Iris Vantieghem

Terug naar andere teamleden

Iris Vantieghem

Iris Vantieghem behaalde een master in klinische psychologie en in onderzoekspsychologie. Gefascineerd door slaapgeneeskunde en neurowetenschap, startte ze haar carrière als onderzoeksassistent aan de VUB, waar ze onderzoek naar emotieregulatie en slaap deed. Ze werkte als slaappsychologe in de slaapeenheid te UZ Brussel en te AZ Jan Portaels, waar ze voornamelijk cliënten met insomnie en stressklachten begeleidde. Ze heeft bijkomende opleidingen voor de behandeling van insomnie en burnout gedaan, alsook de basisopleiding Acceptatie- en Commitmenttherapie (ACT) en een bredere opleiding in de slaapgeneeskunde.

Complementair aan haar klinische werk rond slaap, verdiepte ze zich in neurowetenschappen/artificiële intelligentie. Ze heeft meegewerkt aan projecten rond mentale gezondheid en cognitieve monitoring bij Multiple Sclerosis en aan een project waarbij nieuwe methoden om de interactie tussen hersengebieden te onderzoeken getest werden.

Iris begeleidt cliënten met slaapklachten, stress, burn-out en angstgerelateerde klachten en geeft ook lezingen over slaap.

Sign up for our newsletter


Contact us for more info


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23