Boeken

Kennisdelen is een van onze belangrijkste waarden.
Bestellen kan via onze webshop.

Elke Geraerts
Neuropsychologe Elke Geraerts over het belang van een veerkrachtig brein

Mentaal Kapitaal

Versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out

De burn-outepidemie neemt ongekende vormen aan. Maar er is een oplossing: hoe groter je mentale weerbaarheid, hoe beter je beschermd bent tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In dit grensverleggende boek toont neuropsychologe Elke Geraerts wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht, en hoe je deze kunt trainen om je mentale kapitaal te vergroten. Recent wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat we zelf een aanzienlijke impact hebben op ons mentale kapitaal. Met de juiste mindset kan de kans op een burn-out dus aanzienlijk worden verkleind, en met de juiste aanpak kan burn-out in je bedrijf sterk worden gereduceerd. Deze bestseller is inmiddels aan zijn 12de druk, met een up-to-date versie vanaf heden beschikbaar.

Bestel hier het boek

Het Nieuwe Mentaal

Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes

In haar bestseller Mentaal Kapitaal toonde neuropsychologe Elke Geraerts hoe we ons brein beter kunnen wapenen tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In Het Nieuwe Mentaal gaat ze een stap verder: het is hoog tijd dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein, en niet omgekeerd. Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek laat ze zien hoe wij allemaal bewuster kunnen kiezen voor meer mentale groei. Ze ontmaskert de mythe van time management, legt uit waarom onze eeuwige zoektocht naar een betere work-life balans tevergeefs is, verklaart hoe empathie kan leiden tot succes, en beschrijft hoe leiderschap er in de 21ste eeuw zal uitzien. Het resultaat is een krachtig pleidooi om met meer lef aan het roer te staan van ons eigen leven en voor ons brein die keuzes te maken die ons op lange termijn gelukkiger en succesvoller zullen maken. Elke geeft je bovendien 26 uitdagingen om een half jaar lang jouw eigen lef te vergroten. Een absolute must-read voor iedereen die mentaal sterker wil staan!

Bestel hier het boek

Elke Geraerts
Absolute must-read voor iedereen die mentaal sterker wil staan

Elke Geraerts
In Authentieke intelligentie durft Elke Geraerts luidop het quasi-existentiële thema aan te kaarten dat ons allen wakker houdt.

Authentieke Intelligentie

Waarom mensen altijd winnen van computers

5 miljoen. Dat is het aantal banen dat tegen 2020 zal sneuvelen door de opkomst van robots. Een hallucinant cijfer, dat heftige emoties oproept en de prangende vraag doet rijzen: ‘Hoe eisen wij mensen onze plek op in die steeds digitaler wordende wereld?’

In Authentieke intelligentie durft Elke Geraerts luidop het quasi-existentiële thema aan te kaarten dat ons allen wakker houdt. Terwijl robotontwikkelaars flirten met de grens van het onmogelijke, buigt Geraerts zich gefascineerd over de vraag waarin de uniciteit van de mens dan wél schuilt. Over welke onvervangbare kwaliteiten beschikt het menselijk brein? Welke bijzondere kenmerken leveren ons een competitief voordeel op in vergelijking met onze digitale tegenhangers? Geraerts, die haar sporen reeds verdiende met de boeken Mentaal Kapitaal en Het Nieuwe Mentaal, beargumenteert haarscherp waarom het hoog tijd is om te investeren in verbeeldingskracht en mentale lenigheid, wat het oplevert als leidinggevenden uitgaan van ieders expertise en waarom organisaties niet langer zouden moeten wachten om de calihero in hun medewerkers wakker te maken. Authentieke intelligentie is een visionair boek dat leest als een trein. Elke Geraerts neemt ons mee langs een spannende zoektocht naar het bestaansrecht van onze menselijke soort in dit digitale tijdperk, en imponeert met haar betoog over de impact die wij hebben op het verloop van de geschiedenis en de manieren waarop wij de wereld van morgen kunnen vormgeven. Duidelijker klonk een call to action nog nooit.

Bestel hier het boek

Florence Pérès
Laat digitale media voor jou werken – en niet andersom!

Digital Detox

Minder technostress en meer focus dankzij de Touchpoints-methode

Meer en meer zijn we vergroeid met onze smartphone. We checken koortsachtig elke nieuwsupdate, beantwoorden onze mails 24/7 en instagrammen ons te pletter. Maar daardoor gunnen we ons brein geen minuut rust. Digital coach Florence Pérès legt uit waarom onze digitale verslaving moordend is voor onze performantie en ons bovendien rusteloos, jachtig en gestresseerd maakt. Een (digitale) burn-out is zo niet veraf. Aan de hand van recente wetenschappelijke studies werkte ze een praktisch en haalbaar detoxtraject uit waarmee je je digitale touchpoints drastisch vermindert en zo je digitale leven weer onder controle krijgt. Het resultaat? Relaxter, creatiever én efficiënter werken!

Bestel hier het boek

Denk Gezond, Eet Gezond

Stap voor stap naar een gezondere levensstijl

‘Ik wil gezonder eten en meer bewegen.’ Dat zinnetje hoort psychotherapeut en coach Anneleen De Lille dagelijks. Maar hoe breng je die goede voornemensin de praktijk? En vooral: hoe houd je ze vol? Anneleen De Lille stelt een haalbare, oplossingsgerichte methode voor waarmee je stap voor stap leert om anders te denken over je voeding. Je relatie met voeding verandert, waardoor je lijnvriendelijke gewoontes in je hersenen programmeert. Bovendien houd je ze met plezier voor de rest van je leven vol. Zo wordt gewicht verliezen een stuk makkelijker!

Bestel hier het boek

Anneleen De Lille
Een gezond dieet begint in je hoofd!

Ann De Bisschop
“Aftellen naar maandag” is een must-read voor iedereen die zijn of haar werkleven een serieuze boost wil geven.

Aftellen naar maandag

Hoe slimmer werken je gelukkig maakt

De Monday Blues… iedereen heeft er wel eens last van. Het weekend is voorbij gevlogen en er staat je weer een lange werkweek te wachten. Voor velen is de maandagochtend als een berg waar ze tegenop zien. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en te beginnen aftellen naar maandag! Wellbeing director van Medialaan Ann De Bisschop bundelt haar tips voor een gezonde work-life balance en een gelukkiger werkleven. Ze laat twaalf experten (Sarah Cherif, Elke Geraerts, Florence Pérès, e.a.) aan het woord over kwesties waar werknemers én werkgevers mee zitten: Hoe blijf je stress de baas? Hoe deel je de werkdag zo in dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat? Wat kan gezonde voeding en voldoende bewegen betekenen voor je concentratie en energiepijl?

Bestel hier het boek

50 Tinten Wijs

50 jaar. Een leeftijd met status of een twijfelachtige mijlpaal? Lynn Wesenbeek en Kris Colpaert vroegen het aan interessante Vlamingen die al een stevig parcours aflegden. Voor hen allen geldt: hoe steiler de klim, hoe zwaarder de rugzak. Uit die gesprekken haalden ze 13 waardevolle levenslessen, aangevuld met tips waarmee je zelf aan de slag kunt.

Dirk De Wachter hing zijn bucketlist aan de haak, Luc Appermont en Bart Kaëll leerden lessen in de liefde, Greet Rouffaer ontdekte hoe belangrijk het is om niet in de coulissen te verdwijnen en Piet Huysentruyt leerde zijn trots opzij te zetten. Ook Lynn Wesenbeek zelf vertelt over hoe ze opstond na een professionele knock-out. Lees hun verhalen en tips en word ook 50 tinten wijzer!

Bestel hier het boek

Lynn Wesenbeek & Kris Colpaert

Marc Debisschop

Vertrekken met passie & talent

I knew I had to fly – Amelia Earhart

Amelia Earhart was verpleegster in het begin van de 20ste eeuw. Ze koos resoluut voor haar talent en passie: vliegen. Dat veranderde niet alleen haar leven maar ook dat van de hele luchtvaart: het werd een innovatieve ‘vlucht’ die tot op vandaag onderscheidend en grensverleggend is.

Beeld je in dat je zou mogen werken, leven en studeren vanuit je eigen zijn, vanuit wie jij bent met je eigen unieke talenten, vanuit jouw waarden en normen, vanuit jouw focus, vanuit wat jij wilt bereiken in het leven. Stel dat zowel ons onderwijssysteem als onze organisaties dat zouden mogelijk maken.

We zouden leven in een wereld waarin iedereen zijn existentiële droom kan waarmaken vanuit zijn eigen zijn en zijn eigen drijfveren. Een wereld die ruimte biedt om bij jezelf je talenten te herkennen en vervolgens maximaal te ontwikkelen, want iedereen heeft een talent dat hem uniek en onderscheidend maakt. We nodigen bedrijfsleiders, HR-managers, leerkrachten maar ook ouders uit om dit boek vanuit deze perceptie te lezen.

Bestel hier het boek

Geluk en optimisme

Dit boek leert je niets minder dan een gelukkiger leven te leiden. Het laat zien hoe je meer kunt genieten van de dingen om je heen en geluk kunt halen uit kleine, mooie momenten. Je leert om niet alsmaar te streven naar meer, maar juist stil te staan bij wat er nu is. Ook helpt het je om positieve gedachten over de toekomst te formuleren.

In vier modules met oefeningen op basis van positieve psychologie vergroot je je levensgeluk en optimisme stapje voor stapje. De oefeningen kun je gemakkelijk inpassen in je dagelijks leven. Voorafgaand aan het praktische gedeelte lees je meer over positieve psychologie, de rol van positieve emoties en de onderliggende psychologische mechanismen van geluk en optimisme.

Dit bewezen werkzame zelfhulpprogramma voor het bevorderen van geluk en optimisme is ontwikkeld aan de Universiteit van Maastricht. Dr. Madelon Peters is hoogleraar experimentele gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Maastricht. Dr. Elke Smeets is als psychologe gespecialiseerd in positieve psychologie en zelfcompassie. Ze is opleidingsdirecteur bij Allegre in België en als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Maastricht.

Bestel hier het boek

Elke Smeets

Paul Van Den Bosch

Coach voor het leven

DE MAN ACHTER SVEN NYS, MARC HERREMANS EN ANDERE TOPATLETEN

Coach voor het leven is het ‘coachtestament’ van een pionier, een opvoeder, een mentor, een man met een mening. Paul Van Den Bosch wisselt zijn uitgesproken visie op coaching af met anekdotes en introspectie. Zoals hij zelf altijd de mens achter zijn atleten ziet, toont hij deze keer de mans achter de coach, inclusief de onzekerheid en de eenszaamheid die de man in de schaduw soms ervaart.

Van Den Bosch praat openhartig over zijn jarenlange, intense samenwerking met topatleten zoals Eric Geboers, Georges Jobé, Marc Herremans, Sven Nys, Luc Van Lierde, Kenny Belaey en Tim Wellens.

Bestel hier het boek

Busy

It’s difficult to ask anybody ‘How are you?’ without hearing the word ‘busy’ somewhere in their response. We feel overwhelmed by busyness because of the demands on our time: our inbox and our to-do list are bulging, a huge amount of people expect things from us and our organisations are trying to do more with fewer people. But it doesn’t have to be that way. In reality, busyness isn’t essential. Yes, there is a lot to do, but believing you’re always busy because you have so much to do is both false and unhelpful. Busyness is a normal response to a world of too much, but it isn’t the only response. In Busy Tony Crabbe draws on solid psychological research to address one of the great problems of modern life: we’re too busy. But it isn’t a time-management book. Rather than providing advice for increasing productivity and efficiency, it sets out four key strategies (corresponding to sections of the book) for thriving despite of the overload of too much: 1. Mastery – to move beyond busyness you need to regain a sense of mastery over your life. This section shows you how to build a sense of control back into your life, take responsibility for making choices and how to set boundaries to protect you from the flood of demands and information. 2. Focus – in a world of too much, success is not about doing more at work but about making an impact. This section outlines three ways to move to a career strategy that doesn’t rely on productivity alone. 3. Engagement – busyness can cause you to disengage from the people, values and activities that are important to us. This section provides you with the three keys to re-engaging with your work and life. 4. Momentum – part of the challenge to moving beyond busyness is that even if you agree you should make the change, you’re too busy to find the time and energy to do anything about it. This section is dedicated to helping you make the change, creating the impetus, energy and clarity to move to a life less busy.

Tony Crabbe

Contactformulier

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


    Contacteer ons voor meer info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23