Julien De Wit - Better Minds at Work Skip to main content

Julien De Wit

Julien De Wit is auteur, columnist, spreker, moderator én strategy & communications consultant. Hij zet zich in het bijzonder in voor de belangen van jongeren en jonge volwassenen, en zoekt handvaten om de onzekerheid in de maatschappij het hoofd te bieden.

Julien zet zich in voor tal van sociale doelen. In het bijzonder zet hij zich in voor jongeren. Hij studeerde internationale betrekkingen aan de universiteit van Antwerpen. Voor de denktank Brussels International Center for Human Rights and Research schrijft hij een maandelijkse bijdrage over sociale thema’s, internationale veiligheid en onderwijs. Julien was lang voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten en is woordvoerder van het Antwerpse studentenoverleg. Julien is daarnaast professioneel actief als strategisch (communicatie)consultant met een hart voor de techsector.

Lezingen

Productiviteit voor Young Professionals – how to get things done

Young professionals bevinden zich in een cruciale fase van hun carrière, waarin eindeloze mogelijkheden en hoge verwachtingen van zowel zichzelf als de werkvloer samenkomen. Het kan een uitdaging zijn om productief te blijven zonder de balans kwijt te raken. Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen druk bezig bent, maar daadwerkelijk impact maakt? En hoe bereid je je in de eerste maanden van je carrière voor op succes?

In deze lezing ontdek je:

  • Wat is échte productiviteit?
  • Concrete tips voor een productiever bestaan als young professional.
  • De kracht van focus en prioriteiten stellen.
  • Productiviteitstools die écht werken.
  • Balans
  • Inspirerende cases

SOS Gen Z

Tijdens de lezing ‘HR en Gen Z’ gaat auteur en columnist Julien De Wit samen met een professioneel publiek op zoek naar hoe we Gen Z op de werkvloer beter kunnen begrijpen. Hoe staan ze in het leven? Wat denken zij? Wat zoeken ze in een baan en waar knappen ze op af? Dit onderzoeken we samen in een interactieve lezing en workshop.

De trends en ideeën die worden besproken, zijn gebaseerd op het boek Ge(e)neratie, dat in 2023 werd gepubliceerd bij Uitgeverij Ertsberg. Het boek werd goed ontvangen door zowel het brede publiek als de media. Voor deze lezingenreeks werd ook informatie gehaald uit de columns die Julien schrijft voor het zakenmagazine Trends. Zowel het boek als de carrièrecolumns in Trends zijn gebaseerd op meer dan 250 bronnen, gesprekken met zo’n 70 jongeren en interviews met 27 experts.

De lezing bestaat uit vijf delen:

  1. Gen Z in de 21e-eeuwse maatschappij.
  2. Gen Z op de werkvloer: gedrag, trends en voorkeuren.
  3. Wat bedrijven kunnen doen om Gen Z aan te trekken én te behouden.
  4. Gen Z in relatie tot andere generaties op de werkvloer.
  5. Q&A.

(On)zekerheid op de werkvloer

Onzekerheid op de werkvloer is een realiteit waarmee we allemaal vroeg of laat te maken krijgen: veranderende rollen, imposter syndrome, economische onzekerheid of simpelweg het gevoel dat je je niet lekker voelt binnen het team. Als auteur van het boek Onzeker – hoe overleven in een onzekere wereld gaat Julien De Wit samen met het publiek op zoek naar houvast.

In deze lezing ontdek je:

  • Wat onzekerheid is en hoe het je tegenhoudt.
  • Signaalherkenning : Hoe merk je bij jezelf of bij collega’s dat onzekerheid een rol speelt? Van verminderde motivatie tot een angst om fouten te maken.
  • Effectieve strategieën om onzekerheid om te buigen naar kansen: We bespreken hoe je veerkracht ontwikkelt, open communicatie bevordert en vertrouwen opbouwt binnen teams, zodat onzekerheid geen struikelblok maar een springplank wordt naar groei.
  • Inspirerende cases uit de praktijk: Ontdek hoe bedrijven zoals Apple door middel van transparante communicatie, organisatiecultuur en teamcoaching onzekerheid bij hun werknemers wisten om te zetten in verhoogde betrokkenheid en betere prestaties.

Of je nu een medewerker bent die worstelt met onzekerheid, een teamleider die een gezonde werkcultuur wil stimuleren, of een HR-professional die de juiste ondersteuning wil bieden: deze lezing biedt concrete inzichten en tools om met onzekerheid om te gaan en er sterker uit te komen.

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contacteer ons voor meer informatie


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23