Workshops

Tijdens deze diepgaande inspiratiesessies gaan we in actie met je medewerkers. We selecteerden een aantal relevante thema’s die het volle potentieel in hen naar boven halen.

Kies hieronder jouw thema:

Mentaal Kapitaal

Deze workshop belicht wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht. Het perfecte antigif tegen burn-out, maar ook een eyeopener die duidelijk maakt dat investeren in eigen veerkracht leidt tot meer productiviteit en geluk.

Stressdetectie

We gaan in op wat stress is en wat de verschillende uitingsvormen en gradaties zijn, bij jezelf en bij anderen. Deze workshop geeft je een goed idee hoe stress te detecteren en het gesprek aan te gaan met collega’s.

No Guts No Glory

Een aansporend pleidooi om vaker een “Calihero” in plaats van een Calimero te zijn, om vaker de driver’s seat in te nemen. Gevolg: meer eigenaarschap en bewuster handelen van je medewerkers.

Changing habits: Hoe start je nieuwe gewoontes

In deze sessie gaan we uit van het principe “Never waste a good crisis” en daarom gaan we aan de slag om een modus te vinden waarmee je wendbaar surft op de golven van verandering. Je krijgt wetenschappelijk onderbouwde tools om mentale flexibiliteit te ontwikkelen. Je leert hoe frustratie om te buigen in motivatie en dromen om te zetten in plannen. Je ontwikkelde de afgelopen tijd ongetwijfeld nieuwe inzichten. 

Nee is het nieuwe ja: Het belang van grenzen stellen

In deze workshop leer je stap voor stap waarop jij ‘ja” wil zeggen, maar waar je niet op ingaat en hoe je dat overbrengt naar anderen . Verwacht een diepgaande, motiverende workshop waarin je leert om bewust te kiezen voor meer autonomie, kracht en eigenaarschap, met betere resultaten tot gevolg.

Trust @ work: Bouwen aan vertrouwen

In deze zeer ervaringsgerichte workshop stel je jezelf in vraag. In welke mate ben jij authentiek? In welke mate investeer jij in de relatie met jezelf, leid jij je collega’s naar een hechtere samenwerking en echtere verbondenheid. En vooral: wat kan je doen om dit te optimaliseren?

Focus at work

Tijdens deze workshop zetten we het brein mentaal en fysiek in beweging en leren we technieken aan om meer focus en energie te ervaren. Verwacht een makkelijk toe te passen breintraining waarmee je onmiddellijk eerste cruciale stappen zet naar meer focus.

Hunting Elephants

Tijdens de workshop Hunting elephants, chasing rabbits, eating frogs, geven we inzichten over je aandacht die een enorme impact hebben op hoe effectief je kan werken. We leren je om je prioriteiten voorrang te geven op momenten dat je aandacht optimaal is. Weg met time management, het draait nu om aandacht management!

Digital Balance

We motiveren deelnemers om minder geconnecteerd te zijn met de virtuele wereld maar des te meer met zichzelf en de mensen rondom hen, om zo een evenwicht te vinden in onze “tech/life balance”.

Shut your eyes to Energise

Tijdens de workshop Shut your eyes to Energise deelt Professor Erik Franck zijn inzichten over een kwalitatieve nachtrust. Zeer toepasbaar en met een grote impact, met als resultaat meer energieke medewerkers.

Take a break to accelerate

Tijdens deze workshop zoomen we in op de wetenschappelijke basis van prestatie en vermoeidheid. We verbinden deze kennis met de huidige symptomen en moeilijkheden omtrent het thuiswerken. Ga naar huis met makkelijk toepasbare tips om een gezonde balans te bewaren tussen activatie en relaxatie!

Boost Your Energy

Dominique Monami geeft op een interactieve en energieke manier haar inzichten over hoe je je energiepeil een sterke boost geeft. Verwacht een workshop met veel energie en de motivatie om die energie te blijven boosten!

Work-Life Integratie

Worstel je met je work-life balans? Tijdens deze workshop kom je te weten waarom dit gebeurt. Met de opgedane kennis kan je zelf harmonie creëren tussen dat wat je wilt als medewerker en dat wat je wilt voor je privéleven. Je krijgt daarbij een aantal concrete tools en tips mee met als doel een evenwicht te vinden in je ‘work-life’ integratie.

Diversiteit in mijn Team

Op de huidige werkvloer werken er makkelijk vier generaties, met diverse achtergronden. Deze diversiteit heeft een enorm potentieel.Tijdens deze workshop laten we je kennismaken met de diversiteit binnen je team en dagen we je uit om de sterktes boven te halen.

Hybride (samen)werken

Maak de balans op voor een optimale integratie tussen work/life. In deze workshop krijg je inzicht in de cruciale drijfveren van productiviteit: energie, focus, coördinatie en samenwerking. Je krijgt concrete tips en tools voor een hybride werkplan op maat.

Change Fitness

We werken in deze workshop niet alleen op je vaardigheid om beter met ingrijpende verandering om te gaan maar tevens op je mindset. Immers, zelf in beweging komen is de sleutel om je draai sneller te vinden in een veranderende context. Resultaat: Hoe meer ‘change fit’ je bent, hoe groter jouw veerkracht!

Better Safe Than Sorry

In deze workshop gaan we aan de slag met de bouwstenen van een psychologisch veilige organisatie en team, de voordelen voor zowel medewerker als organisatie en delen we tips en tricks om te werken aan de psychologische veiligheid in je organisatie.

Fluitend naar het Werk

Vitale organisaties met bevlogen medewerkers zijn succesvoller, innovatiever en productiever. Hun medewerkers zijn meer betrokken en verbonden met elkaar, ze doen met plezier en energie hun werk en zijn hierdoor duurzamer inzetbaar. En het goede nieuws is: iedereen kan bevlogen worden!

Echtheid is het nieuwe cool

Hoe kan je, zelfs in tijden waar het hybride werken en remote teams de nieuwe status quo zijn, toch de connectie met je team bevorderen? In deze interactieve sessie zoomen we in op 4 thema’s, virtualiteit, connectie, kwetsbaarheid en authenticiteit. Via concrete handvaten wordt er verbinding gecreëerd met als direct resultaat een boost voor je werkgeluk!

Veerkrachtig Communiceren

Emotionele intelligentie en empathie zijn dé vaardigheden om succesvol samen te werken en vormen de basis voor veerkrachtige communicatie, waarbij je de ander in zijn kracht zet en zelf in je kracht blijft. In deze workshop duiden we hoe je met meer positiviteit, helderheid en assertiviteit kunt communiceren.

De Cockpit

Nergens zo’n duidelijke communicatie als tussen piloten in de cockpit. Prof Erik Franck relateert de principes van cockpit communicatie met hoe wij communiceren op de werkvloer en geeft bijzondere inzichten over partnership, gelijkheid, verantwoordelijkheid en eigenaarschap.

Workshops op maat

We finetunen onze workshops graag op maat van jouw organisatie.

Naast de hier aangeboden workshops geven we ook verdiepende workshops om gedragsverandering te bewerkstelligen of bepaalde topics nog meer te verankeren.

Contacteer ons voor meer info over onze Waar wacht je op? – workshops.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23