Laura Rypens

Laura is Master in de Arbeids- en Organisatiepsychologie (2004) met een visum van Klinisch Psycholoog. Ze combineert jarenlange ervaring in diverse bedrijfssectoren met haar expertise als coach en trainer. Ze begeleidt groei bij mensen als coach, loopbaanbegeleider en stress- en burnoutcoach. En faciliteert re-integratietrajecten naar werk na langdurige ziekte. Binnen al deze coachingdomeinen behaalde ze afzonderlijke certificaten. Als trainer faciliteert ze trajecten voor leidinggevenden en medewerkers in communicatieve vaardigheden, welzijn en re-integratie.

Binnen Better Minds is Laura een van onze experten in het Back on Track aanbod. Zo coacht ze mensen met stress- en burnoutklachten en faciliteert ze re-integratietrajecten naar herstelbevorderend werk. Ze specialiseerde zich vooral in de re-integratie naar werk na burnout en na kanker. Ook begeleidt ze opleidingen en sessies op het vlak van welzijn, omgaan met stress en re-integratie naar werk. Zowel voor medewerkers, leidinggevenden als HR.

Workshop Back on Track

Workshop Back on track

Minder herval, meer retentie

In deze workshop, speciaal ontworpen voor leidinggevenden en HR, gaan we heel praktisch aan de slag rond volgende topics:

  • Welzijnspreventie. Waarbij we een onderscheid maken tussen primaire, secundaire en tertiaire preventie. Krijg concrete ideeën voor preventie-initiatieven binnen jouw organisatie.
  • Wat doe je best wanneer een medewerker uitvalt wegens (langdurige) ziekte? Wat zijn de behoeften van de medewerker die ziek thuis is? Wat communiceer je best wel en wat zeker niet? Hoe ga je met het team om? Via praktische cases inspireren we je over wat je best wel en niet doet.
  • Facilitatie van re-integratie. Herstarten in dezelfde omstandigheden dan die waarin de persoon uitviel, is geen slim plan. Welke dialoog voer je om ervoor te zorgen dat je medewerker duurzaam ‘back on track’ is? Hiervoor gaan we aan de slag met de 7 factoren van herstelbevorderend werk.
  • Concrete cases uit de groep. Die we vertalen naar een concreet actieplan.

Op het einde van deze workshop ga je naar huis met hopen inspiratie. En met concrete acties die je meteen in de praktijk toepast!

Sign up for our newsletter


Contact us for more info


[email protected]
+32 (0)3 297 32 23