Deconnect to Reconnect - Better Minds at Work Skip to main content

Workshop Deconnect to Reconnect

Thema: Focus

Deconnect to Reconnect: Inzichten om je brein optimaal te benutten in een drukke omgeving

We werken in een hyperverbonden wereld. Onze aandacht wordt maar al te vaak overgenomen door een zoveelste vergadering, videocalls, berichten, … Terwijl Steve Jobs’ visie was om te kunnen connecteren ‘anywhere, anytime’, zijn we in de praktijk verbonden ‘everywhere, all the time’. Dit alles zonder ‘lege ruimte’ in de dag om na te denken, op te laden en creatief alsook productief te zijn.

En dat terwijl wetenschappelijk onderzoek kristalhelder is: Altijd ‘aan’ zijn heeft een negatieve invloed op ons welzijn. Hoe kunnen we dit een halt toe roepen én omdraaien? Hoe kunnen we ontkoppelen om zo opnieuw verbinding te maken?

Tijdens deze sessie maken we iedereen bewust van ons verbindingsgedrag en de impact ervan op ons brein. Verwacht concrete tips en trics over hoe je zowel digitaal als mentaal kan loskoppelen en net daardoor de verbinding met jezelf en anderen creëert. We bespreken wat het concept van ‘ontkoppeling’ nu daadwerkelijk is en wat dit betekent voor jou. Bovendien ontdekken we manieren om nieuwe gewoonten vast te houden, ook op teamniveau.

Wil jij soms loskoppelen van de digitale wereld, je brein optimaal inzetten en verbinding maken met wat echt belangrijk voor je is? Dan is deze sessie een must voor jou.

Maak deel uit van deze beweging naar breinvriendelijk werken! Een aanrader om in deze digitale tijden bewuster te worden van jezelf en van je team en je brein optimaal te benutten in deze drukke en veeleisende tijden!

Wat neem je mee?

 • Inzicht in de impact van (de)connectie op je brein. Wat verklaart ons (digitale) gedrag, en hoe krijg je hier terug grip op?
 • Inzichten in hybride werken en hoe je dit voor jezelf en je team kan optimaliseren.
 • Je versterkt je mentale vaardigheden. Je krijgt de controle op je brein terug. 
 • Praktische handvatten voor een digitale balans, zonder aan productiviteit in te boeten, integendeel!
 • Inzichten in hoe je op een breinvriendelijke manier kan samenwerken.
 • Call to action om duurzame verandering te creëren in je team en breinvriendelijk werken in je teams DNA te verankeren. 
Boek deze workshop

Contactformulier

  Sign up for our newsletter


  Contact us for more info


  [email protected]
  +32 (0)3 297 32 23