Better Minds Academy Opleiding

Keer terug naar opleidingenSchrijf je hier in

september 2021

10sept09:3016:30VOLZET - Terugkomdag alumni: Kernkwadrant Ofman en dramadriehoekIn deze opleiding duiken we in de kernkwadranten van Ofman en de drama- winnaarsdriehoek uit de Transactionele Analyse

Details

Versterk je expertise als Better Minds alumni en leer tijdens verschillende terugkomdagen om je expertise als coach te verdiepen. Om je professionaliteit als veerkrachtcoach of stress en burn-out coach, loopbaancoach of organisatiecoach aan te scherpen, organiseert de Better Minds Academy een aantal verdiepingssessies.

Deze sessies inspireren je om je als coach steviger te positioneren ten aanzien van je cliënten, je collega’s en de markt. Je kan je cliënten beter motiveren tot gedragsverandering, je kan je team en collega’s inspireren en trots zijn op je vak als coach. Een prettige en efficiënte manier om je werkplezier te verhogen en up-to-date te blijven van werkwijzen.

INHOUD

We duiken in de kernkwadranten van Ofman en de drama- winnaarsdriehoek uit de Transactionele Analyse.

Coachen vanuit kernkwaliteiten (Daniël Ofman) betekent inzicht krijgen in en gebruik maken van de natuurlijke krachten van een coachee. Iedereen heeft kwaliteiten. Een aantal kwaliteiten hebben we aangeleerd en ontwikkeld. Een aantal bezitten we van nature, dat zijn onze kernkwaliteiten. Een kernkwaliteit vormt samen met de valkuil, allergie en uitdaging een kernkwadrant. Het model geeft de samenhang weer tussen de kernkwaliteit en de andere eigenschappen die hiermee verbonden zijn. De kracht van dit model zit in zijn eenvoud, reikwijdte en diepgang.

Reflecteren met kernkwaliteiten brengt iemand tot de kern van waaruit hij handelt en geeft handvatten voor je coachee om zich te ontwikkelen in goede relatie met anderen. Tegelijkertijd is het een krachtig instrument voor de ontwikkeling van de coach zelf.

De Dramadriehoek uit de transactionele analyse van Karpman heeft een zeer praktische waarde bij het coachen. Het is een middel om communicatierelaties (transacties) in kaart te brengen: het maakt inzichtelijk hoe transacties uitgewisseld worden, met jezelf en met de omgeving. Het model laat herhalende, vaak destructieve interactiepatronen zien. In die patronen zijn drie rollen te herkennen die van Aanklager, Redder en Slachtoffer. De dramadriehoek is niet constructief, kost energie, heeft een herhalend patroon en bestaat uit ongelijke rollen. In de dramadriehoek neemt niemand de verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag.

Naast het in kaart brengen van de communicatierelaties en reflectie hierover, ligt de kracht van het coachen vooral in hoe je je coachee uit deze dramadriehoek leidt en een route biedt naar de winnaarsdriehoek.  Dit begint met het bewust worden van je houding ten opzichte van jezelf en van de ander. Vanuit een winnende mindset krijg je inzicht in hoe je een ander in de ‘Winnaarsdriehoek’ brengt.

DOOR WIE

Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen.
De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie.
Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

WANNEER

Deze terugkomdag vindt plaats op 10 september 2021, van 9u30-16u30.

LOCATIE 

De sessies gaan door op een prachtige en inspirerende plek in Wijnegem, goed bereikbaar vanaf de snelweg. De Kanaal site is van de hand van Axel Vervoordt en heeft verschillende artistieke plekjes die je tijdens de opleiding een positieve mindset zullen geven.

We voorzien alles zodat de masterclass Corona-proof kan doorgaan.

VOOR WIE

Deze sessies zijn bestemd voor iedereen die reeds een coachopleiding heeft gevolgd, bij Better Minds at Work. Alle alumni zijn welkom; de sessies gaan door indien het minimum aantal van acht deelnemers is bereikt.

Voertaal is Nederlands.

Indien je meer info wilt om te beslissen of deze masterclasses iets voor jou zijn, aarzel niet om ons te contacteren.

PRIJS

De kostprijs bedraagt €150. We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn.

Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. Parking voor de deur.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund.

Deze opleiding wordt gegeven door

 • Els Schepens

  Els Schepens

  Better Minds at Work

  Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

  Better Minds at Work

Tijdstip

(Vrijdag) 09:30 - 16:30

Locatie

Better Minds at Work

Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem

Schrijf je in

  Sign up for our newsletter


  Contacteer ons voor meer info

  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23