Better Teams at Work

Mensen bij elkaar brengen is gemakkelijk. Ze écht laten samenwerken, connecteren en ‘blenden’ is heel wat moeilijker. Onze teamactiviteiten kunnen hierbij helpen. We zorgen voor uitdagingen die nazinderen.

Onze begeleidingen vertrekken vanuit sterke theoretische modellen en worden gekruid met de meest recente wetenschappelijke inzichten. We werken ervaringsgericht en begeleiden je team bij het leerproces. Onze trainers zijn opgeleide psychologen, pedagogen en professionele coaches. Voor bepaalde outdoor activiteiten werken we met kwalitatieve toeleveranciers.

Onderstaande teamsessies kunnen ‘los’ uitgevoerd worden. Nog sterker wordt het als ze passen in een traject, al dan niet door ons neergezet. We kijken graag naar jouw specifieke vraag, om vervolgens het juiste antwoord te kunnen bieden. Elk van onderstaande teamsessies kunnen omgekneed worden tot iets dat perfect bij jouw organisatie past.

 • Een vliegende start:  speciaal voor startende teams – Neem een kick-start en vermijd zo obstakels onderweg. In deze workshop krijg je als team helder wat je missie is, wat je van elkaar nodig hebt, en binnen welk raamwerk je wil werken, (en ja, we kunnen deze ‘vliegende start’ organiseren op de luchthaven of koppelen aan een luchtdoop).
 • Pitstop: Neem met je team een pitstop om even bij te tanken, voor de motor verhit is. Waar staan we momenteel als team, zowel op vlak van prestaties als samenwerking? Wat hebben we nodig voor de toekomst? Wie kan daar wat in betekenen? (ja hoor, te combineren met een karting-sessie of een racecircuit)
 • Teamculture: Sta stil en breng boven tafel wat er onder speelt. We ontrafelen ongeschreven regels en normen en proberen onze huidige cultuur te beschrijven.  In welke mate helpt deze teamcultuur ons. In welke richting dienen we te evolueren?
 • Teamkleuren: Leer verschillen tussen teamleden herkennen en erkennen. Zoek als team naar manieren om met deze verschillen om te gaan. We gebruiken het DISC model als insteek en werken een ganse dag vanuit fijne samenwerkingsoefeningen.
 • Music Maestro: Zit de nieuwe Charlotte De Witte of DJ Tiësto in jouw team? Altijd al muziek willen leren mixen? In deze trainingsdag gaan we naadloos jouw favoriete muziek aan elkaar leren rijgen, elkaar beter leren kennen én elkaar feedback leren geven.
 • De Tafel van Team: Een stevig team steunt op vier poten. In dit traject nemen we elk van deze poten onder de loupe: een duidelijk doel, een stevige organisatie, een exquise omgang met elkaar en een goede match met je context. De outcome? Een gedeelde team-analyse en een stappenplan om als team verder te groeien.
 • Next Level Team:Coaching om met je team naar het ‘next level’ te gaan. Samen definiëren wat dit next level dan wel is, welke opportuniteiten en bedreigingen er liggen en welke stappen kunnen gezet worden. Uitmondend in een performant stappenplan.
 • Let’s talk: Een workshop met stimulerende werkvormen om elkaar beter te leren kennen. Teamleden die elkaar niet kennen, kunnen moeilijk goed samenwerken. We coachen om vertrouwen te durven geven aan elkaar, om op deze manier team-vertrouwen te versterken.

Teambuilding, dat is voor ons bij Better Minds at Work eerst de inhoud, en dan pas de vorm. Ook voor een team geldt immers: van zelfkennis, naar zelfbewustzijn en zelfdiscipline om te komen tot top-performen. Dit is de rode draad doorheen onze teambuilding aanpak.

Tom DijckmansBetter Minds at Work
 • Ons Teammanifest: Waarvoor staan wij als team? En is iedereen hier mee akkoord? Welk gedrag is hierbij helpend en wat helemaal niet? Deze begeleiding mondt uit in een helder teammanifest dat houvast biedt voor je verdere werking.
 • Start Stop Continue: In deze workshop gaan we als team onderling de dialoog aan over volgende thema’s:  waarmee kunnen we als team beter stoppen, waar moeten we mee doorgaan of waarmee moeten we juist starten? Deze workshop mondt uit in een concreet actieplan (al dan niet in combinatie met een slipcursus)
 • Dreamteam: ‘If you can dream it, you can make it’. In deze workshop wordt je getriggerd om als team te dromen. Op een oplossingsgerichte manier gaan we als team een gedroomde toekomst uittekenen en vervolgens afspraken maken voor de weg ernaartoe.
 • Post-mortem: Waar liep het mis? Een intense workshop waarin we op zoek gaan waarom ons team (fictief) binnen 1 jaar niet meer zou bestaan. Een sterke methodiek die naar boven brengt wat op dit moment top-functioneren in de weg staat.
 • Afscheid nemen bestaat niet: Een krachtig ritueel om je team/projectwerking af te ronden. Terugblikken op wat sterk was en wat kan meegenomen worden naar de toekomst. Afsluiten doen we met een koffietafel 😊
 • Over Kwaliteiten en Valkuilen: Een workshop om in je team kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën bespreekbaar te maken. Rode draad is feedback geven aan en ontvangen van elkaar. Het kernkwadrant van Offman is onze leidraad.
 • Knellende patronen: Hoe gaan wij om met elkaar? Welke gedragspatronen zijn zichtbaar in ons team, en hoe kunnen we daar uit geraken? M.b.v. het interactiemodel van Leary leggen we onderliggende dynamieken in je team bloot, geven we elkaar feedback en zoeken we naar manieren om knellende patronen los te krijgen.

Stevige ervaringen

 • De Teamtocht: Twee dagen met je team op tocht, letterlijk en figuurlijk. We wandelen met rugzak, kaart en kompas door een prachtige natuuromgeving. Onderweg staan we stil bij onze teamwerking, we blikken terug en kijken vooruit. Geven en ontvangen feedback en versterken wederzijds begrip en vertrouwen.
 • Het Huis: Je gaat 30 uur samen leven als team. En dit samenlevenlegt dynamieken bloot. Door de oefeningen en vraagstellingen krijg je als teamlidmeer inzicht in elkaar, versterk je het teamvertrouwen en maak je de transfer naar de werkplek. Een intense ervaring.
 • Het Teamdiner: Ga met je team de uitdaging aan. Prepareer een diner from scratch. 12 uur samen in de keuken geeft een nieuwe inkijk in je team, de dynamiek, de ongeschreven regels, de kwaliteiten en valkuilen van elk teamlid. In de nabespreking maak je als team de transfer naar je dagelijkse werkpraktijk.
 • Let’s move: Een uitdaging als team. Hoe (fysiek) fit is het team? Een fitheidsscan via onze partner Energy Lab wijst het uit. Vervolgens gaan we als team aan de slag : we stellen ons een teamdoel, bepalen de weg ernaartoe, kijken naar obstakels en maken de nodige afspraken naar coaching en feedback toe. De klemtoon ligt op de teamdynamiek: hoe pakken we zo’n uitdaging aan en hoe gaan we om met de grote diversiteit in ons team?
 • Chef gezocht: – voor zelfsturende teams – Hoe organiseren we ons zonder leidinggevende, om toch succesvol te zijn? In 12uur tover je een top-diner op tafel én zet je het gesprek in gang over jullie samenwerking.
Contacteer ons

Mijn Team Kapitaal

Wat zijn energievreters in jouw werk? Wanneer zat jij al eens ‘in de flow’. Wat is het goede voornemen van je leidinggevende? Hoe kan je ontspannen leren ademen? Scoort ons bedrijf nu beter of slechter qua stress dan andere organisaties? Waaraan kunnen jouw collega’s jouw negatieve stress herkennen?

Ontdek deze teambuilding

No Guts No Glory

Wanneer zit jij in je stretch-zone en waar begint die van je collega? Hoe duidelijk is het doel van jullie samenwerking voor jou? Hoeveel vertrouwen moet jij ervaren om iets echt los te laten? Wordt iedereen ingezet op zijn juiste competenties? Is er voldoende openheid om problemen te bespreken?

Ontdek deze teambuilding

Contacteer ons

  Sign up for our newsletter


  Contact us for more info


  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23