Workshop Stressdetectie

Thema: Mentaal Kapitaal

Stressdetectie

We gaan dieper in op wat stress is en wat de verschillende uitingsvormen en gradaties zijn, bij jezelf en bij anderen. Deze workshop geeft je een goed idee hoe stress te detecteren en het gesprek aan te gaan met collega’s. Indien deelnemers leidinggevende zijn, spitsen we deze workshop toe op hun vermogen om als leidinggevende stress te detecteren en erop in te gaan bij zijn/haar medewerkers.

Stressdetectie voor leidinggevendenBoek deze workshop

Wat neem je mee?

 • Fysieke, mentale en cognitieve kenmerken van stress en burn-out herkennen
 • Weten wie extra gevoelig is voor stress
 • Tips om stress symptomen te verminderen
 • Hoe je een gesprek aangaat met iemand die onder stress staat
 • Technieken van actief luisteren toepassen in een rollenspel
 • Het belang van energiegevers en hoe deze proactief op te zoeken
Boek deze workshop

Hoe anderen deze workshop ervaren

“In deze sessie kregen we zicht op wat stress met je doet en hoe je weer controle krijgt over je energiepeil. We maakten samen met collega's lijstjes van hulpbronnen om je stress te verminderen en je energiepeil weer te verhogen. Bewustwording voor de ene, goede reminders voor anderen. De extra meerwaarde om dit met collega's te doen is dat het stress/burn-out bespreekbaar maakt en dat je samen zoekt naar mogelijke oplossingen. Bedankt Axelle & Better Minds at Work!”

Evi GillardProjectmanager R&D bij Cultuurconnect

“Deze workshop heeft me theoretische & praktische inzichten gegeven over stress, burn-out en hoe ermee om te gaan binnen mijn team. Een echte aanrader!”

Jessie PauwelsCountry Manager Belgium at Trimble

“Door tijdsdruk net voor vakantie twijfelde ik om naar deze sessie te gaan (open aanbod) maar het heeft me van de eerste tot de laatste moment geboeid. Het is een zeer interessante sessie om te leren hoe stress werkt en hoe je het kan herkennen bij jezelf en collega's. Je leert verschillende tips & tricks om je energiepeil hoog genoeg te houden. Of je nu zelf heel stressgevoelig bent of niet, het is een aanrader!”

Els VansteenbruggeVlaamse Overheid

“Tijdens de workshop heb ik veel tips en trucs geleerd om een mogelijke burn-out voor mijzelf en mijn collega's te voorkomen. Ik zou iedereen aanraden om minstens een keer zo'n sessie te proberen. Heel erg bedankt aan onze HR-afdeling!”

Cedric VogelaereTrimble

Contactformulier

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


  Contacteer ons voor meer info


  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23