Teambuilding - Better Minds at Work Skip to main content

Better Teams at Work

Mensen bij elkaar brengen is gemakkelijk. Ze écht laten samenwerken, connecteren en ‘blenden’ is heel wat moeilijker. Onze teambegeleidingen en -activiteiten kunnen hierbij helpen. We zorgen voor momenten die nazinderen.

Onze begeleidingen vertrekken vanuit jouw vraag, zijn gebaseerd op sterke theoretische modellen en worden gekruid met de meest recente wetenschappelijke inzichten. We werken ervaringsgericht en begeleiden je team bij het leerproces. Onze trainers zijn opgeleide psychologen, pedagogen en professionele coaches. Voor bepaalde outdoor activiteiten werken we met kwalitatieve toeleveranciers.

Zit jouw team vast? Ervaar je beperkte openheid? Veel geroddel of sluimerende of openlijke conflicten? Een hoog verzuim of verloop?

Op zo’n momenten kan een externe teamcoach aangeraden zijn. Samen met jou analyseren we je vraag. Via een vragenlijst en/of gesprekken doen we een eerste ‘scan’. Vervolgens gaan we met het team aan de slag tijdens één of meerdere bijeenkomsten. Terugkoppeling naar en eventueel individuele coaching van de teamleider horen daar bij. Afhankelijk van de context en de case zien de begeleiding en de werkvormen er anders uit. Eén ding blijft wel steeds hetzelfde: we laten pas los wanneer we voelen dat er stappen gezet zijn.

Onze topprogramma’s

 • De Teamtocht: Eén of meerdere dagen met je team op tocht, letterlijk en figuurlijk. We wandelen met rugzak, kaart en kompas door een prachtige natuuromgeving. Onderweg staan we stil bij onze teamwerking, we blikken terug en kijken vooruit. Geven en ontvangen van feedback en versterken van wederzijds begrip en vertrouwen staan centraal.
 • Het Huis: Je gaat 30 uur samen leven als team. En dit samenleven legt dynamieken bloot. Door de oefeningen, het samen koken, de vraagstellingen en de reflectie krijg je als teamlid meer inzicht in elkaar, versterk je het teamvertrouwen en maak je de transfer naar de werkplek. Een intense ervaring.
 • Teamchallenge – actief en outdoor: Hiervoor verhuizen we graag naar de Belgische Ardennen of de Franse Hautes-Alpes.  Het team krijgt uitdagende outdoor uitdagingen voorgeschoteld. Na elke uitdaging volgen reflectie en nabespreking. Centraal staan het herkennen van de teamdynamiek, versterken van connectie en kwetsbare en open communicatie.

Aanbod

 • Een vliegende start:  speciaal voor startende teams – Neem een kick-start en vermijd zo obstakels onderweg. In deze workshop krijg je als team helder wat je missie is, wat je van elkaar nodig hebt, en binnen welk raamwerk je wil werken, (en ja, we kunnen deze ‘vliegende start’ organiseren op de luchthaven of koppelen aan een luchtdoop).
 • Pitstop: Neem met je team een pitstop om even bij te tanken, voor de motor verhit is. Waar staan we momenteel als team, zowel op vlak van prestaties als samenwerking? Wat hebben we nodig voor de toekomst? Wie kan daar wat in betekenen?
 • Teamculture: Sta stil en breng boven tafel wat er onder speelt. We ontrafelen ongeschreven regels en normen en proberen onze huidige cultuur te beschrijven.  In welke mate helpt deze teamcultuur ons. In welke richting dienen we te evolueren?
 • Teamkleuren: Leer verschillen tussen teamleden herkennen en erkennen. Zoek als team naar manieren om met deze verschillen om te gaan. We gebruiken het DISC of Insights model als insteek en werken een ganse dag vanuit fijne samenwerkingsoefeningen.
 • Let’s talk: Een workshop met stimulerende werkvormen om elkaar beter te leren kennen. Teamleden die elkaar niet kennen, kunnen moeilijk goed samenwerken. We coachen om vertrouwen te durven geven aan elkaar, om op deze manier team-vertrouwen te versterken.

Teambuilding, dat is voor ons bij Better Minds at Work eerst de inhoud, en dan pas de vorm. Ook voor een team geldt immers: van zelfkennis, naar zelfbewustzijn en zelfdiscipline om te komen tot top-performen. Dit is de rode draad doorheen onze teambuilding aanpak.

Tom DijckmansBetter Minds at Work
 • Post-mortem: Waar liep het mis? Een intense workshop waarin we op zoek gaan waarom ons team (fictief) binnen 1 jaar niet meer zou bestaan. Een sterke methodiek die naar boven brengt wat op dit moment top-functioneren in de weg staat.
 • Over Kwaliteiten en Valkuilen: Een workshop om in je team kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën bespreekbaar te maken. Rode draad is feedback geven aan en ontvangen van elkaar. Het kernkwadrant van Offman is onze leidraad.
 • Knellende patronen: Hoe gaan wij om met elkaar? Welke gedragspatronen zijn zichtbaar in ons team, en hoe kunnen we daar uit geraken? M.b.v. het interactiemodel van Leary leggen we onderliggende dynamieken in je team bloot, geven we elkaar feedback en zoeken we naar manieren om knellende patronen los te krijgen.
 • Het Teamdiner: Ga met je team de uitdaging aan. Prepareer een diner from scratch. 12 uur samen in de keuken geeft een nieuwe inkijk in je team, de dynamiek, de ongeschreven regels, de kwaliteiten en valkuilen van elk teamlid. In de nabespreking maak je als team de transfer naar je dagelijkse werkpraktijk.
 • Let’s move: Een uitdaging als team. Hoe (fysiek) fit is het team? Een fitheidsscan via onze partner Energy Lab wijst het uit. Vervolgens gaan we als team aan de slag : we stellen ons een teamdoel, bepalen de weg ernaartoe, kijken naar obstakels en maken de nodige afspraken naar coaching en feedback toe. De klemtoon ligt op de teamdynamiek: hoe pakken we zo’n uitdaging aan en hoe gaan we om met de grote diversiteit in ons team?

Mijn Team Kapitaal

Wat zijn energievreters in jouw werk? Wanneer zat jij al eens ‘in de flow’. Wat is het goede voornemen van je leidinggevende? Hoe kan je ontspannen leren ademen? Scoort ons bedrijf nu beter of slechter qua stress dan andere organisaties? Waaraan kunnen jouw collega’s jouw negatieve stress herkennen?

Ontdek deze teambuilding

No Guts No Glory

In deze één of tweedaagse komen lichaam en geest helemaal samen. Je ervaart als team het belang van een ‘gezonde geest in een gezond lichaam’. Fitheidstest, yoga, mindstretching oefeningen, inzichten rond focus, ademhaling, lenigheid … Je komt uit je comfortzone en moet je wel kwetsbaar opstellen. Een confronterende, unieke en indringende ervaring.

Ontdek deze teambuilding

Contacteer ons

  Sign up for our newsletter


  Contact us for more info


  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23