Boeken - Better Minds at Work Skip to main content

Boeken

Kennisdelen is een van onze belangrijkste waarden.
Bestellen kan via onze webshop.

Elke Geraerts
Neuropsychologe Elke Geraerts over het belang van een veerkrachtig brein

Mentaal Kapitaal

Versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out

De burn-outepidemie neemt ongekende vormen aan. Maar er is een oplossing: hoe groter je mentale weerbaarheid, hoe beter je beschermd bent tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In dit grensverleggende boek toont neuropsychologe Elke Geraerts wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht, en hoe je deze kunt trainen om je mentale kapitaal te vergroten. Recent wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat we zelf een aanzienlijke impact hebben op ons mentale kapitaal. Met de juiste mindset kan de kans op een burn-out dus aanzienlijk worden verkleind, en met de juiste aanpak kan burn-out in je bedrijf sterk worden gereduceerd. Deze bestseller is inmiddels aan zijn 12de druk, met een up-to-date versie vanaf heden beschikbaar.

Bestel hier het boek

Focus is het nieuwe goud

Efficiënt werken en stressvrij leven in een wereld vol afleiding

Hoe vaak ben jij vandaag al afgeleid geweest van datgene wat je echt wilde doen? We leven in een wereld van continue connectiviteit, waar afleiding om iedere hoek schuilt. Onze eindeloze to-dolijsten en overvolle agenda zijn een genadeloze spiegel van hoe het er in ons hoofd aan toe gaat: we zitten voortdurend in overdrive en onze focus is compleet zoek. Geen wonder dat stress- en burn-outcijfers pieken als nooit tevoren.

Nochtans weten we meer dan ooit wat we nodig hebben om veerkrachtig en gezond te blijven. Alleen lijkt ons overprikkelde brein al die kennis niet meer te kunnen behappen, laat staan in de praktijk om te zetten.

Tien jaar na haar bestseller Mentaal kapitaal komt Elke Geraerts met een boek op maat van een generatie zonder aandacht. Ze combineert krachtige inzichten met praktische tools die meteen inzetbaar zijn. Haar doel? Onze focus opnieuw aanscherpen. Niet alleen door ons efficiënter en met meer aandacht te laten werken, maar ook – en vooral – door ons gericht te leren ontfocussen. Ben jij klaar voor een mentale revolutie?

Bestel hier het boek

Elke Geraerts
Hoe vaak ben jij vandaag al afgeleid geweest van datgene wat je echt wilde doen?

Elke Geraerts
In Authentieke intelligentie durft Elke Geraerts luidop het quasi-existentiële thema aan te kaarten dat ons allen wakker houdt.

Authentieke Intelligentie

Waarom mensen altijd winnen van computers

5 miljoen. Dat is het aantal banen dat tegen 2020 zal sneuvelen door de opkomst van robots. Een hallucinant cijfer, dat heftige emoties oproept en de prangende vraag doet rijzen: ‘Hoe eisen wij mensen onze plek op in die steeds digitaler wordende wereld?’

In Authentieke intelligentie durft Elke Geraerts luidop het quasi-existentiële thema aan te kaarten dat ons allen wakker houdt. Terwijl robotontwikkelaars flirten met de grens van het onmogelijke, buigt Geraerts zich gefascineerd over de vraag waarin de uniciteit van de mens dan wél schuilt. Over welke onvervangbare kwaliteiten beschikt het menselijk brein? Welke bijzondere kenmerken leveren ons een competitief voordeel op in vergelijking met onze digitale tegenhangers? Geraerts, die haar sporen reeds verdiende met de boeken Mentaal Kapitaal en Het Nieuwe Mentaal, beargumenteert haarscherp waarom het hoog tijd is om te investeren in verbeeldingskracht en mentale lenigheid, wat het oplevert als leidinggevenden uitgaan van ieders expertise en waarom organisaties niet langer zouden moeten wachten om de calihero in hun medewerkers wakker te maken. Authentieke intelligentie is een visionair boek dat leest als een trein. Elke Geraerts neemt ons mee langs een spannende zoektocht naar het bestaansrecht van onze menselijke soort in dit digitale tijdperk, en imponeert met haar betoog over de impact die wij hebben op het verloop van de geschiedenis en de manieren waarop wij de wereld van morgen kunnen vormgeven. Duidelijker klonk een call to action nog nooit.

Bestel hier het boek

De Mentale Reset

Hoe hybride werken en leven je veerkracht vergroten

De afgelopen maanden beleefden we één van de grootste veerkrachtexperimenten aller tijden.
Maar wat als we deze crisis als een kans zien tot echte transformatie? Om nieuwe goede breingewoontes aan te kweken, zodat we sterker dan ooit nieuwe uitdagingen tegemoet kunnen treden.

In dit nieuwe baanbrekende boek geeft Elke Geraerts je de nodige handvatten om je brein voor te bereiden op de uitdagingen die leven en werk post-corona voor ons in het verschiet geeft. Ze toont hoe hybride werken tot meer productiviteit én meer rust kan leiden, leert je het verschil tussen synchrone en asynchrone tijd en toont hoe je ook in een never ending digitale wereld tot echte focus kunt komen.

Het wordt nooit meer zoals vroeger… en misschien gelukkig maar!

Bestel hier het boek

Elke Geraerts
Wat als je na een crisis sterker kunt staan dan ooit tevoren?

Erik Prof. Franck

Als je niets verandert, verandert er niets

Een gids om je leven zelf te sturen

Zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfcontrole en zelfcompassie. Dat zijn de vier tools die gedragstherapeut Erik Franck aanreikt in zijn hands-on boek ‘Als je niets verandert, verandert er niets’. Een rechttoe-rechtaan titel die perfect omschrijft waar Erik voor staat. Geen vage praatjes, maar concrete tips en onderbouwde theorieën die jou motiveren om het leven bij de ballen te grijpen. Het uiteindelijke doel? Zelfleiderschap. Want wanneer je ervoor kiest om je innerlijke kompas te volgen, kom je hoe dan ook op je eigen pad terecht. ‘Als je niets verandert, verandert er niets’ is een kraakheldere gids voor het leven, met eenvoudige adviezen die jij hier en nu kan toepassen om je doelen op lange termijn te bereiken. Erik Franck is psycholoog, gedragstherapeut (UGent) en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie. Daarnaast werkt hij als deeltijds professor aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen waar hij people management doceert aan artsen en verpleegkundigen.

Bestel hier het boek

Het Nieuwe Mentaal

Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes

In haar bestseller Mentaal Kapitaal toonde neuropsychologe Elke Geraerts hoe we ons brein beter kunnen wapenen tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In Het Nieuwe Mentaal gaat ze een stap verder: het is hoog tijd dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein, en niet omgekeerd. Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek laat ze zien hoe wij allemaal bewuster kunnen kiezen voor meer mentale groei. Ze ontmaskert de mythe van time management, legt uit waarom onze eeuwige zoektocht naar een betere work-life balans tevergeefs is, verklaart hoe empathie kan leiden tot succes, en beschrijft hoe leiderschap er in de 21ste eeuw zal uitzien. Het resultaat is een krachtig pleidooi om met meer lef aan het roer te staan van ons eigen leven en voor ons brein die keuzes te maken die ons op lange termijn gelukkiger en succesvoller zullen maken. Elke geeft je bovendien 26 uitdagingen om een half jaar lang jouw eigen lef te vergroten. Een absolute must-read voor iedereen die mentaal sterker wil staan!

Bestel hier het boek

Elke Geraerts
Absolute must-read voor iedereen die mentaal sterker wil staan

Carolien en Paul Van Den Bosch

De ideale dag

HOE JE VAN OCHTEND TOT AVOND FIT EN VOL ENERGIE BLIJFT

Hoe ziet een ideale dag eruit? We krijgen dagelijks een stroom aan informatie en advies om aan een ideale levensstijl te komen. De Ideale Dag schept klaarheid in de vele gezondheids- en energietips die op ons afkomen. Paul Van Den Bosch en dochter Carolien Van Den Bosch bundelen adviezen over beweging, voeding, slaap en mentale gezondheid en doorlichten deze op een wetenschappelijke en begrijpbare manier. Er zijn al veel boeken over gezondheid, meer bewegen en beter slapen verschenen, maar De Ideale Dag focust op een unieke manier op heldere en haalbare doelen en ondersteunt je in jouw zoektocht naar energie. Samen met dit boek trotseer je de drukte van elke dag en de stress en vermoeidheid die daarmee gepaard gaan. Zo kan jij op elk moment van de dag de juiste keuzes maken om jouw dag ideaal te laten verlopen, van het opstaan tot het slapengaan.

Bestel hier het boek

Minder werken, Meer doen

Orde op zaken in je hoofd, je leven en je werk

Heb jij het gevoel dat je keihard werkt maar toch altijd achter de feiten aanholt? Wees gerust: dit is niet het zoveelste boek over beter time management. Het zal je niet leren om nog flinker te zijn en nog meer werk gedaan te krijgen. Integendeel: het doel is door minder te werken meer te doen.

Topcoach Anneleen De Lille leert je om orde op zaken te stellen in je hoofd, je leven en je werk. Ze toont hoe je de valkuilen van stress kunt herkennen zonder er zelf eerst in te tuimelen, geeft je concrete tools in handen om slechte gewoontes voorgoed overboord te gooien en leert je hoe je voortaan kunt focussen op de voor jou juiste dingen. Zo krijg je eindelijk de controle over je werk en je leven terug. Het resultaat? Minder stress, betere resultaten én meer werkplezier!

Bestel hier het boek

Anneleen De Lille
Maak gerichte keuzes en bewaak je grenzen

Marie Loop

Generatie Groei

Hoe kennis van het jonge brein de toekomst vormgeeft

In GENERATIE GROEI toont Marie Loop hoe we al dat jeugdig talent ten volle kunnen benutten om de toekomst op een hoopvolle manier vorm te geven. Aan de hand van een scherpe psychologische analyse en met een immer kritische blik creëert ze een boeiende mix van helder aangebracht wetenschappelijk onderzoek, persoonlijke anekdotes en toepasbare tips. Dit inspirerende boek is dan ook een must-read voor iedereen die gelooft in de groeikansen van onze kinderen en daar via toekomstgericht opvoeden zijn steentje aan wil bijdragen.

Marie Loop maakt deel uit van Better Minds at School.

Bestel hier het boek

Denk Gezond, Eet Gezond

Stap voor stap naar een gezondere levensstijl

‘Ik wil gezonder eten en meer bewegen.’ Dat zinnetje hoort psychotherapeut en coach Anneleen De Lille dagelijks. Maar hoe breng je die goede voornemensin de praktijk? En vooral: hoe houd je ze vol? Anneleen De Lille stelt een haalbare, oplossingsgerichte methode voor waarmee je stap voor stap leert om anders te denken over je voeding. Je relatie met voeding verandert, waardoor je lijnvriendelijke gewoontes in je hersenen programmeert. Bovendien houd je ze met plezier voor de rest van je leven vol. Zo wordt gewicht verliezen een stuk makkelijker!

Bestel hier het boek

Anneleen De Lille
Een gezond dieet begint in je hoofd!

Niels Thijssen

Wat doe ik hier?

Over leiderschap, lef en het echt anders doen

In een wereld waar verandering, snelheid en presteren de norm lijkt, is het essentieel om vaker stil te staan bij hoe we daar zelf in willen bewegen. Niels onderstreept het belang van het accepteren van verlies, omdat dat vaak een aspect is van uiteindelijk succesvol zijn. Deze overtuiging biedt een kompas voor zelfreflectie en waardevolle inzichten. Het boek reikt niet alleen de benodigde tools aan om je bewustzijn te vergroten, maar moedigt je ook aan om dapper te zijn in je streven naar verandering en een leiderschapsstijl te ontwikkelen die trouw blijft aan je eigen identiteit.

Bestel hier het boek

Geluk en optimisme

Dit boek leert je niets minder dan een gelukkiger leven te leiden. Het laat zien hoe je meer kunt genieten van de dingen om je heen en geluk kunt halen uit kleine, mooie momenten. Je leert om niet alsmaar te streven naar meer, maar juist stil te staan bij wat er nu is. Ook helpt het je om positieve gedachten over de toekomst te formuleren.

In vier modules met oefeningen op basis van positieve psychologie vergroot je je levensgeluk en optimisme stapje voor stapje. De oefeningen kun je gemakkelijk inpassen in je dagelijks leven. Voorafgaand aan het praktische gedeelte lees je meer over positieve psychologie, de rol van positieve emoties en de onderliggende psychologische mechanismen van geluk en optimisme.

Dit bewezen werkzame zelfhulpprogramma voor het bevorderen van geluk en optimisme is ontwikkeld aan de Universiteit van Maastricht. Dr. Madelon Peters is hoogleraar experimentele gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Maastricht. Dr. Elke Smeets is als psychologe gespecialiseerd in positieve psychologie en zelfcompassie. Ze is opleidingsdirecteur bij Allegre in België en als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Maastricht.

Bestel hier het boek

Elke Smeets

Contactformulier

    Sign up for our newsletter


    Contact us for more info


    [email protected]
    +32 (0)3 297 32 23