Workshop Stressdetectie

Thema: Mentaal Kapitaal

Stressdetectie

We gaan dieper in op wat stress is en wat de verschillende uitingsvormen en gradaties zijn, bij jezelf en bij anderen. Deze workshop geeft je een goed idee hoe stress te detecteren en het gesprek aan te gaan met collega’s. Indien deelnemers leidinggevende zijn, spitsen we deze workshop toe op hun vermogen om als leidinggevende stress te detecteren en erop in te gaan bij zijn/haar medewerkers.

Stressdetectie voor leidinggevendenBoek deze workshop

Wat neem je mee?

  • Fysieke, mentale en cognitieve kenmerken van stress en burn-out herkennen
  • Weten wie extra gevoelig is voor stress
  • Tips om stress symptomen te verminderen
  • Hoe je een gesprek aangaat met iemand die onder stress staat
  • Technieken van actief luisteren toepassen in een rollenspel
  • Het belang van energiegevers en hoe deze proactief op te zoeken
Boek deze workshop

Hoe anderen deze workshop ervaren

“In deze sessie kregen we zicht op wat stress met je doet en hoe je weer controle krijgt over je energiepeil. We maakten samen met collega's lijstjes van hulpbronnen om je stress te verminderen en je energiepeil weer te verhogen. Bewustwording voor de ene, goede reminders voor anderen. De extra meerwaarde om dit met collega's te doen is dat het stress/burn-out bespreekbaar maakt en dat je samen zoekt naar mogelijke oplossingen. Bedankt Axelle & Better Minds at Work!”

Evi GillardProjectmanager R&D bij Cultuurconnect

“Door tijdsdruk net voor vakantie twijfelde ik om naar deze sessie te gaan (open aanbod) maar het heeft me van de eerste tot de laatste moment geboeid. Het is een zeer interessante sessie om te leren hoe stress werkt en hoe je het kan herkennen bij jezelf en collega's. Je leert verschillende tips & tricks om je energiepeil hoog genoeg te houden. Of je nu zelf heel stressgevoelig bent of niet, het is een aanrader!”

Els VansteenbruggeVlaamse Overheid

“De workshop rond stressdetectie was super interessant en boven mijn verwachtingen! Het werd zéér goed gebracht, een dikke pluim. Deze opleiding zou zelfs door veel meer collega's moeten gevolgd worden, want is voor iedereen interessant!”

“Ik vond het bijzonder interessant en zeker ook van toepassing voor het werk zelf. 's Namiddags kon ik meteen al één en ander uitproberen op het werk. Anneleen was ook sterk zowel qua kennis als qua groepen "hanteren".”

Stad Brugge

Contactformulier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


info@bettermindsatwork.com
+32 (0)3 297 32 23