Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

juli 2023

06jul(jul 6)09:3025aug(aug 25)16:30Summer Academy - Basisopleiding: Better Minds CoachBetter Minds Coach opleiding is een basisopleiding voor professionals die het coachen willen inzetten als een krachtig instrument om het mentaal kapitaal van mensen en organisaties te versterken. Studiemateriaal zal na inschrijving beschikbaar worden gesteld, zodat dit door middel van zelfstudie op eigen tijdstippen en eigen leertempo kan ingestudeerd worden. De 4 dagen fysieke opleiding zijn bedoeld om zelf aan de slag te gaan en gaan we 100% oefenen.

Details

In onze snelveranderende wereld zijn levenslang leren en zelfontplooiing niet langer een overbodige luxe. Coachen als leerinstrument wint dan ook in toenemende mate terrein: het is een wetenschappelijk onderbouwde en beproefde manier om mensen op interactieve wijze te begeleiden naar meer zelfbewustzijn en groei.

Deze opleiding is een onderdeel van onze Summer Academy en vindt plaats in juli & augustus. Het is een combinatie van online & offline leren. Er zal content doorgestuurd worden die via zelfstudie beheerst dient te worden. Nadien volgen er 4 dagen fysieke opleiding waarbij we aan de slag gaan en 100% oefenen. 

Deze basisopleiding richt zich naar professionals die het coachen willen inzetten als een krachtig instrument om het mentaal kapitaal van mensen en organisaties te versterken.

Coaching is en blijft mensenwerk. Het succes van een coachtraject is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de coach: zijn/haar attitude, kennis, vaardigheden en focus zijn bepalend voor het uiteindelijke groeiproces van de coachee. Het spreekt dan ook voor zich dat professionele coaching een grondige opleiding vereist. Deze basisopleiding wil daarin een fundamentele eerste stap zijn: een gedreven en praktijkgerichte training in de basiscompetenties van een professioneel coach.

In deze opleiding leg je de basis om je naderhand verder te specialiseren. Binnen de Better Minds Academy kan je doorstromen naar één van de vier volgende specialisatie-domeinen:

1) Veerkrachtcoach (stress & burn-out)

2) Kinder & jongeren Veerkrachtcoach

3) Loopbaancoach

4) Organisatiecoach

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING?

 • Voel jij je geroepen om mensen in hun kracht te zetten? Droom je ervan hen uit hun comfortzone te halen en hen te stimuleren tot groei?
 • Wil je als zelfstandig coach aan de slag? Of vervul je een coachende rol binnen de organisatie waar je voor werkt? (bv. als leidinggevende/HR professional/preventieadviseur/vertrouwenspersoon/trainer)
 • Ben je op zoek naar een vorming die sterk evidence based en tegelijk hands on is?

Dan is deze basisopleiding iets voor jou!

TOELATINGSVOORWAARDEN

​+ Je hebt een bachelor- of masterdiploma of een gelijkgesteld cognitief niveau

+ Je hebt minimaal 3 jaar algemene werkervaring

+ Je hebt voldoende mogelijkheden en tijd om de geleerde competenties in een reële context te oefenen.

+ Je onderbouwt je ervaring en motivatie in een intakegesprek met de lesgevers. Dit intakegsprek dient om het beginniveau van de deelnemers in te schatten en zo een evenwichtige groepssamenstelling te garanderen.

HOE?

De opleiding volgt heldere doelstellingen en is opgebouwd volgens een goed doordacht curriculum. Ze is opgebouwd vanuit een duidelijk methodisch kader en wil een sterk ervaringsgerichte training zijn, waarin je vanaf dag 1 je coachvaardigheden oefent in een kleine groep en met reële vragen. De kracht van het groepsproces en het collegiaal leren zijn van onschatbare waarde voor een professionele ontwikkeling waarin menselijk kapitaal centraal staat. We geloven dus niet in klaslokalen volgepakt met deelnemers, maar kiezen bewust voor kleine groepen waarin veiligheid en vertrouwen centraal staan.

Tijdens de meeste lesdagen zijn er 2 trainers aanwezig voor persoonlijke begeleiding: net die extra touch die deze opleiding uniek maakt.

PROGRAMMA

Het programma behandelt de basiscompetenties van een professioneel coach, waaronder:

+ Effectief communiceren vanuit een evenwichtige relatie

+ Zelfreflectie; je eigen attitude leren kennen en bijsturen

+ Richting geven aan het coachproces

+ Analyseren van de coachvraag

+ Opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan

+ Inzetten van hulpbronnen

+ Vertrekken vanuit (ethische) gedragscodes

De bouwstenen voor deze basiscompetenties worden trapsgewijs aangereikt en ingeoefend.

Na deze Better Minds Basis-coachopleiding ben je in staat om je verder te specialiseren als Veerkrachtcoach, Kinder- en jongerencoach, Loopbaancoach of Organisatiecoach. Je bouwt als het ware verder aan een gedegen loopbaan als Professioneel Coach. Daarnaast bieden wij onze alumni inspirerende navormingen en intervisiemomenten aan.

JOUW ONTWIKKELING IS ONZE ZORG

Jouw professionele vorming vindt plaats op verschillende niveau’s.

Leergroepen

Naast de reguliere lesdagen verwachten we van deelnemers dat ze zich onderling organiseren in leerbijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten reflecteer je samen met anderen op het leerproces en op jouw functioneren als coach. Je deelt ervaringen, oefent je competenties, observeert en geeft feedback. Op die manier verdiep en consolideer je je ontwikkeling.

Opdrachten en evaluatie

Naast de lesdagen en leergroepen verwachten we dat je zelfstandig gaat oefenen. De praktijkopdrachten bestaan uit het voeren van een coachgesprek met een cliënt in (a) een fictieve context (oefensituatie met bv. je partner, een vriend, een kennis) en (b) een reële context (een geprek met een cliënt die je opneemt op video). Van beide gesprekken maak je een reflectieverslag, waarin je reflecteert over je eigen handelen.

Daarnaast voer je een persoonlijk gesprek met één van jouw trainers. Samen ga je bepalen waar je staat in je ontwikkeling en waar je nog sturing kan gebruiken. Leidraad voor het gesprek zijn je logboek (zie onder), onze observaties tijdens de trainingsdagen, de video-opname van een coachgesprek en jouw reflectieverslag hierover. De eindevaluatie gebeurt aan de hand de vooropgestelde basis- competentielijst.

Logboek, POP en portfolio

Tijdens de opleiding houd je een persoonlijk logboek bij. Je stippelt je ontwikkeling uit via een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP). Alle informatie bundel je in een portfolio.

CERTIFICERING

Deze basisopleiding is een solide basis om je naderhand verder te specialiseren en certificeren als professioneel coach.

JOUW TRAINERS VAN DIENST

Els Schepens en Johnny Weustenraed zijn de vaste trainers van dienst.

Lees hier hoe anderen Johnny & Els ervaren.

DATA

 • 6 & 7 juli
 • 24 & 25 augustus

We reiken jullie online het studiemateriaal aan, zodat jullie zelf al aan de slag kunnen gaan met de theoretische invalshoeken van onze opleiding. Het materiaal zal via Dropbox beschikbaar worden gesteld en bestaat uit ingesproken powerpoints, syllabus en filmpjes.

Hierdoor wordt enerzijds de theoretische inhoud gegeven via zelfstudiemateriaal en trainen we anderzijds 4 dagen in levende lijve waar we de theorie verankeren en vooral héél veel met elkaar aan de slag gaan met coachmethodieken en oefeningen. We willen immers maximale interactie en oefenmogelijkheden blijven garanderen. Eind augustus ronden we af en bewijzen jullie dan de behaalde competenties.

Lesdagen vinden telkens plaats van 9.30 tot 16.30 uur.

WAAR

De sessies vinden plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. Er is gratis parking voor de deur. De Kanaal Site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artisitieke plekjes die je tijdens de opleiding in een creatieve mindset brengen.

PRIJS
De prijs voor deze 4-daagse zomeropleiding bedraagt €2.600. Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Gedeelde betaling is mogelijk in schijven. Contacteer ons om hierover af te stemmen.
Dit bedrag is inclusief alle online documentatie en & 4 dagen fysieke opleiding met catering.
Combineer je deze specialisatieopleiding met onze andere coachopleidingen? Dan ontvang je 10% korting op het tarief van de specialisatie (geldig op Basisopleiding, Loopbaan Coachopleiding, Veerkracht Coachopleiding & Kinder- en Jongeren Veerkrachtcoachopleiding)

MEER INFO EN VOORWAARDEN

Neem contact op met Els Schepens voor gedetailleerde info en voorwaarden. Bij inschrijving laat je op deze pagina je gegevens al achter.

Contact via telefoon: +32 478 580184 of e-mail: [email protected]

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulatie is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Bij annulatie vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang wordt 25% van de inschrijvingsfee in rekening gebracht.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Els Schepens

  Els Schepens

  Better Minds at Work

  Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

  Better Minds at Work

 • Johnny Weustenraed

  Johnny Weustenraed

  Better Minds at Work

  Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele coach. Doorheen zijn loopbaan binnen de zorgsector raakte hij geboeid door menselijke gedragingen. Hij ondersteunt in zijn praktijk en in diverse organisaties mensen met stress en burn-outklachten. Hij is tevens docent aan de University Colleges Leuven-Limburg en traint leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden zowel in profit als in non-profit organisaties. Zijn aanpak is stimulerend, zorgzaam, verbindend, praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht met de nodige humor.

  Better Minds at Work

Tijdstip

Juli 6 (Donderdag) 09:30 - Augustus 25 (Vrijdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Organisator

Team Better Minds At Work[email protected]

Better Minds at Work Stokerijstraat 17, 2110 WijnegemBetter Minds Circles

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23