Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

augustus 2021

19aug(aug 19)09:3026(aug 26)16:303daagse zomereditie: Opleiding LoopbaanprofessionalGun jezelf deze zomer een luxetrip voor jouw brein met onze driedaagse zomereditie van de opleiding voor loopbaanprofessionals. Een blended-learning formule met een onderdompeling in de kernbegrippen van loopbaancoaching.

Details

Word professioneel loopbaancoach

Better Minds at Work organiseert een specialisatie-opleiding voor professionals die willen bezig zijn met loopbaanbegeleiding. Begeleid jij mensen op het vlak van loopbaanontwikkeling en wil je hierin jouw deskundigheid versterken, schrijf je dan zeker in voor deze opleiding.

Ieders loopbaan is voortdurend in beweging. Bij Better Minds at Work zien we die golf dagelijks. Het gevolg is een stijgende vraag naar loopbaanbegeleiding zowel binnen als buiten de organisatie. Loopbaanbegeleiding buiten de organisatie gebeurt vaak via de loopbaancheques van VDAB. Better Minds at Work is hierin ook een erkend loopbaancentrum.

VOOR WIE?

HR-professionals, HR-Business Partners, ervaren coaches, leidinggevenden en iedereen die wil werken aan talent en duurzaam HR-beleid en zich wil verdiepen tot de kernelementen van loopbaancoaching. Dit is een specialisatie-opleiding en ervaring in het coachen van mensen is noodzakelijk.

VEREISTE VOORKENNIS

Je beschikt reeds over de basisvaardigheden als coach en volgde de basis coachopleiding bij Better Minds at Work of een andere evenwaardige coachopleiding.

WAT LEER JE TIJDENS DEZE 3-DAAGSE SUMMER TRAINING?

 • Een loopbaanvraag verhelderen en hierin je rol als loopbaancoach opnemen.
 • Op een coachende en ontwikkelingsgerichte manier omgaan met loopbaanvragen.
 • Wendbaar en flexibel verschillende tools, methodieken en stijlen inzetten.
 • Coachees begeleiden in het vinden van hun passies en talenten.
 • Samen met je coachee een actieplan opstellen.
 • Stress/burn-out signalen herkennen, alsook psychosociale problematiek en doorverwijzen indien nodig.

PROGRAMMA

We beogen, in een persoonlijke en warme sfeer, het opleiden van de KERNvaardigheden voor loopbaanprofessionals die zich vlot willen profileren in zowel een organisatie- als individuele context.

De contacturen lopen van 9.30 tot 16.30 uur.

We reiken jullie online het studiemateriaal aan, zodat jullie zelf al aan de slag kunnen gaan met de theoretische invalshoeken van onze opleiding. Het materiaal zal via Dropbox beschikbaar worden gesteld en bestaat uit ingesproken powerpoints, syllabus en demo’s van oefeningen.

Hierdoor wordt enerzijds de theoretische inhoud gegeven via zelfstudiemateriaal en trainen we anderzijds 3 dagen in levende lijve waar we de theorie verankeren en vooral héél veel met elkaar aan de slag gaan met coachmethodieken en oefeningen. We willen immers maximale interactie en oefenmogelijkheden blijven garanderen.

Het programma is opgebouwd rond de KERN thema’s waar het in loopbaancoaching om draait. We bieden je een arsenaal aan oefeningen zodat je deze per loopbaanvraag kan inzetten op maat van je klant.

Dag 1 – 19 augustus: Wat wil ik?

Basisprincipes en oplossingsgerichte en ontwikkelingsgerichte technieken in loopbaancoaching
Bewustwording en zelfsturing: Het nadenken over wensen en waarden die van belang zijn voor de eigen loopbaan. Het gaat om bewustwording van wat de coachee belangrijk vindt in het leven, wat voldoening geeft en wat er nodig is om prettig te kunnen werken.

Oefeningen rond intakegesprek voeren aan de hand van verschillende methodieken.

Dag 2 – 20 augustus: Wat kan ik en vind ik belangrijk?

 • Bewustwording en kennis creëren over talenten en groeipotentieel.
 • Helderheid scheppen over wat iemand belangrijk vindt en wat hij nodig heeft om arbeidsvreugde te voelen in zijn job.
 • Hoe ontwikkel ik meer begrip voor collega’s of LG of hoe ga ik om met mijn allergieën bij anderen? Hoe ga ik om met conflicten?

Dag 3 – 26 augustus: Wie ben ik en wat heb ik nodig?

Diverse methodieken toepassen, specifiek gericht op het in kaart brengen van hindernissen en hulpbronnen en wat iemand nodig heeft om zijn talenten positief in te zetten.

 • Werken aan intrinsieke motivatie op identiteitsniveau en zingeving
 • Bewustwording van denkfouten en op zoek naar helpende gedachten
 • Angsten in kaart brengen en visualiseren met het oog op beweging te creëren.

EXTRA 1-DAAGSE MODULE: Future of Work
9 september

Je hebt samen met je klant in kaart gebracht wie hij is, wat hij kan, nodig heeft. Wat is nu de volgende stap? In deze module belichten we uitgebreid de competenties en jobs van de 21e eeuw en reiken we oefeningen aan die je klant  helpen om “in beweging” te komen. We geven tips rond het solliciteren anno nu. Daarnaast maken we je wegwijs in het ruime aanbod van VDAB zodat je ook op dit vlak je klant handvaten kan aanreiken om verder aan de slag te gaan en zijn droomjob te realiseren.

DIDACTISCHE AANPAK

We hebben onze opleidingen klaargestoomd om blended-learning mogelijk te maken. Onze focus ligt op de positieve psychologie en oplossingsgericht en ontwikkelingsgericht coachen. Onze aanpak is gefundeerd vanuit zowel de nieuwste wetenschappelijke inzichten als vanuit de praktijk. We werken rond zelfanalyse, zelfsturing, identiteit en zingeving.  Vanuit onze eigen praktijkervaring reiken we verschillende loopbaanthema’s aan, waarbij we telkens aan de slag gaan met specifieke oefeningen rond dit thema.

 • Voorafgaandelijk aan de opleiding vindt een persoonlijk intakegesprek plaats om de wederzijdse verwachtingen helder te schetsen.
 • Het is een combinatie van online & offline leren. Er zal content doorgestuurd worden die via zelfstudie beheerst dient te worden. In de 3 dagen fysieke opleiding gaan we aan de slag en oefenen we 100%.
 • Feedback is food for champions! We observeren je tijdens de oefeningen en geven je onmiddellijk tips en feedback.
 • De leerdoelstellingen sluiten nauw aan bij het traject van loopbaancoaching. Per onderdeel krijg je diverse oefeningen aangeboden. Zo kan je later makkelijk inspelen op de leerstijl van zowel je klant als jezelf.
 • We plaatsen persoonlijke feedback, vertrouwen en verbondenheid centraal in onze opleidingen. We beperken het aantal deelnemers per groep bewust tot 12. Vanaf 8 personen zijn we met 2 trainers aanwezig om deze persoonlijke feedback en aandacht te garanderen.
 • We werken bewust met 2 verschillende trainers met specifieke ervaring en expertise. Twee trainers dat betekent 2 stijlen, 2 keer feedback, 2 keer zoveel meer inspiratie! (specifiek voor de summer!)

LESMATERIAAL

 • Toegang tot zelfstudiemateriaal via Dropbox
 • Uitgebreide syllabus met theoretische achtergrond en diverse oefeningen per fase in het begeleidingstraject.
 • Aparte oefenbundel waarmee je onmiddellijk aan de slag kan in jouw praktijk.
 • Inspirerende video’s
 • Demo’s van de belangrijkste oefeningen
 • Interessante links naar diverse websites waar je informatie vindt en praktische tips voor jezelf én je coachee.
 • ….

JE KIEST VOOR DEZE OPLEIDING BIJ BETTER MINDS AT WORK ALS JE:

 • Jouw coachvaardigheden verder wilt verdiepen op het vlak van loopbaancoaching.
 • Houdt van veel interactie en oefening.
 • Naar huis wilt gaan met talrijke tools, methodieken en oefeningen die je specifiek op maat van je klant kan inzetten.
 • Persoonlijke feedback belangrijk vindt.
 • Je wil bijdragen aan duurzame inzetbaarheid in je organisatie.
 • Je bent een ervaren coach die zich wil specialiseren tot loopbaancoach of methodieken wil inzetten in huidige praktijk of interne rol.
 • Graag als coach zelf gecoacht wil worden (vaak duo-lesgevers).

ONZE EXPERTISE

Onze trainers komen uit de bedrijfswereld / HR en zijn zelf loopbaanprofessionals met veel jaren ervaring zowel op het vlak van individuele coachings als met loopbaantrajecten in organisaties.

Maak hier kennis met Ann Devynck.

Maak hier kennis met Anja Van Nueten.

Ervaar deze opleiding in volgende video!

WANNEER

 • 19 augustus
 • 20 augustus
 • 26 augustus
 • Extra module: 9 september

WAAR

De sessies vinden plaats op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. Er is gratis parking voor de deur. De Kanaal Site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artisitieke plekjes die je tijdens de opleiding een creatieve mindset zullen geven.

Het aantal plaatsen is beperkt tot 12 dus wie zich het eerst aanmeldt, krijgt de plek.

PRIJS

Het tarief van de drie daagse bedraagt 1.950. De extra module bedraagt 650 euro. Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief syllabus, toegang tot zelfstudiemateriaal, oefenbundels, set waarden en talentenkaartjes, boek Authentieke Intelligentie van Elke Geraerts.

Als je de Basisopleiding combineert met één van de specialisaties (veerkrachtcoach, mentaal kapitaal coach of loopbaancoach) ontvang je 10% korting op het tarief van de specialisatie.

Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund. Ons erkenningsnummer is DV.O216260.

ANNULATIEVOORWAARDEN

Annulering is kosteloos tot en met 15 kalenderdagen voor aanvang van de opleiding. Vanaf 14 kalenderdagen voor aanvang bent u 10% van de inschrijvingsfee verschuldigd.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Anja Van Nueten

  Anja Van Nueten

  Better Minds at Work

  Anja heeft meer dan 20 jaar ervaring bij internationaal productiebedrijf als verantwoordelijke People Development en Interne Communicatie. Ze was nauw betrokken bij diverse leer- en veranderingstrajecten waar coaching van medewerkers integraal deel van uitmaakten. Ze kent als geen ander het belang van veerkracht en welzijn en het positieve effect hiervan op mensen. Haar ervaring met diverse thema’s binnen HR en organisaties zorgt voor een grote connectie met de werkvloer. Anja genoot diverse opleidingen op het vlak van leidinggeven, persoonlijke ontwikkeling, communicatie en coaching. Haar ondernemende spirit zorgde ervoor dat Anja zich specialiseerde in individuele loopbaan- en burn-out-begeleiding. Ze gelooft oprecht in mensen en hun mogelijkheden. Hen begeleiden in hun groei en het bereiken van hun doelen, inspireert haar het meest. Via coaching en training inspireert ze medewerkers om hun kwaliteiten en talenten te ontdekken, op waarde te schatten en verantwoordelijkheid te nemen voor hun werkgeluk. Ze reikt de juiste tools aan, op maat van ieders specifieke behoeftes en situatie, zodat mensen meer in hun kracht staan en effectief stappen durven zetten naar meer voldoening en welbevinden. Op de werkvloer maar ook in de privésfeer. Anja is als coach en trainer een vaste waarde binnen het Better Minds-team rond thema’s als mentale veerkracht, loopbaanbegeleiding, stress-management, en personal branding. Ze heeft vele coaching- en trainingsuren op de teller staan met diverse profielen uit verschillende sectoren (Telenet, Praxair, Puratos, Vito, Absolem, Unizo, Bank van Breda, Uitgeverij Pelckmans, Sapim, Carglass, Volvo…) Naast warm-menselijk is ze ook resultaatgericht. Actieve opvolging dus, met een warme glimlach en aandacht op maat van de klant.

  Better Minds at Work

 • Ann Devynck

  Ann Devynck

  Better Minds at Work

  Met het talent om mensen echt te laten groeien én met ruime ervaring aan beide kanten van de HR tafel, is Ann een uitzonderlijke coach & HR expert. Vanuit haar ‘eagerness’ om het beste uit mensen te kunnen halen, zet Ann als coach in op het ontdekken van talenten, drijfveren, en energiegevers. Door nieuwe inzichten en opties te ontdekken, weet je beter welke richting je uit wil, leer je bewuste keuzes te maken, krijg je meer zelfvertrouwen, én ontwikkel je meer geloof in je kunnen. Haar jarenlange ervaring in de bedrijfswereld, zorgt voor scherpe inzichten en concrete, waarneembare veranderingen. Ann staat bekend voor haar mensgerichte aanpak in een sfeer van onderling vertrouwen. Discretie, doortastendheid en een open, eerlijke en respectvolle aanpak liggen aan de basis van haar succes. Bij Better Minds at Work is zij niet alleen coach, maar begeleidt zij ook leidinggevenden en executives in ontwikkeling en leiderschap. Daarnaast is zij ook de drijvende kracht en trekker van de loopbaancoachopleiding. Heb je interesse in (loopbaan)coaching? Contacteer Ann voor een gratis intakegesprek.

  Better Minds at Work

Tijdstip

19 (Donderdag) 09:30 - 26 (Donderdag) 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Better Minds at Work Stokerijstraat 17, 2110 WijnegemBetter Minds Circles

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23