feedback belangrijk vindt

+ Als coach graag zelf gecoacht wil worden

TOELATINGSVOORWAARDEN:

+ ​Je hebt een bachelor- of masterdiploma of een gelijkgesteld cognitief niveau

+ Je beschikt over de basisvaardigheden van coaching via onze Better Minds-coachopleiding (of via een ander kwalitatief opleidingscentrum)

+ Je hebt voldoende mogelijkheden en tijd om de geleerde competenties in een reële context te oefenen.

+ Je onderbouwt je ervaring en motivatie in een intakegesprek met de lesgevers. Dit intakegsprek dient om het beginniveau van de deelnemers in te schatten en zo een evenwichtige groepssamenstelling te garanderen.

ONZE AANPAK

De opleiding volgt heldere doelstellingen en is opgebouwd volgens een goed doordacht curriculum. Ze biedt een degelijk methodisch kader en is opgevat als ervaringsgerichte training, waarin je vanaf dag 1 je coachvaardigheden oefent in een kleine groep en met reële vragen.

We plaatsen persoonlijke feedback, vertrouwen en verbondenheid centraal in onze opleidingen. We beperken het aantal deelnemers per groep bewust tot 12. Vanaf 9 personen zijn we met 2 trainers aanwezig om deze persoonlijke feedback en aandacht te garanderen.

Doorheen de opleiding werken we bewust met 3 verschillende trainers met specifieke ervaring en expertise. Drie trainers dat betekent: 3 stijlen, 3 keer feedback, 3 keer zoveel meer inspiratie!

HET PROGRAMMA

Het volledige traject telt 6 lesdagen. Daarin komen volgende thema’s aan bod:

+ Een loopbaanvraag verhelderen en hierin je rol als loopbaancoach opnemen.

+ Op een coachende en ontwikkelingsgerichte manier omgaan met loopbaanvragen.

+ Wendbaar en flexibel verschillende tools, methodieken en stijlen inzetten.

+ Coachees begeleiden in het vinden van hun passies en talenten.

+ Samen met je coachee een actieplan opstellen.

+ Stress/burn-out signalen herkennen, alsook psychosociale problematieken. Doorverwijzen indien nodig.

+ Adviseren bij profilering op de arbeidsmarkt.

+ Praktische administratieve afwikkeling binnen een loopbaantraject.

+ Opzetten van een loopbaanbeleid binnen organisaties.

+ Actuele inzichten over future-proof werken uit zowel wetenschap als praktijk.

Optioneel kan je je na deze Loopbaancoach-opleiding verder specialiseren als Veerkrachtcoach, Kinder- en jongerencoach of Organisatiecoach. Je bouwt als het ware verder aan een gedegen loopbaan als Professioneel Coach. Daarnaast bieden wij onze alumni inspirerende navormingen en intervisiemomenten aan.

LESMATERIAAL

+ Uitgebreide syllabus met theoretische achtergrond en diverse oefeningen per fase in het begeleidingstraject

+ Aparte oefenbundel waarmee je onmiddellijk aan de slag kan in jouw praktijk

+ Inspirerende video’s

+ Interessante links naar diverse websites waar je informatie en praktische tips vindt voor jezelf én je coachee

JOUW ONTWIKKELING IS ONZE ZORG

Jouw professionele vorming vindt plaats op verschillende niveau’s.

+ Het programma omvat 6 lesdagen verspreid over een tweetal maanden. Elke lesdag brengt huiswerk en de nodige zelfstudie met zich mee. Hiervoor voorzie je best de nodige tijd.

+ Onze focus ligt op de positieve psychologie en op ontwikkelingsgericht coachen. Onze aanpak is ervaringsgericht en gefundeerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten rond werkgeluk. Zelfanalyse, zelfsturing, identiteit en zingeving zijn centrale begrippen binnen de opleiding. Vanuit onze eigen praktijkervaring reiken we verschillende loopbaanthema’s aan, waarbij we telkens aan de slag gaan met specifieke oefeningen rond dit thema.

+ In deze interactieve opleiding wisselen we theorie voortdurend af met praktijk en reflectie. Hierdoor ondervind je meteen het effect van verschillende interventiemethodieken.

+ Feedback is food for champions! We observeren je tijdens de oefeningen en geven je onmiddellijk tips en feedback.

+ De leerdoelstellingen sluiten nauw aan bij het traject van loopbaancoaching. Per onderdeel krijg je diverse oefeningen aangeboden. Zo kan je later makkelijk inspelen op de leerstijl van zowel je klant als jezelf.

EVALUATIE

De evaluatie vindt plaats op basis van:

+ Jouw persoonlijk ontwikkelingsplan

+ Jouw persoonlijk reflectieverslag

+ Je aanpak tijdens de trainingsdagen

We bezorgen jou een uitgebreid en persoonlijk feedbackverslag, dat wordt opgesteld door de drie trainers. Hierin krijg je feedback over wat we observeerden tijdens de trainingsdagen, met de focus op je talenten en groeipotentieel.

JOUW TRAINERS VAN DIENST

Onze trainers komen uit de bedrijfswereld / HR en zijn zelf loopbaanprofessionals met veel jaren ervaring zowel op het vlak van individuele coachings als met loopbaantrajecten in organisaties.

Ontdek meer over deze opleiding in volgende video!

WANNEER

5 dagen + 1 terugkomdag

 • 10 & 24 februari
 • 17 & 31 maart
 • 21 april
 • 12 mei

De contacturen lopen telkens van 9.30 tot 16.30 uur.

WAAR

De sessies vinden plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. Er is gratis parking voor de deur. De Kanaal Site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artisitieke plekjes die je tijdens de opleiding in een creatieve mindset brengen.

Het aantal plaatsen is beperkt tot 12. Wie zich het eerst aanmeldt, krijgt de plek.

PRIJS

De prijs voor deze 6-daagse Loopbaancoach-opleiding bedraagt €3.125. Maak gebruik van de KMO portefeuille om financieel te worden gesteund (tot max. 30% van het inschrijvingsgeld). Ons erkenningsnummer is DV.O216260. Hierdoor betaal je 2.187,5 euro.

Dit bedrag is inclusief syllabus, oefenbundels, set waarden en talentenkaartjes. Je ontvangt tevens het boek Authentieke Intelligentie van Elke Geraerts.

Combineer je deze specialisatieopleiding met onze andere coachopleidingen? Dan ontvang je 10% korting op het tarief van de specialisatie (geldig op Basisopleiding, Veerkracht Coachopleiding & Kinder- en Jongeren Veerkrachtcoachopleiding)

Prijzen zijn exclusief 21% BTW.

MEER INFO EN VOORWAARDEN

Neem contact op met Ann Devynck voor gedetailleerde info en voorwaarden. Of laat je gegevens achter op deze pagina.

Contact via telefoon: +32 476 90 69 03 of e-mail: [email protected]

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang bent u 25% van de inschrijvingsfee verschuldigd.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Anja Van Nueten

  Anja Van Nueten

  Better Minds at Work

  Anja heeft meer dan 20 jaar ervaring bij internationaal productiebedrijf als verantwoordelijke People Development en Interne Communicatie. Ze was nauw betrokken bij diverse leer- en veranderingstrajecten waar coaching van medewerkers integraal deel van uitmaakten. Ze kent als geen ander het belang van veerkracht en welzijn en het positieve effect hiervan op mensen. Haar ervaring met diverse thema’s binnen HR en organisaties zorgt voor een grote connectie met de werkvloer. Anja genoot diverse opleidingen op het vlak van leidinggeven, persoonlijke ontwikkeling, communicatie en coaching. Haar ondernemende spirit zorgde ervoor dat Anja zich specialiseerde in individuele loopbaan- en burn-out-begeleiding. Ze gelooft oprecht in mensen en hun mogelijkheden. Hen begeleiden in hun groei en het bereiken van hun doelen, inspireert haar het meest. Via coaching en training inspireert ze medewerkers om hun kwaliteiten en talenten te ontdekken, op waarde te schatten en verantwoordelijkheid te nemen voor hun werkgeluk. Ze reikt de juiste tools aan, op maat van ieders specifieke behoeftes en situatie, zodat mensen meer in hun kracht staan en effectief stappen durven zetten naar meer voldoening en welbevinden. Op de werkvloer maar ook in de privésfeer. Anja is als coach en trainer een vaste waarde binnen het Better Minds-team rond thema’s als mentale veerkracht, loopbaanbegeleiding, stress-management, en personal branding. Ze heeft vele coaching- en trainingsuren op de teller staan met diverse profielen uit verschillende sectoren (Telenet, Praxair, Puratos, Vito, Absolem, Unizo, Bank van Breda, Uitgeverij Pelckmans, Sapim, Carglass, Volvo…) Naast warm-menselijk is ze ook resultaatgericht. Actieve opvolging dus, met een warme glimlach en aandacht op maat van de klant.

  Better Minds at Work

 • Ann Devynck

  Ann Devynck

  Better Minds at Work

  Met het talent om mensen echt te laten groeien én met ruime ervaring aan beide kanten van de HR tafel, is Ann een uitzonderlijke coach & HR expert. Vanuit haar ‘eagerness’ om het beste uit mensen te kunnen halen, zet Ann als coach in op het ontdekken van talenten, drijfveren, en energiegevers. Door nieuwe inzichten en opties te ontdekken, weet je beter welke richting je uit wil, leer je bewuste keuzes te maken, krijg je meer zelfvertrouwen, én ontwikkel je meer geloof in je kunnen. Haar jarenlange ervaring in de bedrijfswereld, zorgt voor scherpe inzichten en concrete, waarneembare veranderingen. Ann staat bekend voor haar mensgerichte aanpak in een sfeer van onderling vertrouwen. Discretie, doortastendheid en een open, eerlijke en respectvolle aanpak liggen aan de basis van haar succes. Bij Better Minds at Work is zij niet alleen coach, maar begeleidt zij ook leidinggevenden en executives in ontwikkeling en leiderschap. Daarnaast is zij ook de drijvende kracht en trekker van de loopbaancoachopleiding. Heb je interesse in (loopbaan)coaching? Contacteer Ann voor een gratis intakegesprek.

  Better Minds at Work

 • Miet Leijssen

  Miet Leijssen

  Better Minds at Work

  Miet Leijssen is expert op vlak van veerkracht, worklife issues en focus. Ze heeft een ruime ervaring in HR-management in zowel kleine als grote ondernemingen. Als coach, trainer en senior recruiter heeft ze duizenden mensen geïnterviewd, managers en directeurs begeleidt in talentbeslissingen, alsook loopbaanthema’s op de strategische kaart gezet. Nu is het al jaren haar missie om mensen te coachen, trainen of inspireren om terug meer energie te voelen in hun werk en hun leven. Zij heeft oog voor talenten en mensen laten (her)ontdekken wat deze talenten zijn en hoe je deze ten volle kan inzetten. Ze is gedreven in mensen zelf richting te laten geven in hun loopbaan en bewuste keuzes te laten maken. Als arbeidssociologe en gecertificeerd coach past zij een waarderende en oplossingsgerichte aanpak toe in haar coachings, trainingen en workshops. Ze is ook gecertificeerd Insights Discovery trainer. Miet staat positief en gepassioneerd in het leven en houdt van een waarderende en oplossingsgerichte aanpak. Mensen houden van haar enthousiasme, drive en pragmatisch – menselijke aanpak.

  Better Minds at Work

Tijdstip

Februari 10 (Donderdag) 09:30 - Mei 12 (Donderdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Better Minds at Work Stokerijstraat 17, 2110 WijnegemBetter Minds Circles

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23