Stress Preventie - Better Minds at Work Skip to main content

Workshop Stress Preventie

Thema: Veerkracht

Stress preventie: Beating stress in challenging times

Mensen ervaren meer dan gemiddeld stress. Vooral de uitdagende tijden alsook de hoeveelheid stroom aan informatie zorgt ervoor dat zelfs de doorgaans meest nuchtere medewerker nu meer  stress ervaart. Ook op werkvlak zijn gevolgen duidelijk te voelen: verminderde focus en concentratie, gedaalde prestaties, aanpassingsproblemen, spanning en stress, …

In deze sessie gaan we in op wat signalen van stress zijn en hoe we er veerkrachtig mee om kunnen omgaan, zeker in de hybride context. Verwacht hands-on voorbeelden en tips om je stress de baas te kunnen. Gevolg: je gaat zowel mentaal als fysiek gezonder door het leven, met als uiteindelijk resultaat een positieve impact op je energie!

Workshop voor medewerkers: Wat neem je mee?

 • Fysieke, mentale en cognitieve kenmerken van stress en burn-out herkennen
 • Inzicht in welke situaties je stress geven
 • Tips om stress symptomen te verminderen
 • Het belang van energiegevers en hoe deze proactief op te zoeken
 • Concrete handvatten om stress tijdens hybride werken de baas te zijn
Boek deze workshop

Stress Preventie voor leidinggevenden: Beating stress in your team

Indien deelnemers leidinggevende zijn, spitsen we deze workshop toe op hun vermogen om als leidinggevende stress te detecteren en erop in te gaan bij zijn/haar medewerkers.

Deze workshop bestaat standaard uit 2 delen. Meer details over de inhoud kan je hier vinden.

Stressdetectie voor leidinggevenden

Hoe anderen deze workshop ervaren

In deze sessie kregen we zicht op wat stress met je doet en hoe je weer controle krijgt over je energiepeil. We maakten samen met collega's lijstjes van hulpbronnen om je stress te verminderen en je energiepeil weer te verhogen. Bewustwording voor de ene, goede reminders voor anderen. De extra meerwaarde om dit met collega's te doen is dat het stress/burn-out bespreekbaar maakt en dat je samen zoekt naar mogelijke oplossingen. Bedankt Axelle & Better Minds at Work!

Evi GillardProjectmanager R&D bij Cultuurconnect

Deze workshop heeft me theoretische & praktische inzichten gegeven over stress, burn-out en hoe ermee om te gaan binnen mijn team. Een echte aanrader!

Jessie PauwelsCountry Manager Belgium at Trimble

Door tijdsdruk net voor vakantie twijfelde ik om naar deze sessie te gaan (open aanbod) maar het heeft me van de eerste tot de laatste moment geboeid. Het is een zeer interessante sessie om te leren hoe stress werkt en hoe je het kan herkennen bij jezelf en collega's. Je leert verschillende tips & tricks om je energiepeil hoog genoeg te houden. Of je nu zelf heel stressgevoelig bent of niet, het is een aanrader!

Els VansteenbruggeVlaamse Overheid

Tijdens de workshop heb ik veel tips en trucs geleerd om een mogelijke burn-out voor mijzelf en mijn collega's te voorkomen. Ik zou iedereen aanraden om minstens een keer zo'n sessie te proberen. Heel erg bedankt aan onze HR-afdeling!

Cedric VogelaereTrimble

Contactformulier

  Sign up for our newsletter


  Contact us for more info


  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23