Workshop Deconnect to Reconnect

Thema: Focus

Deconnect to Reconnect : Inzichten om je brein optimaal te benutten in een drukke omgeving

Nobelprijswinnaar Herbert A. Simon zei: “Too much information leads to a poverty of attention.” We betalen een tol elke keer wanneer onze aandacht wordt gekaapt door een zoveelste vergadering of dat we back-to-back videogesprekken plannen zonder ‘lege ruimte’ in de dag om na te denken en bij te tanken.

Ga maar na bij jezelf welke statements voor jou gelden:
+ Je leest je mail tijdens een (video)vergadering
+ Je beantwoordt een werk-WhatsAppje tijdens je vakantie
+ Je scrolt door je sociale media terwijl je in een wachtrij staat
+ Je bent vaak aan het multitasken
+ Je gebruikt parallel verschillende communicatiekanalen

Deze manier van werken betekent vaak een oppervlakkige impact in plaats van een diepe impact en druk werk in plaats van ons strafste werk. Breinonvriendelijk in plaats van breinvriendelijk. 

Zeker in een hybride context is het vitaal om de stoorzenders een halt toe te roepen, op de thuisen werkvloer. Niet alleen om meer focus te krijgen, maar zeker ook om onze stressbeleving te verminderen. 

Tijdens deze workshop schudden we iedereen wakker over hun (digitaal) werkgedrag en de impact daarvan op het brein. We geven inzichten hoe je je focus terug krijgt en hoe breinvriendelijk werken de norm wordt in je organisatie. Verwacht concrete handvatten om het brein centraal te plaatsen in je team, met als resultaat minder stress en werkdruk en meer energie en productiviteit. Ontvang ook tips en tricks hoe je (a)synchroon samenwerkt in een hybride context en hoe je bijeenkomsten impactvol kan maken, in welke vorm dan ook. 

Wat neem je mee?

 • Inzicht in de impact van (de)connectie op je brein. Wat verklaart ons (digitale) gedrag, en hoe krijg je hier terug grip op?
 • Inzichten in hybride werken en hoe je dit voor jezelf en je team kan optimaliseren.
 • Je versterkt je mentale vaardigheden. Je krijgt de controle op je brein terug. 
 • Praktische handvatten voor een digitale balans, zonder aan productiviteit in te boeten, integendeel!
 • Inzichten in hoe je op een breinvriendelijke manier kan samenwerken.
 • Call to action om duurzame verandering te creëren in je team en breinvriendelijk werken in je teams DNA te verankeren. 
Boek deze workshop

Maak deel uit van deze beweging naar breinvriendelijk werken! Een aanrader om in deze digitale tijden bewuster te worden van jezelf en van je team en je brein optimaal te benutten in deze drukke en veeleisende tijden!

Contactformulier

  Sign up for our newsletter


  Contact us for more info


  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23