Focus at work - Better Minds at Work Skip to main content

Workshop Focus at work

Thema: Focus

Focus @ work: Technieken om met meer focus te werken, thuis en op kantoor

Aandacht, aandacht! Je wilt zo graag vooruit geraken met het diepe denkwerk. Maar telkens opnieuw word je afgeleid door een interessante prikkel.

Focussen wordt steeds moeilijker in onze hyperverbonden samenleving. Je geheugen en concentratie lijken het stilaan te laten afweten. Belangrijke taken schuif je steeds meer op de lange baan. Langzaam maar zeker knaagt dat aan je zelfvertrouwen. Herkenbaar?

In deze workshop maak je kennis met de kapers van focus. Door beter te begrijpen wat er in je hoofd gebeurt, ben je kapers een stap voor. Je leert wat je brein nodig heeft om je aandacht te richten en vast te houden. Zodat je vooruitgang boekt in de taken die er echt toe doen. Resultaat: je hebt controle over je aandacht, je denkwerk raakt af en je sluit je dag af met meer voldoening. JIJ bepaalt weer waar je aandacht naartoe gaat!

Boek deze workshop

Wat neem je mee?

 • Het belang van tempo voor je brein
 • Multitaksen is een ‘no go’
 • De tol van afleiding
 • Waarom je je was moet sorteren in je hoofd
 • Leer doorspoelen en ban de mist in je hoofd
Boek deze workshop

Hoe anderen deze workshop ervaren

Miet heeft binnen het kader van ons Veerkracht-programma een lezing gegeven over ‘Move your brain-get focused’. Het was een interactieve, inspirerende en energiegevende lezing waarbij je zin kreeg om onmiddellijk aan de slag te gaan en de praktische tips toe te passen op je werking. Het heeft me getriggerd om regelmatig echt in mijn ‘cocon’ te gaan zitten na het bepalen van het tijdstip dat ik mijn olifant wil aanpakken. Miet is sterk aan de slag gegaan met de feedback, input en het kader dat we geschept hebben. Ze maakte zeer vlot de link met de andere lezingen waardoor het geheel benadrukt werd zonder dat er in herhaling gevallen werd.

Inge StrauvenHR Business Partner - JBC

“Het was echt nodig”
Op de dag van vandaag vallen er veel mensen uit, maar hoe komt dat nu? Wat is er aan de hand? Dankzij Better Minds at Work ervaren wij bij SAP een praktische en pragmatische verandering op vlak van focus. We introduceerden de olifanten die gerelateerd zijn aan focus op onze werkvloer. En we merken zeken en vast verschil! Dankzij verschillende workshops kregen we veel hands on informatie, geen bla bla bla. Op die manier leerden we om je werk efficiënt te verdelen in aandachtspannen en kregen we begrip over hoe je het best gebruikt maakt van je focusmomenten en de werking van ons brein.

Tine VandenbreedenCOO SAP België & Luxemburg

De interactieve workshop heeft me doen beseffen dat we te weinig aandacht schenken aan onszelf en dat we meer dienen te "refreshen" tijdens de dag. Miet doet je focussen !

Henny MartensUmicore

Het is een zinvolle sessie waarbij de theorie en de praktijk met oefeningen in evenwicht gebracht worden door een enthousiaste en gedreven trainer. Het geeft je weer meer verdieping en verbreding van de kennis omtrent de werking van het brein en de invloed op de stressbeleving.

Karline GysPsychosocial Advisor - Mensura

Miet is een top trainer die op een hele duidelijke manier kan uitleggen waar en hoe dikwijls we onze focus verliezen en geeft zeer concrete tips om onze focus en doelstellingen te behalen. Deze sessie is echt voor iedereen aan te raden!

Diane KempenaersQEHS coördinator - Umicore

Contactformulier

  Sign up for our newsletter


  Contact us for more info


  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23