Mentaal kapitaal — — Better Minds at Work

Workshop Mentaal Kapitaal

Thema: Mentaal Kapitaal

Mentaal Kapitaal

Wist je dat een grote mentale veerkracht hét antigif is tegen stress en burn-out en dat we ons gedrag kunnen beïnvloeden om onze mentale weerbaarheid te verstevigen? Door actief aan je veerkracht te werken, versterk je jezelf, je familie en werkomgeving. Met de bestseller Mentaal Kapitaal als rode draad leer je dat het versterken van het brein je weerbaarder maakt tegen de stressvolle uitdagingen van deze tijd.

Boek deze workshop

Wat neem je mee?

  • Stresssignalen herkennen bij jezelf en jouw collega’s
  • Hoe stress en burn-out preventief aan te pakken
  • Stressoren verminderen en leren omgaan met specifieke stressoren
  • Hefbomen van mentale weerbaarheid toepassen op je eigen werksituatie
  • Meer energie uit je werk halen
  • Het belang van een positieve werkcultuur
  • Een actieplan op jouw maat voor meer mentale weerbaarheid
  • Een 48-uren uitdaging om alvast een aantal tips uit te testen
Boek deze workshop

Hoe anderen Mentaal Kapitaal ervaren

“De workshop ‘mentaal kapitaal’ was een schot in de roos. Onze leidinggevenden kregen inzicht in de verschillende hefbomen die je kan gebruiken om je mentaal kapitaal in vorm te houden. De sessie was leerrijk, zeer interactief, herkenbaar en op vele vlakken een eye-opener. Wij zijn allemaal zo druk bezig dat we onze mentale gezondheid verwaarlozen. Het is dringend tijd dat we ons hiervan bewust zijn en ons werk leven anders aanpakken. De reacties van onze collega’s waren dan ook uiterst positief. Deze workshop is een aanrader voor één ieder die zorg wil dragen voor zijn collega’s.”

Muriel CogniauxProduct Owner Squad Ecosystems ING

“Wij zijn blij dat we kozen voor Better Minds at Work en de inspirerende lezing over Mentaal Kapitaal. Fineko wil namelijk meer inzetten op veerkracht ter preventie van stress en burnout. We ontvingen diverse positieve reacties van onze medewerkers na de sessie, ook na het lezen van het boek ‘Mentaal Kapitaal’ dat we cadeau deden aan iedereen. We gaan hier verder mee aan de slag door dit thema onder de aandacht te houden en zien uit naar een vervolgsessie!”

Bart Vandeloo en Danny TimmermansHR FINEKO

“De sessie Mentaal Kapitaal is eigenlijk een voordracht waar iedere werknemer zou moeten aan deelnemen, omdat we in een jungle zitten te werken met continue digitale afleiding. Deze sessie geeft echt tips en trics om niet uitgeblust te geraken. Als we met zijn allen kleine stappen proberen toe te passen, kan er veel meer harmonie gecreërd worden zowel op de werkvloer als in onze privé. "Focus meer met wat je echt bezig bent door op regelmatige tijdstippen prikkels uit te schakelen , en je bent meer productiever."”

Cillen DanielleBaloise Insurance

“De sessie Mentaal Kapitaal was een inspirerende sessie over hoe je in de moderne tijd je brein efficiënter kunt benutten. Er worden praktische tips gegeven die je direct kan toepassen. Tot slot vond ik naast de theorie de praktijkvoorbeelden heel interessant. Een geslaagde dag.”

Andy RouwetManager bij Academisch Ziekenhuis Maastricht en de Universiteit Maastricht

“Het was heel interessant en met de concrete tips die je krijgt, kan je meteen aan de slag. De tips om beter te focussen op wat echt belangrijk is, gebruik ik elke dag.”

Brigitte MinsenAfdelingshoofd Samenleving bij Stad Hasselt

“De sessie was zeer inspirerend. Ik pas ondertussen de trucs toe in mijn dagelijks leven. Meteen, aansluitend na de workshop, heb ik het boek 'Mentaal Kapitaal' gekocht.”

Anne MeersschaertInformatie Vlaanderen

“Het was allemaal zeer herkenbaar. Heel handig dat je tips meekrijgt die je in werk en privé kan toepassen om je brein te trainen, zoals singletasken. Het lijkt zo simpel, maar je hebt toch al gauw die gsm in de handen of de tv op de achtergrond. Super verhelderend en meteen toegepast.”

Ronny MoonsAdjunct diensthoofd technische dienst at Haribo

“Na de sessie voelde ik een enorme kracht. Mijn veerkracht was na afloop van de sessie gestegen. Ik weet nu ook duidelijk mijn probleem te plaatsen. In mijn vorige job leefde ik meer op dopamine, nu is het meer single tasking. Ik besef nu hoe mijn brain verslaafd is geraakt aan prikkels. En vanuit de single tasking moet ik nu motivatie vinden. Bedankt voor de inspiratie!”

Marleen Van EesterBusiness project leader bij Baloise Insurance

“Mentaal kapitaal heeft mij bewust gemaakt van het feit dat je ook je brein moet trainen en hoe je dat kan doen. Ik dacht altijd dat ik een multitasker was, nu begrijp ik dat dat niet kan. Dat je in de plaats daarvan gaat switchtasken en daardoor dus eigenlijk veel minder efficiënt bent. Het heeft mij geïnspireerd om meer te gaan denken over wat ik aan het doen/denken ben en om terug te leren single tasken. Het deed mij beseffen dat ik als multitasker misschien een beetje een dopamine-junk ben en dat ik bij het ontbreken daarvan een soort van leegte ervaar. Dat inspireert me om aan de slag te gaan met de tips die in deze workshop gegeven werden.”

Moniek SchelstraeteMarketing Campaigns & Project Lead bij Baloise Insurance

“Een lezing met to the point inhoud. Goede tips en tricks die ook werkbaar zijn in de praktijk. De zorg voor eigen brein voorop stellen is iets waar men niet voldoende bij stilstaat. Bedankt om onze aandacht hierop te vestigen. Thank you for caring !!”

Danielle LiefferinckxService Manager at Baloise Insurance

“Deze workshop is een echte eye opener, echt een nuttige sessie. Het helpt om bezig te zijn met de "echte/juiste" missie en terug gefocust te werken ipv afgeleid te zijn door tal van externe triggers (mail, notificaties, ...). Terug de olifant aanpakken ipv met een paar konijnen thuis te komen ;-). ”

Noël WillemsManager Raw Materials bij Sappi Lanaken

Contactformulier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23