Focusbeleid - Better Minds at Work Skip to main content

Focusbeleid

Zit je met vragen omtrent het al dan niet opstellen van richtlijnen inzake connectiviteit? Hoe gaat u als bedrijf of leidinggevende om met flexwerken en “het recht op onbeschikbaarheid of deconnectie”?

Door de digitalisering zijn we in de gelegenheid om andere vormen van samenwerken te verkennen. En dat creëert uitdagingen. Denk maar aan thuiswerken of werken in een multinational met verschillende tijdszones om maar enkele voorbeelden te noemen. Wat mogen we van onze medewerkers verwachten? Hoe gaat u om met individuele keuzes over digitalisering en het collectief belang?

Samen met u stellen we een Focusbeleid op, wat de visie en richtlijnen op de bereikbaarheid en beschikbaarheid van uw medewerkers en op het gebruik van de meest optimale touchpointsdefinieert. Wanneer moeten mijn medewerkers bereikbaar zijn, wat is de gewenste responstijd, welk communicatiekanaal gebruiken we om te overleggen, welke systemen kunnen efficiënter ingezet worden om samen te werken, hoe kunnen mijn medewerkers gefocust aan hun prioriteiten werken, hoe kunnen we e-mail overload inperken, welke mogelijkheden krijgen medewerkers om privé zaken te regelen of socialmedia te gebruiken tijdens de werkuren, zijn enkele van de vragen die aan bod komen.

Er kan dan ook een Connectiviteits- of Focuscharter worden opgesteld waarin deze richtlijnen voorkomen.

We geven u graag advies op maat in het aanpakken van een Focus beleid en het uitrollen op een zo optimaal mogelijke manier binnen uw organisatie.

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23