augustus 2021
Details
Hybride organisatie De pandemie heeft jouw organisatie en jouw team gedwongen om een grote reset te maken. Aanvankelijk zochten we naar manieren om snel en gezwind verder te
Details
Hybride organisatie
De pandemie heeft jouw organisatie en jouw team gedwongen om een grote reset te maken. Aanvankelijk zochten we naar manieren om snel en gezwind verder te werken van thuis. Maar het is ondertussen duidelijk dat deze nieuwe vorm van werken een blijver is. Dat betekent dat we onze organisaties, teams en afdelingen moeten klaarstomen om hybride werken en leven zo goed mogelijk te verweven voor alle medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat dit niet alleen ‘een moeten’ is maar dat het in je organisatie als een kans wordt gezien? Een kans om voor eens en voor altijd de balans op te maken en ons werk te optimaliseren, mét behoud van ambitieuze targets en met behoud van positiviteit en veerkracht!
De balans opmaken
Ook jij en je team hebben deze tijd veerkracht getoond. Onzekerheid, rouw en frustratie stonden centraal. Natuurlijk waren er silver linings, maar er is wel een prijs betaald! Daarom is het tijd voor een inspiratie-injectie van Focus Learning Journeys & Better Minds at Work. Samen de balans opmaken en vooruitkijken. Profiteer van deze Belgisch/ Nederlandse co-productie.
Vooruitkijken!
Het is tijd om vooruit te kijken. Eén ding is zeker: we gaan niet terug naar het oude normaal. Tijdens deze zes interactieve masterclasses krijg je antwoord op onder meer de volgende vragen:
- Wat zijn de geheimen van leidinggeven op afstand?
- Hoe hou je je team betrokken en gemotiveerd?
- Voor welke zaken kom je straks nog wél naar kantoor?
- Hoe voorkom je ziekmeldingen en hoe investeer je in de veerkracht van je mensen?
- Hoe gaat werken in het (post)corona tijdperk eruitzien?
AANBOD
Zes masterclasses met de beste docenten van België en Nederland. Super-inspirerend en toepasbaar. Maak de balans op en kijk vooruit met ons. Prijs voor de hele serie is €595,- Neem deel met je team en profiteer van een flinke korting: 5 halen = 4 betalen.
OPBRENGST
- Visie: je ontwikkelt een visie op werken in het (post)corona tijdperk
- Perspectief: je zet deze visie met je team om in ACTIE
- Verbinding: je groeit als team naar elkaar toe
PROGRAMMA
Overzicht:
Deze zes interactieve masterclasses worden gebroadcast via Zoom. De tijden ( 3 x in de ochtend en 3 x in de middag):
Masterclass 1 juli – 09.00 tot 11.00 uur
Masterclass 8 juli – 16.00 – 18.00 uur
Masterclass 15 juli – 09.00 – 11.00 uur
Masterclass 5 aug. – 09.00 – 11.00 uur
Masterclass 19 aug – 16.00 – 18.00 uur
Masterclass 25 aug – 16.00 – 18.00 uur
Details:
1 juli – Samenwerken in het post-corona tijdperk – Dr. Kilian Wawoe
dr. Kilian Wawoe veegde de afgelopen 1,5 jaar zijn agenda schoon en ging volledig voor zijn onderzoek over samenwerken in het post-corona tijdperk.
De onderzoeker, key note speaker en auteur interviewde enkele honderden mensen, deed research, schreef een boek over post-corona en nu treedt hij bij Focus learning Journeys naar buiten met zijn verhaal. De kern van zijn betoog is dat werken een teamprestatie is. Mensen zijn op zoek naar 1. verbinding 2. groei en 3 autonomie. Wat dit betekent voor de toekomst van het kantoor hoor je tijdens deze masterclass.
Wat wordt precies de rol van techniek? Hoe gaat werken en leren er uitzien in het post Corona tijdperk? Ook al wordt het de komende tijd ‘roeien met de riemen die je hebt’, we komen hier uiteindelijk beter uit! Dit college in vergelijkend perspectief biedt je ook de kans om te benchmarken in een andere wereld en daarvan te leren.
- Moeten we in de toekomst nog naar kantoor en zo ja waarvoor?
- Gaan we de 40 – urige werkweek verlaten?
- Hoe houden we prive en werk gescheiden?
- Hoe gaan we om met werk – eenzaamheid? Hoe zorg je ervoor dat jij en je medewerkers gemotiveerd blijven?
- Dat iets technisch mogelijk is betekent nog niet dat dat de beste optie is: hoe willen we gebruik maken van techniek?
8 juli – ‘Working apart, together’ (over leidinggeven op afstand) – Prof. dr. Erik Franck
Als je in teams de vraag stelt wat nodig is om in vertrouwen (op afstand) te kunnen samenwerken, krijg je steevast ‘communicatie’ en ‘eerlijkheid’ als eerste antwoorden. Hoe komt het dan dat – terwijl we allemaal weten wat er nodig is om goed samen te werken – het in een aantal gevallen misloopt? Feedback is onmisbaar als je met anderen samen leeft en samenwerkt en toch is dat lastig, zeker op afstand. in het vorige college hoorden we voor welke zaken we nog naar kantoor gaan. Tijdens dit college hoor je hoe je de tijd samen optimaal benut! En als we niet op kantoor zijn – hoe je leiding op afstand geeft. Hoe hou je de vertrouwensband? Hoe zorg je voor verbinding en feedback? Hoe ondersteun je mensen en hun groei?
15 juli – Never waste a good crisis (lessen uit de positieve psychologie) – Elke Smeets
Elke crisis biedt kansen, onder druk worden zaken vloeibaar. Maar als mensen zijn we geneigd om ons tegen verandering te verzetten. Je merkt dit ook vast in het team waaraan je leiding geeft. Terwijl verandering juist tot groei leidt. En groei is ons levensdoel!
Elke Smeets is specialist in de positieve psychologie en de daarbij horende groei mindset (Lees ook: Carol Dweck en Martin Seligmann). Tijdens deze masterclass neemt Elke je heel praktisch mee in een reis door de positieve psychologie. Een frisse douche! Toepasbaar en lichtvoetig, met compassie voor jezelf en je medewerkers…
5 augustus – Hoe hybride werken en veerkracht elkaar kunnen versterken – Dr. Elke Geraerts
De afgelopen maanden hebben we met zijn allen een spoedcursus digitalisering gehad. Tijdens dit werkcollege gaan we dieper in op de onvervangbare kwaliteiten van ons menselijk brein. Geraerts pleit voor een flinke investering in verbeeldingskracht, empathie en mentale lenigheid. Juist in een tijd van digitalisering. Dit college is een call to action! Een call to action voor een optimistischer leven met meer controle, meer werkplezier en minder stress. Inzicht in het brein is hierbij een vereiste.
– Wat doen online werken & chronische stress met ons brein?
– Hoe houd jij jezelf en je team mentaal fit en veerkrachtig?
– Wat is het geheim van geconcentreerd en effectief werken?
19 augustus – De theorie over stress en het brein toegepast in een crisis – wat hebben we geleerd? – Prof. dr. Theo Compernolle
Stress kan schade berokkenen aan mensen en organisaties, maar stress helpt ons ook om creatief te zijn en topprestaties te leveren. De beste metafoor voor wat stress in feite is, is de boog. De stress in de boog geeft de pijl de energie die nodig is om het doel te bereiken! Zonder stress in de boog komt de pijl nergens. Als men de boog echter te hard aanspant, “overspant”, dan verliest ze haar veerkracht. Hetzelfde gebeurt als men na gebruik de boog vergeet te “ont-spannen”! Er bestaat dus positieve en negatieve, gezonde en ongezonde stress, stimulerende en verlammende, fantastische stress en dodelijke stress, eu-stress en dis-stress.
De vraag is dus niet: hoe voorkom ik stress, maar hoe houd ik mijn stress te vriend.
25 augustus – De psychologie van thuiswerken/werken op afstand – Dr. Ben Tiggelaar
Goed thuiswerken begint met toegeven dat het niet alleen maar leuk is. Bij een deel van je collega’s leidt thuiswerken tot fysieke en mentale problemen. Omdat ze te weinig mensen zien, omdat het thuis te druk is of omdat ze jou missen. Thuiswerken volhouden, draait in die zin ook niet om wilskracht. Volhouden draait veeleer om het stimuleren van positieve emoties. Bijvoorbeeld door sociaal contact of door het afstrepen van to do’s op een lijstje. De dopamine die daarbij vrijkomt, zorgt dat je zin houdt in de rest van de werkdag.
– Hoe organiseer jij je ideale thuiswerkdag?
– De toepassing van de top-10 thuiswerktips
– Hoe bewaak je de werk-privébalans?
PRIJS
Prijs voor de hele serie is €595. Neem deel met je team en profiteer van een flinke korting: 5 halen = 4 betalen.
Kan je een sessie niet bijwonen? Geen probleem, we sturen je nadien een unieke link zodat jij de sessie kan herbekijken (uitgezonderd sessie van 25 augustus).
Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund. Noteer bij opmerkingen of je hiervan gebruik wil maken.
Tijdstip
(Woensdag) 00:00 - 00:00
Sign up for our newsletter
Contacteer ons voor meer info
[email protected]
+32 (0)3 297 32 23