Elke Geraerts — — Better Minds at Work

Elke Geraerts

Elke is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Elke is mede-oprichter en CEO van Better Minds at Work en schreef de bestsellers Mentaal Kapitaal, Het Nieuwe Mentaal – Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes en Authentieke Intelligentie. Mentaal Kapitaal werd recent uitgebracht op de internationale markt, getiteld Better Minds. Elke weet telkens de aandacht van haar publiek van begin tot eind vast te houden en geeft inzichten over het brein die een levenslange impact kunnen hebben.

Lezingen

De Mentale Reset

Hoe hybride werken en leven je veerkracht versterken

2020 en 2021 waren een van de grootste veerkrachtexperimenten in ons leven. Wat als we deze crisis omarmen als een kans voor echte transformatie? Wat als we onze gewoontes opnieuw resetten, zodat we uitdagingen veerkrachtiger aan kunnen dan ooit tevoren? Wat als we dit momentum als een voorsprong nemen voor onszelf, onze teams en onze organisaties?

In deze sessie inspireren we je met inzichten die je nodig hebt om je voor te bereiden op een postpandemisch tijdperk. We laten je zien hoe hybride werken én leven je tegelijkertijd meer productiviteit, energie en innerlijke rust kunnen geven. We nemen de tijd om met je te reflecteren over hoe deze hybride context de veerkracht van jezelf, je teams en je bedrijf versterkt. Bovendien delen we onze ideeën over wat je precies kunt doen om (zelf)leiderschap te bevorderen, verbinding binnen je team te bevorderen, te focussen op wat er echt toe doet én de juiste toekomstbestendige snaren te raken. Een must-see als je je wilt voorbereiden op de geweldige post-pandemische reset!

Boek deze lezing

Hybride werken

Tijdens en na de COVID-19 crisis

De COVID-19 pandemie heeft ons verplicht naar een nieuwe manier van werken. Voor vele medewerkers is dat een shift van kantoor- naar thuiswerken. Maar hybride werken is niet zomaar een eenvoudige copy-paste van kantoor naar thuisomgeving. We moeten diverse soorten van taken en rollen in overweging nemen en nagaan hoe zo optimaal mogelijk productiviteit, focus, samenwerking en coördinatie wordt gestroomlijnd.
In dit webinar Het hybride werken in coronatijd, nemen we je mee in onze inzichten over hoe we ons brein veel beter kunnen inzetten voor meer productiviteit en focus, alsook voor meer motivatie en een extra portie veerkracht die de uitzichtloosheid van de coronacrisis fors countert. Kom bovendien als leidinggevende te weten op welke aspecten je meteen moet inzetten en laat je als organisatie inspireren hoe je deze crisis hanteert als een positieve opportuniteit om je werkvloer duurzaam inzetbaar en veerkrachtig te maken en te houden wanneer COVID-19 al lang is gepasseerd!

Boek deze lezing

Authentieke Intelligentie

De toekomst van werken start vandaag

De digitale revolutie is een feit, en dreigt ontelbare jobs te ontwrichten. De COVID-19 pandemie zorgde bovendien voor een versnelling van deze revolutie met een sneller dan verwacht ‘tipping point’. Steeds luider klinkt dan ook de vraag of wij mensen nog wel kunnen opboksen tegen robots en artificiële intelligentie. In dit hoogst actuele betoog wijst Elke Geraerts erop dat het tijd wordt om technologie te demystifiëren, en de mens weer centraal te zetten. Ze onderzoekt welke uniek-menselijke kwaliteiten kunnen worden ingezet om onze professionele toekomst veilig te stellen, en welke troeven je best verankert in het DNA van je organisatie, wil je je bestaansrecht behouden in deze disruptieve wereld. Een must-experience als je je organisatie wil klaarstomen voor een nieuwe manier van werken!

Boek deze lezing

Mentaal Kapitaal

In deze lezing inspireert Elke hoe je je eigen veerkracht en die van je team versterkt. Deze lezing is niet alleen het perfecte antigif tegen burn-out, maar ook een eyeopener die duidelijk maakt dat investeren in veerkracht leidt tot meer productiviteit en geluk. Tijdens een 48-uren uitdaging stimuleert Elke om een aantal tips en tricks meteen in de praktijk toe te passen.

Boek deze lezing

Boeken

Bekijk het boek ‘Mentaal Kapitaal’ van Elke Geraerts

Bekijk het boek ‘Het Nieuwe Mentaal’ van Elke Geraerts

Bekijk het boek ‘Authentieke Intelligentie’ van Elke Geraerts

Bekijk het boek ‘De Mentale Reset’ van Elke Geraerts

Hoe anderen Elke Geraerts ervaren

“Elke heeft het zeldzame talent om wetenschappelijke inzichten te combineren met ons alledaagse worstelingen door het leven. Vanaf het moment dat Elke begint te spreken weet zij de aandacht van het publiek vast te houden. Zij neemt je mee in een mentale reis door ons brein en leert ons het beste uit onszelf te halen. Het ultieme 'Elke-Effect' is dat alle aanwezigen elkaar nog lang na de presentatie opzoeken en vertellen hoe het met hun brein gaat. Een warme, bijzondere en vooral zeer getalenteerde persoonlijkheid die ik van harte aanbeveel.”

Elmas DudukOrganisatiestrateeg Gemeente Amsterdam

“Elke Geraerts is een kei in haar vak. Een echte professional. En bovendien slaagt ze er ook nog in haar verhaal op een duidelijke, gestructureerde en boeiende manier te vertellen. De keynote die ze recent voor ons uitgebreid managementteam heeft gebracht, viel in uiterst goede aarde. Elke slaagt erin om met haar standpunten en heldere analyses ogen te openen en zo interessante discussies los te weken. Heel mooi - ook wanneer ze het heeft over konijnen en olifanten!”

Hans WilmotsCEO BDO België

“Ik heb het plezier gehad om een levendige expositie van Elke te beluisteren in een "Resilience Workshop" voor BESIX in Dubai. Voor mij persoonlijk bevatte haar workshop een aantal "aha" -momenten en stelde Elke mij in staat om enkele punten te verbinden aan bepaalde uitdagingen die men tegenkomt in de dagelijkse werkomgeving. Ik verliet de workshop met een aantal inzichten (verband tussen een saaie situatie - herhalend / primitief brein - negativiteit - stress - ongezond lichaam), citaten ("Attention is the new scarce resource") en praktische stappen (bye bye email meldingen op de telefoon). Haar interessante en zeer relevante presentatie is de beste uitnodiging om een van haar boeken te lezen. Zeker de moeite waard om "focus"–tijd voor in te plannen!”

Peter LembrechtsManager Six Construct Dubai

“Tijdens haar inspirerende voordracht lijkt Elke ons steeds weer spiegel voor te hangen over onze niet zo efficiënte manier van werken in tijden van immer meer digitale ruis en digitale vervuiling. Maar dankzij o.a. de humor, de passie, de wetenschappelijke inzichten en de variatie met vele praktische tips, zijn haar lezingen niet enkel ’entertaining’ en ‘infotaining’, maar vooral ook persoonlijk bijzonder leerrijk en nuttig. Kortom: absolute aanrader.”

Bart FransisHead of Equity Investments, Belfius Insurance

“Elke Geraerts gaf in het kader van de Amsterdamse week van de Gezondheid voor Bureau Personeels- en Organisatieadvies een lezing over het brein. Haar toegankelijke vertelstijl, de praktische toepasbaarheid van haar lezing en tips en het wetenschappelijke fundament onder haar aanpak waren ingredienten voor een zeer geslaagde bijeenkomst. Ik beveel Elke Geraerts dan ook van harte aan als spreker of begeleider van een verandering in je organisatie.”

Liane PielanenDirecteur Personeel en Organisatieadvies bij Gemeente Amsterdam

“Wat een bijzonder inspirerende spreker! Boeiend verhaal van begin tot einde, sommige facetten al eerder gehoord in eerdere lezingen van Elke, echter met andere voorbeelden, allemaal herkenbaar, aansluitend bij de dagelijkse praktijk, en blijvend boeiend! Resultaat was een zaal vol (100+ deelnemers!) medisch specialisten in opleiding die met volle teugen genoten! Een aanrader aldus!”

Walther van MookInternist-intensivist, Maastricht Universitair Medisch Centrum; Hoogleraar professionele ontwikkeling, Universiteit Maastricht

“Elke was uitgenodigd om te spreken voor een zaal van 400 man. Ze is een uitmuntende spreker! Ze weet als geen ander complexe materie en belangrijke boodschappen te vertalen in mensentaal en te verpakken met amusement waardoor zij de aandacht van haar toehoorders tot de laatste seconde weet vast te houden. Ze weet haar publiek te inspireren en te enthousiasmeren. Haar zorgvuldig uitgekozen beeldmateriaal ondersteunt haar verhaal op harmonieuze wijze. Over Elkes boodschappen wordt nog lang nagepraat!”

Ilse ClaerhoutMarketing Manager, Belfius

“Elke gaf haar presentatie over Mentaal Kapitaal en het menselijk brein voor onze collega's bij Van Havermaet. Zoals we dat van Elke gewoon zijn was het weer een zeer inspirerende en beklijvende "reis" langs de complexe materie van onze gekende grijze massa. Haar expertise, ruimte voor dialoog, grappige doch zo herkenbare voorbeelden en vooral het toepassen van de materie specifiek op onze organisatie en voor onze collega's zorgde ervoor dat het een top moment voor iedereen was. En het effect duurt voort: zeker als ik de vele toepassingen van Elke haar challenge momenteel bij onze collega's ervaar. Een echte aanrader en wij kijken alvast uit naar de vervolg sessies van Elke en haar collega's.”

Kristof MeestersAlgemeen Directeur van Havermaet

“Twee jaar geleden werd ik naar Elke verwezen toen ik op zoek was naar een persoonlijke coach. Het was een match vanaf de eerste sessie. Elke heeft me geholpen om wat afstand te nemen, in de spiegel te kijken en me te concentreren op wat er echt toe doet. Haar beroemde uitspraak over "konijnen en olifanten" komt bijna dagelijks bij me op. In juni 2017 waren we verheugd Elke te hebben als key note-spreker voor het volledige BDO-managementteam. Tijdens de presentatie van 1 uur over "no guts no glory" bracht Elke een duidelijke en eenvoudige boodschap. De feedback van de deelnemers was zeer positief. We identificeerden allemaal een aantal manieren om onze werkomgeving te verbeteren en ons werk beter te integreren in ons leven. Het is altijd een plezier om met Elke te praten en haar boeken te lezen. Ga zo door!”

Veerle CatryPartner BDO Belgium

“Vorige week hadden we het genoegen bij Bayer een keynote-presentatie te krijgen van Elke over "hersenvermogen" en "lef" in het licht van ons Wellbeing-programma bij Bayer. Ik kan haar absoluut aanbevelen! Elkes talk is inspirerend, boeiend en vol energie. Ik heb er echt van genoten en heb verschillende nieuwe inzichten gekregen. We waren allemaal energiek om specifieke acties te ondernemen en kijken al uit naar het begin van volgend jaar wanneer ze terugkeert voor de vervolgsessies!”

Karine BuysHead of Talent Management Benelux Bayer

“Elke en het team van Better Minds at Work helpen BESIX wereldwijd om een bedrijf op te zetten waarin Resilience niet alleen wordt gepredikt, maar ook wordt getraind en ondersteund. Elke geeft een goed inzicht in hoe managers en medewerkers zich kunnen concentreren op wat er echt toe doet, alert te zijn op degenen die onze hulp nodig hebben en hoe iedereen veerkrachtiger kan worden door in balans te blijven en voor elkaar te zorgen.”

Geert AelbrechtChief Human Resources Office Besix Group

“Elke is een van die zeldzame getalenteerde mensen die onderzoeks- en praktijkvoorbeelden kunnen integreren in heldere inzichten en praktische aanbevelingen. Ze doet dit in haar boeken en in haar real-life bijdragen. Dankzij haar enthousiasme en knowhow wordt veerkracht een tastbaar, concreet ding dat ertoe doet, niet alleen in wat we denken, maar zeker in wat we kunnen doen. Konijnen en olifanten zijn vanaf nu verschillende dieren voor ons.”

Jan Van AcoleyenHR Directeur Proximus

“Fantastische lezing van Elke Geraerts over Authentieke Intelligentie, het trainen van ons brein maar ook een inkijkje in de neuropsychologie en de relatie daarvan met ons gedrag. Wat een bevlogenheid en passie. Altijd een uitdaging om een goede spreker te contracteren voor een markt event maar deze was echt in de roos!!! Elke bedankt, je was top en een absolute aanrader.”

Ron GardenierChief MGA Aon Risk Solutions/Voorzitter NVGA

“Elke inspireerde ons bedrijf met een natuurlijke mix van academische inzichten en pragmatische uitspraken. Ze was in een mum van tijd in staat om de juiste fit met onze bedrijfscultuur te vinden. Hierdoor slaagde ze erin contact te maken met een breed publiek. Haar nuchtere manier om de boodschappen van de "CaliHero" te brengen en hoe een groeimindset te krijgen, heeft me ook echt geïnspireerd. En bovendien is ze een begaafd spreker!”

Christophe DegrezCEO Eneco Belgium

“Disruptief. Dat is waarschijnlijk het beste woord om de impact van mijn eerste ontmoeting en interactie met Elke te beschrijven. Allereerst geen afleiding van technologie bij het ontmoeten van Elke bij Better Minds at Work (laptops, schermen, ...). Omdat ik bij een hightech R & D-bedrijf (3500 ingenieurs) werk, was deze focus op interactie het eerste teken van iets anders. Meer glimlachen ook. Van de meeste vergaderingen waaraan ik deelneem, zorg ik ervoor dat ik één impactvolle zin noteer. Ontmoeten met Elke betekende dat ik elke zin wilde onthouden. Het was allemaal betekenisvol. Gegrond in de wetenschap, maar toepasbaar in het dagelijks leven. Omdat ik bezig ben technologie te ontwikkelen voor preventieve gezondheids- en gedragsverandering, was het verkrijgen van inzichten, suggesties en feedback van Elke (en Better Minds at Work) een essentiële stap in het vormgeven van ons programma. Vanzelfsprekend hebben we haar uitgenodigd om te spreken tijdens ons volgende klantevenement, waar ze een vergelijkbare sterke impact had - dit keer op vrijwel het hele publiek. Thought provoking. Toch zo eenvoudig om te onthouden, toe te passen. Je moet het zelf ervaren - ik raad ten zeerste aan om Elke en het Better Minds at Work-team te ontmoeten.”

Chris Van HoofSenior Director Imec

“Elke is een zeer gemotiveerde professional en kan haar expertise in mentale veerkracht vertalen in een kant-en-klaar pakket voor leiders en ondernemers die bereid zijn een volgende stap te zetten in het coachen van hun teams. Haar belangrijkste aantekeningen geven een goed inzicht in de aanpak van de huidige psycho-sociale uitdagingen waar we voor staan. Ik heb haar team van Better Minds at Work en het team van Energy Lab ervaren in een setting van "De Koplopers" waar ik deelnam aan een groep van 8 leiders die geestelijk en lichamelijk werden uitgedaagd. De lessen uit deze 2 dagen coaching kon ik onmiddellijk implementeren. Goed gedaan!”

Dirk Vander MierdeDirector Datwyler

“Elke heeft op een zeer inspirerende en boeiende wijze 1000 leden van onze bank meegenomen in de geheimen van ons brein. Een stuk(je) wetenschap met aansprekende en herkenbare voorbeelden maakten de presentatie voor een ieder zeer toegankelijk. Met een groot en warm applaus werd Elke, als verassing, van de avond beloond. We hebben van veel klanten positieve feedback ontvangen over Elke haar presentatie en performance.”

Edwin MeijerDirecteur Rabobank

“Onlangs heeft Elke Geraerts met haar team van Better Minds at Work een leergang verzorgd voor de leidinggevenden van OLVG ziekenhuis. Mentale veerkracht en energie van de medewerkers stond hierbij centraal. Voordrachten en werksessies wisselden elkaar af en brachten de deelnemers in contact met zichzelf en elkaar. In de werksessies werden praktische tools aangereikt om de eigen mentale weerbaarheid te verhogen. En de keynotes brachten aanvullend het inzicht dat aandacht en focus nodig zijn om te bewegen vanuit kracht in het continu veranderende zorglandschap. Dank Elke en team voor de uiterst energieke en inspirerende leergang.”

Maurice van den BoschCEO OLVG Ziekenhuis Amsterdam

“Elke Geraerts begrijpt als ondernemer als geen ander welke de toekomstige uitdagingen zijn voor elke leidinggevende.Als academica slaagt ze erin om in mensentaal diezelfde leidinggevende te inspireren en bewuste keuzes te laten maken. Ze verstaat als geen ander de kunst om te boeien met heldere, herkenbare inzichten waarbij ze vlotjes een aantal mythes ontrafelt en ontmaskert. De metaforen die ze gebruikt beklijven! Onze leidinggevenden jagen vandaag op olifanten en laten de konijnen wat ze zijn ! Ze begrijpen nu nog beter dat lef nodig is om hun eigen toekomst in handen te nemen en zijn mentaal op korte tijd een heel eind gegroeid - enorm bedankt Elke.”

Marc DezwartSenior Manager KBC

“Helder, duidelijk en onderhoudend op deze manier zou ik de keynote van Elke kunnen omschrijven. Januari 2019 gaf Elke Geraerts een keynote voor 900 personeelsleden van VDAB Antwerpen. Op geen enkel moment verslapte de aandacht van de aanwezigen. Integendeel, de heldere en onderhoudende stijl van Elke zorgde voor een verscherpte aandacht. Zelfs weken later wordt er nog steeds verwezen naar de inhoud van de keynote! Het verhaal is dus zeker niet alleen blijven hangen, maar de medewerkers gaan ermee aan de slag. Kortom, als je impact nastreeft binnen je organisatie dan is Elke een must als spreker!”

Bjorn CuytProvinciaal Directeur Arbeidsmarktbeheer at VDAB

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23